Bubbletone
Bubbletone

Bubbletone, Allo Incognito ile kurduğu işbirliğiyle telekom dünyasında geleceğe dokunuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bubbletone Blockchain’inin yaratıcısı Bubbletone, müşterilerine daha iyi bağlantı sunabilmek adına mobil sanal ağ operatörü Allo Incognito ile anlaştı. Bubbletone, mobil messenger uygulamasını güçlendirmek adına Allo Incognito ile içinde Blockchain bileşenlerinin de yer aldığı birtakım geliştirmeler üzerinde çalışacak.

Bubbletone Messenger entegrasyonu ile mobil aboneler, özellikle uluslararası yolculuk yaparken daha geniş bir uygun fiyat yelpazesine sahip olacaklar.

Bubbletone güçlü bir mesajlaşma uygulamasıyla geliyor

Hem mobil operatörlerin hem de abonelerinin ihtiyaçları için geliştirilen Bubbletone’un güçlü mesajlaşma uygulaması, bağlanılabilirliği genişleterek müşteri sadakatini artırmak için pek çok araç ve hizmet sağlıyor. Uçtan uca şifreleme, video konferans, sesli aramalar, mesajları zamanlama ve kendini imha eden güvenli mesajlar gibi akıllı özelliklere sahip olan uygulama, güvenli bir bağlantı sunacak şekilde tasarlandı.

Bir sonraki adımda Blockchain devreye girecek

Bubbletone‘nun bir sonraki adımı, telekomünikasyon pazarında büyük bir Blockchain tabanlı altyapı platformu başlatarak müşterilerini uluslararası dolaşımdan (roaming) uzak tutmak. Öyle ki Bubbletone’da, yurtdışına seyahat eden bir kullanıcı uygulamayı açabilir ve uluslararası dolaşım ücretlerinden çok daha düşük olan yerel ağların yerel fiyatları üzerinden seçim yapabilir. Kullanıcı daha sonra ödeme yapar ve yurtdışına varışta hiçbir zaman SIM kartını veya telefon numarasını değiştirmeden yabancı bir mobil servis sağlayıcıya abone olur.

“Maliyetler düşecek, trafik artacak.”

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Bubbletone kurucusu Yury Morozov, mobil operatörlerin Bubbletone Messenger uygulamasıyla kârlı bir büyüme elde edebildiğinin altını çizdi:

Uygulama, maliyetleri düşürmeye ve trafiği artırmaya yardımcı olacak. Bubbletone, hizmet kapsamını genişleterek normalde operatörlerin para kaybedecekleri senaryolarda gelir elde etmeyi mümkün kılıyor. Ayrıca, Blockchain bileşeninin eklenmesiyle mobil operatörler, uygulama aracılığıyla yerel abone kitlelerine birtakım katma değerli servis paketleri sunarak yeni bir gelir kanalı elde edebilecekler.

Şubat sonunda sunulacak

BubbleTone mobil uygulamasıyla bütünleşecek olan telekom Blockchain, Şubat 2018 sonlarında Barselona’daki Mobile World Congress’de sergilenecek. Uygulama, müşterileri dijital kimlikler yoluyla güvenle tanımlayacak ve işlemleri tamamlamak için akıllı sözleşmeler kullanacak. Blockchain ise hizmet paketi satın alma gibi prosedürlerin hızlı ve basit olmasını sağlayan yüksek veri işleme hızını mümkün kılacak.

Morozov:

Telekom altyapısı için bir Blockchain oluşturmak zorlu bir görev. Ancak geleneksel telekom ile dolaşım yapmaktan çok daha ucuz bir çözüm olduğu için çabalamaya değer.

Daha fazla operatör, abonelik pazarlaması ve kapsam genişletmesi için Bubbletone’u kendi yerli uygulaması olarak kullanmaya hazırlanıyor. Şu anda görüşmeler, toplu olarak 20 milyondan fazla aboneye hizmet veren bir mobil taşıyıcı havuzu ile yapılıyor.

Bubbletone şimdi bu yenilikçi sistemi daha da geliştirmek ve pazarlamak için ICO’ya hazırlıyor. Halka arz işlemi sırasında UMT tokeni satılacak. Bu token, akıllı sözleşmelerin platformda işlem yapmasını sağlayacak ve telekomünikasyon ile katma değerli hizmetleri ödemek için hesap bakiyesi oluşturmak adına kullanılacak. 20 Ocak’ta başlayan pre-ICO süreci, 20 Mart’a kadar sürecek.

Daha fazla bilgi için lütfen tıklayın.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin