Rusya, ülkedeki kripto madencilerini kontrol altına almak için düğmeye basıyor
Rusya, ülkedeki kripto madencilerini kontrol altına almak için düğmeye basıyor

Bu ülkede kripto madencilerinden ekstra elektrik ücreti alınacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya Enerji Bakanı, kripto madencileri için daha yüksek ücretler getirilmesini önerdi.

Çinli madenciler ülkeyi terk edip Rusya’ya akın ederken, ülkenin Enerji Bakanlığı madencilerden elektrik için daha fazla ücret talep etmeye hazırlanıyor.

Rusya küresel kripto para madenciliğinde önemli bir oyuncu haline geldi. Çinli madenciler ülkeyi terk edip Rusya’ya akın ederken, ülkenin Enerji Bakanlığı onlardan elektrik için daha fazla ücret talep etmek istiyor. Her ne kadar olumsuz bir haber gibi görünse de bu hamle, madenciliğin meşru bir ticari faaliyet olarak kabul edilmesini sağlayacak bir hareket olabilir.

Rusya kripto madencilerinin en büyük üçüncü evi

Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi’ne göre Rusya, kripto madencilerinin en büyük üçüncü evi. Bildirildiğine göre, küresel BTC hash oranının %11’ine kadar katkıda bulunuyor, yeni lider olan ABD’nin arkasında yer alıyor. Rusya artık bu madencileri hanelerden daha fazla ücretlendirmek istiyor. Rusya Enerji Haftasının oturum aralarında konuşan Enerji Bakanı Nikolai Shulginov, bakanlığının madencilerden daha fazlasını elde etmeyi amaçlayan yeni teklifler üzerinde çalıştığını söyledi.

Kripto madencileri elektrik için hanehalkından daha fazlasını ödeyebilir

Enerji Bakanı Nikolai Shulginov, “Güç kaynağının güvenilirliğini ve kalitesini korumak için, madencilerin normal nüfusun kullandığı elektriği tüketme olasılığını ortadan kaldırmanın gerekli olduğuna inanıyoruz” dedi.

Bakan, kripto madencilerinin hanehalkı kadar büyük miktarda elektrik tükettiğini iddia etti. Güneydoğu Sibirya’da bulunan Irkutsk Oblast bölgesinde, elektrik kesintilerinin nedeni olarak gösterilen kripto madencilerinin artmasıyla ilgili şikayetler var. Vali Igor Kobzev geçtiğimiz günlerde Enerji Bakanlığına madenciler hakkında şikayette bulunarak, geçtiğimiz yıl bölgede kripto madenciliği faaliyetleri arttıkça enerji tüketiminin %159 arttığını söyledi.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin