Noah Wallet piyasaya sürüldü: Android için indirilebilir durumda.
Noah Wallet piyasaya sürüldü: Android için indirilebilir durumda.

Gelecek, geldi: Blockchain tabanlı şehir kuruluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Noah Project, Noah City adında Blockchain tabanlı şehir projesini sunuyor. Adeta geleceği bugüne getiren bu akıl almaz projede payınız olabilir!

2017 yılı Blockchain döneminin başlangıcı olarak kabul edilir. Konseptin kendisi 2008’de Bitcoin’in ortaya çıkmasıyla doğmuş olsa da, Blockchain ateşinin parladığı yıl 2017 idi. IBM, Microsoft, Rakuten ve Telegram gibi binlerce şirket bu yarışa katıldı.

Viral hale gelmiş olan Blockchain, her geçen gün yeni alanları kapsıyor ve yeni biçimlere dönüşüyor. Bir yıl önce, merkezsizliğe dayalı tek bir ürün geliştirmekle ilgiliyken, şu anda bloğun evangelistleri küreselleşmenin ve bütün kripto evreninin yaratılmasının hayalini kuruyorlar. Ya da en azından merkezsizlik, şeffaflık ve kripto para birimleriyle desteklenen bir şehir gibi bir yer…

Kayıp Atlantis arayışı

Oldukça yakın zamanda, dev bir Bitcoin logosu, Zürih’in merkezinde İsviçre Ulusal Bankası’nda gururla parlayacak. Dünyadaki kripto meraklıları, her zamanki nakit, banka kartı veya inovatif dijital para birimleriyle uygun bir şekilde, gerekli ürün ve hizmetlere erişebilecekleri bir şehrin hayalini kuruyor. Bu, Blockchain savunucularının temel değerini, sadece geleneksel parayı kullanmanın istisnai ihtiyacından özgür kılıyor.

Kripto şehri, gerçek bir kentsel yerleşim kadar değil, kripto paraların sahip olduğu gelişmiş bir altyapıdan daha fazlasını ifade ediyor. Düşünün, 2018’in ilk çeyreği itibarıyla, dünya çapında 23 milyondan fazla Blockchain cüzdanı var! Ancak, sahipleri için kripto para birimleri çoğunlukla gerçek kullanımdan ziyade varlık biriktirme aracı. Kripto para birimlerinin faydalarından tam olarak yararlanmak için dünyanın her tarafına dağılmış değil, aynı zamanda tek bir yerde yoğunlaşmış olan uygun bir altyapıya sahip olmak gerekiyor.

Yön belirlendi

Bir kripto şehri yaratma fikri, ilk bakışta göründüğü gibi ütopik değildir. Asya bölgesinde, Amerika Birleşik Devletleri, Büyük Britanya, İsviçre ve diğer Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere birçok ülkede, ödeme olarak kripto para kabul eden mağazalar, kafeler ve oteller bulunuyor. Blockchain meraklıları, cebinizde sadece bir kripto para cüzdanına sahip olabileceğiniz yerlerin dünya haritasını bile yarattılar. Dijital para birimlerine dost şirketlerin sayısı hala az, ancak sürekli olarak büyüyor. Ne de olsa, iktisadın temel yasasının dediği gibi, talep her zaman arzı besler. Bu aksiyom, dijital gerçeklikte de geçerlidir.

Ayrıca, bazı ülkeler zaten kripto cennetinin pilot versiyonu olarak adlandırılabilir. Dağıtık defter teknolojisi buralarda hızla gelişiyor ve buna dayalı kripto paralar, gerçek hayatla organik olarak bütünleşiyor. Dünyadaki ICO’ların merkezi olan Zug kentiyle İsviçre, kripto paraları resmen meşrulaştıran Japonya, dünyaca ünlü fintech ve kripto merkezi Singapur ve dünyanın Bitcoin ATM’si başkenti Hollanda.

Diğer ülkelerin finansal kurumları da iyimser tavırlarıyla dikkat çekiyor. Kripto para birimlerinin dijital varlık olarak yasallaştırılması konusu hala havada asılı olmasına rağmen, düzenleyiciler Blockchain teknolojisinin yenilikçi değerini fark ediyor ve bunu görmezden gelmenin imkansız olduğunu anlıyor. Özellikle, Mart 2018’in sonunda, kripto para düzenlemeleri konusu G20 Zirvesi’nde tartışılmış ve Temmuz ayı boyunca üyeleri kendi yetki alanları dahilinde dolaşım ve kripto paraların kullanımı ile ilgili spesifik tavsiyelerde bulunuyor.

Blockchain tabanlı şehir ile geleceğe adım atmak

Kripto para evangelistleri, nispeten yakın bir gelecekte, fiat ödemelerine bir alternatif getireceklerine inanıyorlar. Elbette dijital paralar ve tokenlerin yaygın kullanımı hakkında konuşmak için henüz çok erken, ancak Fintech merkezlerinde ortaya çıkmaya başlayan küçük yerlerde bu oldukça mümkün.

Kripto para, geleneksel ödeme yöntemlerine kıyasla bir dizi avantaj sağlıyor: Bankalar gibi coğrafi sınırların ve aracıların olmaması, daha düşük işlem ücretleri, güvenlik ve ödeme garantisi, verilerin şeffaflığı ve ilgili taraflar hakkında gizli bilgilerin güçlü bir şekilde korunması.

BT-iş aynı zamanda kripto endüstrisindeki gelişmelere odaklanmış durumda. Her şeyden önce, Blockchain yenilikleri yolunda ilerleyen ilk kişi olarak, on yıl boyunca öncüleri geride bırakabilirsiniz.

Asyalı Noah Project bu konuda öncü şirketlerden biri. 2016’dan bu yana Blockchain teknolojilerini erişilebilir, anlaşılabilir ve en önemlisi insanlar için yararlı hale getirmek için ortak bir hedefle birleşen bir dizi altyapı projesini hayata geçiriyor. Noah Project’in en iddialı vektörlerinden biri, yenilikçi dijital teknolojilerin geliştirilip uygulanacağı geleceğin şehrini yaratma fikri.

Bu arada, bu konsept zaten uygulama aşamasında. Noah Project, Filipinler’deki en büyük merkezi iş bölgesi olan Horizon Manilla’yı inşa eden bir inşaat şirketi ile işbirliği içerisinde. Ufukta Noah şehrini yaratmayı planlıyorlar. Şehirde, sadece Noah Coin’in kabul edileceği küçük bir kompleks olacak. Sahipleri, çeşitli hizmetlere (örneğin, kıyısındaki lüks bir tatil yeri), indirimler ve sadakat programlarına özel erişim hakkına sahip olacaklar.

Noah Project ekibinin üyeleri kendilerine güveniyor:

Blockchain ve sanal paralar sadece bir aldatmaca değil, ilerlemeyi sürdürecek inovasyonlar. Şimdi, dünyanın yenilikleri benimsemeye ve onları kullanmaya hazır olduğunu görüyoruz.

Onların düşüncesine göre, Noah şehri, yeni başlayanlar ve sadece ilerleme dalgasını yakalamak isteyen insanlar toplayan bir teknoloji merkezi olabilir.

Blockchain tabanlı şehir projesinde siz de yer alabilirsiniz!

Bu pastadan bir pay alabilir ve şu anda uygulama aşamasında olan Noah Project’e katılabilirsiniz. Blockchain tabanlı şehir ile ilgili tüm özel hizmetler için bir bilet gibi hizmet verecek olan Noah Coin, seçili platformlardan satın alınabilir: HitBTC ve Changelly borsaları.

Dünyanın ötesine geçin ya da arkadan takip edin. Karar sizin.

Detaylı bilgi için platformun web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Noah Project

Web sitesiTelegramFacebookTwitter

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin