featured
Graft Network

Blockchain Tabanlı  Ödeme Sistemi Graft Network ICO, 18 Ocak’ta Başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain Teknolojisi, Firmaların En Fazla Zorlandığı 3 Sorunun Çözümüne Nasıl Yardımcı Olur?

Firmalara elektronik ödemeleri kabul ettiklerinde, iyileştirmek istedikleri üç şeyi belirtmesini isterseniz, yüksek maliyetler, düşük hız ve ücret şeffaflığı diyeceklerdir. Bu problemlere karşı, blockchain teknolojisi, bir çok konuyu kökünden değiştiriyor ve hatta tamamen ortadan kaldırıyor.Bu sayede ödeme endüstrisinin büyük fayda sağladığı bir zamanda yaşıyoruz.

 

Yüksek Maliyet Sorunu

Paypal gibi bir sistem ile ödemek yapmak isterseniz her işlem için “işlem yapan banka, kredi kartı birlikleri (Visa, MasterCard, vb.), aracı banka ve ödeme işlemcisi” gibi komisyon ödenecek bir çok unsur vardır. Bu durumda maliyet, işlem başına % 2,9 kadar yüksek olabilir. Blockchain Teknolojisi sayesinde tüm bu aracı unsurları ortadan kaldırabilir ve maliyetleri düşürebiliriz.

Blockchain destekli  ödemeleri hem tüketicilere hem de tüccarlara cazip hale getirmenin uygun yollarından biri, mevcut ödeme yöntemleriyle bütünleşen bir sisteme sahip olmaktır. Graft Network  Projesi tam da bunu yapmaya çalışıyor. Graft Network, ödeme işlemleri protokollerini kullanır ve geleneksel elektronik ödeme sistemlerine benzer şekilde aktarır; çünkü bu sistemler güvenli olarak birçok kişi tarafından kullanılıyor. Graft, tüccarların herhangi bir para birimi cinsinden ödeme yapmalarını sağlayan bir sistem oluşturuyor. Dahası, Graft firmaların kazançlarını banka hesaplarına kolayca iletir. Sonuçta, müşterileri Bitcoin gibi bir şifreleme ile ödeme yapmayı seçse de, firmalar onu düşük maliyetle, nakite kolayca dönüştürebilirler.

 

 

Hız ve Şeffaflık Sorunu

Graft NetworkGeleneksel ödeme sistemleri ile, firmaların fonlarına erişmesi iki ila üç gün sürer. Tüm ödeme iş akışı Graft Ağında gerçekleştiğinden ödemeler gerçek zamanlı olarak istenilen yere aktarılır. Böylece, blockchain teknolojisi, anında ödeme imkanı sağlar.

Gelişmiş hızın yanı sıra, blockchain ile çalışan ödeme işlemi şeffaflığın geliştirilmesine de yardımcı olur. Geleneksel ödeme sistemleri ile her işlem, işlemi yapan banka için karşılıklı değişim ücretlerine, aidatlara ve kart şirketine yapılan değerlendirmelere ve kredi kartı işlemcisi için iş yükü demektir. Çoğu durumda firmalar, bu ücretlerin önceden farkında değillerdir ve aylık kredi kartı işlem tablolarını anlamıyorlar. Öte yandan merkezi olmayan, blockchain tabanlı bir ödeme işlemcisi, herkesin anlayabileceği tek bir ücret almaktadır.

 

Mikro Ödemelerde Sorun

Graft NetworkBusiness Insider’ın mikro ödemelerin durumu hakkındaki 2017 raporunda, mikro ödemelerle ilişkili işlem ücretlerinin  10 doların altındaki işlemler ile  ticaret yapanların kazanç elde etmeyi zor bulduklarını gösteriyor.

Graft Network, sektördeki bir çok oyuncunun geleneksel ödeme işleme iş akışının aksine, firmaların mikro ödemeleri kabul etmeleri için onu karlı hale getirebilir. Sistem, mikro para ödemeler de dahil olmak üzere ağ işlem ücretinin asla% 0,1’i geçmeyecek şekilde ayarlar.

Ayrıca Graft, kriptoparalara erişimi kolaylaştırdığından, firmalar ödediği ücretler üzerinden ve şeffaf bir şekilde fazlasıyla tasarruf sağlamaktadırlar.

 

 

18 Ocak’ta ICO Başlıyor.

 

Graft Network10 milyon dolarlık hard cap değeri belirlenmiş olan ICO süreci oldukça değişik bir şekilde tasarlanmış. Şöyle ki  koinlerin %1’lik kısmı ön satışta, %5’lik kısmı genel satışta kullanıların beğenisine sunulacakken, %55’lik bir kısım  kullanıcılar tarafından mining yapılarak elde edilebilecek. Ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

GRF isimli koinin değeri ise  şu anda 1 GRF = 0.000029 BTC olarak belirlenmiş durumdadır.

 

 

 

Sosyal kanallar üzerinden Graft Network’e ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

https://www.facebook.com/Graft-460292407666720/
https://twitter.com/graftnetwork
https://www.linkedin.com/company/24791196/
https://www.reddit.com/r/Graft/
https://steemit.com/@graft
https://t.me/joinchat/EneBw0RALAOjkSL2mdt2Gw
https://medium.com/@graftnetwork
https://bitcointalk.org/index.php?topic=2115188


Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kar-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto para haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin