Bitcoin hakimiyet oranı, kısa vadeli direnç üstünde

Bitcoin hakimiyet oranı, kısa vadeli direnç üstünde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto piyasasının en büyük varlığı Bitcoin aynı zamanda bu dünyanın hakimi. Genel varlıklara baktığımızda neredeyse hakimiyet yüzde 50 Bitcoin’in elinde. Bu baskınlık zaman zaman artarak altcoinlere sıkıntı yaşatıyor. Buna piyasanın belli dönemlerinde şahit oluyoruz. Şimdi ise Bitcoin hakimiyet oranı kısa vadede direnç bölgesinden çıktığını gösteriyor. Peki bu ne anlam ifade ediyor?

Teknik göstergeler, Bitcoin hakimiyet oranının (BTCD) uzun vadeli bir yükseliş tersine dönmesinin ilk aşamalarında olabileceğini gösteriyor. Haftalık grafik, BTCD’nin Mayıs ve Eylül 2021 ve Ocak 2022’de %40 yatay destek alanında birden çok kez sıçradığını gösteriyor. Bitcoin hakimiyeti, 2018’in başından beri bu yatay alanın altına yakın bir noktaya ulaşmadı.

Lider kripto para birimi 2020 senesinden önce daha baskındı. Piyasada hem az varlık vardı hem bu kadar altcoinlere yatırım olmuyordu. Şimdi ise Bitcoin’e alternatif olarak çıkan kripto para birimleri daha güçlü. Bireysel yatırımcıların yanında kurumsallarda işin içinde.

Bitcoin hakimiyet ve göstergeler

Teknik göstergeler, özellikle hem RSI hem de MACD’de mevcut olan yükseliş farklılıklarına bakıldığında, toparlanmanın devamını destekliyor. Haftalık zaman çerçevesindeki bu tür farklılıklar biraz nadirdir.

Yukarı hareket gerçekleşirse, ilk uzun vadeli direnç, 0,382 Fib geri çekilme direnç seviyesi tarafından oluşturulan %52,25’te bulunacak. Bir kripto analisti ise, %45 civarında azalan bir direnç çizgisine doğru yükselebileceğini söyledi.

BTCD, geri almadan önce %40’lık alanın altında sapmış (yeşil daire) görünüyor. Bu aynı zamanda bir yükseliş gelişimi olarak kabul edilir ve genellikle fiyat artışlarından önce gelir.  Şimdiye kadar, %43.50’lik yerel bir zirveye ulaşmayı başardı, ancak 0.5 Fib geri çekilme direnç seviyesi tarafından reddedildi.

Kısa vadeli bakış

Bitcoin hakimiyet kısa vadeli bakış açısını da incelemek gerekir. Bu anlamda 6H  grafikler tercih edilebilir. Altı saatlik grafik, tamamlanmış bir beş dalga yukarı hareketini (siyah) gösterir. Bu modelde, birinci ve beşinci dalgalar neredeyse eşitken, üçüncü dalga genişledi. 

Bu nedenle, BTCD’nin sonunda %52,30 hedefine doğru yukarı yönlü hareketini sürdürmeden önce kısa vadede düzeltme yapması olasıdır.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin