Bitcoin yakında 100 bin dolara ulaşabilir mi? Tüm detayları anlattık: 3 faktör gerçekleşirse önümüz açık
Bitcoin yakında 100 bin dolara ulaşabilir mi? Tüm detayları anlattık: 3 faktör gerçekleşirse önümüz açık

Bitcoin yakında 100 bin dolara ulaşabilir mi? Tüm detayları anlattık: 3 faktör gerçekleşirse önümüz açık

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı son 2-3 hafta içinde tekrar daha güçlü bir şekilde yükseldi. Daha önce, Bitcoin fiyatında neredeyse 3 aylık bir düzeltme gördük ve BTC neredeyse %50 değer kaybetti.

Peki Bitcoin önceki kayıplarını telafi edebilir ve 2022’nin sonunda 100.000’e ulaşabilir mi? Aşağıdaki 3 faktör, önümüzdeki birkaç hafta içinde fiyatın gelişimini belirleyecek.

Enflasyon ve para politikası

Amerikan Federal Rezerv Kurulu tarafından faiz oranlarındaki artışın duyurulması kadar başka hiçbir konu Bitcoin’e zarar vermedi. Faiz oranları yükselirse, yatırımcılar daha az risk aldığından Bitcoin gibi spekülatif yatırımlar büyük zarar görecek.

Ancak ABD’de veya Avrupa’da enflasyon yüksek seviyelerde kalırsa, gelecekte bu etki sönebilir. Bu durumda, yatırımcılar Bitcoin’i bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak her zamankinden daha fazla kullanacaklardır. Enflasyonun gelişimi ve merkez bankalarının para politikası Bitcoin için önemli bir konu olmaya devam edecek.

Yasaklar ve düzenlemeler

Önümüzdeki aylarda Bitcoin fiyat gelişimini belirlemesi gereken bir diğer konu ise kripto para biriminin olası yasakları ve düzenlemeleri. Son zamanlarda, Rusya’da kripto para birimlerinin olası bir yasağı kritik bir konuydu. Fakat olası yasaklar ve sert düzenlemelerle ilgili endişelerin son zamanlarda temelsiz olduğu ortaya çıktı.

Güçlü düzenlemeler, önümüzdeki aylarda Bitcoin fiyatına zarar verebilir. Ancak nihayet kripto para birimleri için düzenleyici süreçlerde daha fazla netlik olabilir. B, özellikle kurumsal yatırımcılara yardımcı olacak ve kripto para birimlerine yatırım yapmalarını kolaylaştıracak.

Toplu benimseme ve genel uygunluk

2021’de, kripto para birimlerinin kurumsal kabulü çok arttı. 2022, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin kitlesel olarak benimsendiği bir yıl olabilir. Geçtiğimiz günlerde 3 büyük kripto borsası, Super Bowl’da yüz milyonlarca insanın önünde reklamlar yayınladı.

NFT’ler, DeFi ve Metaverse de daha yaygın hale geliyor. Ana akıma adaptasyon önümüzdeki birkaç ay içinde büyük ölçüde ilerlerse, bu Bitcoin fiyatının yeni zirvelere ulaşmasına yardımcı olabilir.

Bitcoin 2022’de 100 bin dolara ulaşabilir mi?

Yukarıdakilerin tümü Bitcoin lehine kalmaya devam ederse Bitcoin fiyatında bir artış göreceğimiz açık. Öte yandan bazı analistler, Bitcoin fiyatının 2022 yılında çok fazla artmayacağını tahmin ediyor. Bunun nedeni, önceki 2 yılın Bitcoin ve tüm kripto para piyasası için zaten çok yukarı yönlü geçmesiydi. Aşağıdaki grafiğe bakarsak Bitcoin fiyatlarının 2020’deki dip seviyelerinden nasıl astronomik seviyelere ulaştığını görebiliriz.

Can Bitcoin reach 100k? BTC/USD 1-week chart showing Bitcoin cycles over the years

Bu arada dev Shiba balinası 2 altcoin’i almaya başladı. Ayrıntılar bu haberimizde!

cryptoticker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin