featured

Bitcoin fiyat tahmini: Düzeltme gelecek mi? Yoksa yola devam mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Lider kripto para birimindeki ilerleyiş ilginç şekilde devam ediyor. Son iki hafta baz alındığında önemli yeşil mumlar dikkat çekiyor. 1 hafta içinde ise hiç kırmızı mum yok. Peki Bitcoin fiyat tahmini için yön neresi?

Akşam saatlerinde gelen hack saldırısı bomba etkisi oluşturdu. Yatırımcılar, olayın ne olduğunu anlamaya çalışırken ufak çaplı bir geri çekilme geldi. AXS tarafında gerçekleşen saldırı Ethereum ve USDC kaybıyla çalkalandı. Doğrudan AXS ve Ronin Network kayıp gördü. Bitcoin ise 48.000 dolar seviyelerinden biraz uzaklaştı.

Bitcoin fiyatı Salı günü genel itibarıyla yükseldi. Seansın üst seviyesini etiketledikten sonra fiyat çok dar bir aralıkta hareket ediyor. Ardışık iki ‘Doji’ mum çubuğunun oluşumu, mevcut fiyat eğiliminin devamını sorguluyor.

Bitcoin fiyat tahmini: BTC konsolide olma sürecinde mi?

Günlük grafikte, Bitcoin fiyatı daha yüksek işlem görmeye devam ediyor. Ancak günlük kapanış bazında 48.000 doların üzerine çıkmak için bir miktar dirençle karşı karşıya. Bu seviyeler en son Aralık ayında görüldü. İlk kez 2022 yılında BTC fiyatı gıpta edilen seviyeyi etiketledi. 

48.000$ seviyesinin üzerinde belirleyici bir kapanış, boğaları daha da umutlandıracak. Bu senaryoda, yatırımcılar psikolojik 50.000 dolar seviyesine ulaşmaktan çekinmeyecekler. Uzatılmış bir satın alma baskısı, 55.000 doları devreye sokacak. Bu olursa, Bitcoin fiyatı için bir trend dönüş noktası gerçekleşebilir.

Diğer taraftan, fiyat seansın en düşük seviyesinin altına düşerse, en azından kısa vadede yükseliş teorisini geçersiz kılacaktır. Geçici destek, 200-EMA’ya (Üssel Hareketli Ortalama) 44.723 dolardan yerleştirildi. Ardından yatırımcılar, likiditeyi 42.000$’dan 40.000$’a kadar uzanan tedarik bölgesi aracılığıyla toplayacaklardır.

Akşam saatlerinde gelen hack saldırısı da piyasanın biraz daha düzeltme yaparak ilerlemesine neden olabilir. Daha fazla stres havası oluşursa destek seviyeleri masada kalabilir. Bu süreci dikkatli şekilde takip etmek gerekir.

Teknik göstergeler

RSI: Günlük Göreceli Güç Endeksi, 70 civarında yatay işlem görüyor.

MACD: Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksaklığı orta çizginin üzerinde. Ancak tarafsız bir sapma yer alıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin