Flaş: Michael Saylor'un MicroStrategy'si daha fazla Bitcoin almaya hazırlanıyor
Flaş: Michael Saylor'un MicroStrategy'si daha fazla Bitcoin almaya hazırlanıyor

Flaş: Michael Saylor’un MicroStrategy’si daha fazla Bitcoin almaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – MicroStrategy Salı günü yaptığı açıklamada, daha fazla Bitcoin (BTC) satın almak için kripto bankası Silvergate Capital’den 205 milyon dolar borç aldığını söyledi. Kredi, MicroStrategy’nin bazı BTC varlıkları tarafından teminat olarak desteklenecek.

Hareket, dünyanın en büyük kripto para biriminin 2022 doların üzerinde 48.000 doların üzerine çıktığını gören BTC’de devam eden ralliden sonra gerçekleşti.

Elde edilen verilere göre firma şu anda yaklaşık 121.044 tokeni yani 5,8 milyar doları bulunuyor. Şirket Wall Street’teki en büyük BTC sahibi konumunda. Firmanın yeni fonlarla kaç tane daha token alacağı belli olmasa da, 205 milyon dolar kabaca 4278 tokene denk geliyor.

MicroStrategy, Silvergate ile ortak bir duyuruda, MicroStrategy’nin krediden elde edilen fonları faiz ödemek ve işletme sermayesi olarak da kullanacağını söyledi. Kredi, Silvergate’in BTC tarafından teminatlandırıldı. Sermaye düzeyinde ABD doları kredileri sunan kaldıraç programı aracılığıyla verildi.

Silvergate’in teminatlı kredileri, firmaların BTC riskine maruz kalabileceği popüler seçeneklerden biri. Bankanın şu anda kaldıraç programı aracılığıyla 570 milyon dolarlık kredi taahhüdü bulunuyor.

BTC’deki ilk Wall St yatırımcıları arasında MicroStrategy

Popüler Bitcoin savunucusu Michael Saylor’un sahibi olduğu firma, 2020 yılından beri BTC alımına devam ediyor. Şirket, BTC’sini artırmak için krediler veya tahvil ihraçları yoluyla defalarca borç aldı. Elde edilen veriler ışığında, MicroStrategy’nin BTC’ye giriş değeri yaklaşık 3,6 milyar dolardı. Şirket şu anda BTC varlıklarında 2,3 milyar dolarlık bir kâr üzerinde oturuyor, ancak bu rakam borç yükümlülüklerini hesaba katmıyor.

Krediden elde edilen sermayeyi kullanarak, Bitcoin’imizi verimli bir teminata dönüştürdük ve bu da iş stratejimize karşı daha fazla uygulamamıza izin verdi.

Michael Saylor, MicroStrategy Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Saylor, yakın zamanda BTC’nin bir enflasyon riskinden korunma potansiyelini ve Rusya-Ukrayna savaşının kriptonun benimsenmesini artıracağını da desteklemişti.

MicroStrategy’nin BTC varlıklarına ekleme kararı, muhtemelen BTC’nin bu yıl en yüksek seviyesine ulaştığını gören devam eden rallisinden kaynaklanıyor. Teknik göstergeler ayrıca BTC’nin daha fazla kazanç için hazır olduğunu gösterdi ve bu da token’a yatırım yapmayı oldukça kazançlı hale getirebilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin