Dikkat hack saldırısı: Axie Infinity'nin Ronin ağı, saldırıya uğradı
Dikkat hack saldırısı: Axie Infinity'nin Ronin ağı, saldırıya uğradı

Dikkat hack saldırısı: Axie Infinity’nin Ronin ağı, saldırıya uğradı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geliştiriciler Salı günü yaptığı açıklamada, Axie Infinity’yi desteklemek için inşa edilmiş bir Ethereum yan zinciri olan Ronin’in saldırıya uğradığını bildirdi. Popüler metaverse oyunu Axie Infinity’ye bağlı blockchain ağı Ronin, geçen hafta bir istismar yaşadı ve 600 milyon dolardan fazla kripto kaybıyla sonuçlandı.

Bir blog gönderisinde geliştiriciler, 23 Mart tarihinde gerçekleşen ancak Salı günü erken saatlerde keşfedilen istismarın 173.600 ETH (mevcut fiyatlarla yaklaşık 590 milyon dolar) ve 25,5 milyon dolar değerinde stabilcoin USDC kaybıyla sonuçlandığını açıkladı. Spesifik olarak, Ronin ağındaki dokuz doğrulayıcıdan beşi olay sırasında saldırıya uğradı ve kontrol edildi. Doğrulayıcılar, işlem bloklarının oluşturulması ve veri kahinlerinin güncellenmesi dahil olmak üzere bir dizi amaca hizmet ediyor.

Ekibin açıklaması şu şekilde yer alıyor:

“Beş doğrulayıcı özel anahtarı saldırıya uğradı; 4 Sky Mavis doğrulayıcı ve 1 Axie DAO. Doğrulayıcı anahtar şeması, bunun gibi bir saldırı vektörünü sınırlayacak şekilde merkezi olmayan şekilde ayarlandı, ancak saldırgan bir arka kapı buldu. Bu, Axie DAO doğrulayıcısının ücretsiz işlemleri dağıtmak için izin verilenler listesine alındığı Kasım 2021’e kadar uzanır. Aralık 2021’de durdurulmuştu ancak Axie DAO doğrulayıcı IP’si hâlâ izin verilenler listesinde.”

Bu düğümler kontrol edildikten sonra, saldırgan Ronin köprüsünden para çekme yeteneği kazandı. Köprüler, blockchainler arasında fon taşımak için yazılım mekanizmalarıdır.

Ronin, Axie Infinity’nin geliştiricisi Sky Mavis tarafından yaratıldı. Blog gönderisinde Sky Mavis, bir kullanıcının köprüden 5.000 ETH çekemediğine dair bir raporun ardından güvenlik ihlalini 29 Mart’ta keşfettiğini açıkladı.

Gönderiye göre, fonların çoğu bu Ethereum adresinde tutuluyor. Etherscan, adresi “Ronin köprüsünü hedef alan bir saldırıya karıştığı bildirildi” olarak tespit edildi.

Ekip saldırıyla ilgili şunları söyledi:

“Suçluların adalete teslim edilmesini sağlamak için çeşitli devlet kurumlarıyla doğrudan çalışıyoruz. Axie Infinity / Sky Mavis paydaşlarıyla en iyi şekilde nasıl ilerleyebileceğimizi ve hiçbir kullanıcının fonunun kaybolmamasını sağlama konusunda görüşme sürecindeyiz.”

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin