AITrading
AITrading

Kripto para ticaretinde yapay zekayı kullanarak devrim yaratan AITrading CEO’su ile bir röportaj gerçekleştirdik

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yapay zekayı kripto para ticaretine uyarlayarak benzersiz bir deneyim sunmaya hazırlanan AITrading CEO’su ile bir röportaj gerçekleştirdik. Keyifli okumalar.

Menkul kıymetler ve diğer varlıkların fiyatları ve değerleri hakkındaki veriler sürekli güncelleniyor. Yatırımcılar, özellikle birkaç borsada işlem yaptıklarında ya da farklı varlık türlerini yönetirken, büyük hacimli verileri ne yazık ki analiz edemiyorlar. Uzman AI (Artificial Intelligence: Yapay Zeka) ürünleri; gerçek zamanlı olarak ve 7 gün 24 saat, gelen verilerin analizini otomatikleştirmeye yardımcı oluyor, kullanıcılara hazır çözümler sunuyor ve sıradan insanların finansal araçlarla profesyonel düzeyde çalışmasına yardımcı oluyor.

AITrading platformu, pazardaki tüm katılımcılar arasında şeffaf işlemler yürütmek için en ileri teknolojileri kullanıyor. Blockchain, yapay zeka ve makine öğrenimine dayanıyor. Projenin CEO’su Alexey Shirobokov, bu tür bir teknoloji kombinasyonunun yatırım portföylerini nasıl daha kolay hale getirebileceğini ve ayrıca uygun portföyleri seçerek kullanıcılara öneride bulunabileceğini anlattı. Alexey, finansal piyasalarda, BT’de ve danışmanlıkta 13 yıllık tecrübeye sahip bir seri girişimci ve yatırımcı. Ayrıca uzun yıllara dayanan deneyime sahip başarılı bir tüccar.

Ticaret ve kripto para birimlerindeki arka planınız nedir?

Perakende tüccar olarak on yıldan fazla deneyimim var. Çeşitli araçlar ve düzinelerce farklı aracılık platformu kullandım. Portföyüme birkaç yıl önce kripto paraları ekledim. Ancak, pek de büyük bir miktar değildi. Doğru altyapı eksikliğinden dolayı kripto ticareti yapmak zordu. Şahsen kişisel portföylerimi yönetmeye çalışırken karşılaştığım tüm zorlukları aştım. Meslektaşlarım hedge fonlarından ve bankalardan çalışarak, insanların 21. yüzyılda varlıklarını yönetme biçimlerini değiştirmek için bir AI-insan işbirliği ekosistemi fikrini ortaya koyduk.

Yapay zeka, tam zamanlı ve ara sıra ticaret yapan kişilerce yapılan işlemleri nasıl geliştirebilir?

AI, finansal araçları gerçek zamanlı olarak tarayarak, genellikle manuel olarak bulunan yatırım kurulumlarını tespit edebilir. AI, bir örüntüyü tanımlamaya, anında geri test sonuçları sağlamaya ve kâr/zarar senaryolarını değerlendirmeye yardımcı oluyor. AI, tavsiyelerini tüccarın ticaret tarzına göre uyarlayabiliyor (Örneğin bir trend takipçisi veya geri dönüşü olan bir tüccarsa). AI yardımı ile, tüccarlar, gözden kaçırma ihtimalleri olan ve ticaret tarzlarına uyan birçok sinyali alabilecekler. Ayrıca, sinyalin etrafında ticaret yapmak için bir giriş/çıkış stratejisi oluşturulmasında yardım alacaklar.

Ara sıra ticaret yapan kişiler için ise AI, portföy önerme, giriş ve çıkış noktaları için uyarılar sağlama ve riski yönetmek için işlemlerin boyutlandırılması işini üstleniyor. Belirli bir tüccarın, ticaret yapmak istediği sıklıkta, uyarı almak isteyip istemediği, vb. gibi, izinlerle, bir tüccarın tercihlerine göre daha uygun tavsiyelerde bulunabilir.

Şirketin 47 milyon euroluk bir değere sahip olmasının sebebi ne?

47 milyon aslında şirketin değerlemesi değil. AITrading için tam ölçekli bir altyapı oluşturmak ve platformu başlatmak için ihtiyacımız olan fonu ifade ediyor bu sayı. Entegrasyon bu süreçteki en pahalı şey. Düşük gecikme sinyalleri elde etmek ve hızlı ve güvenli bir sipariş yönlendirmesi sağlamak için (gecikme, kayma vb. olmadan), dünyanın her yerindeki broker sunucuları ile özel olarak geliştirilmiş entegrasyonlara ihtiyaç duyarız.

AITT tokenin amacı tam olarak nedir?

İlk olarak, bir çeşit abonelik onayı gibi düşünülebilir. AITrading işlevlerine ve tüm premium özelliklerine erişmek için AITT’ye ihtiyacınız olacak. İkincisi, pazardaki tüm yerleşimler AITT’nin yardımıyla yapılıyor. Bu, ekosistemimizin katılımcıları arasındaki doğrudan işlemlerin yalnızca AITT üzerinden gerçekleştirildiği anlamına gelir.

Yapay zekayı yalnızca kendiniz ticaret yaparken kullanabilecekken, neden hizmet olarak sunmayı tercih ettiniz?

Bu çok iyi bir soru. Günümüzde pek çok kişi, sizi zengin etmek için kendi “robotlarını” sunuyor. Sektördeki tecrübemiz ve yatırım fonları ile ilgili olarak, bu yanlış bir söz gibi görünebilir. Sizi bir anda Warren Buffett yapacak bir sihirli değnek veya algoritma yok. Fakat bu, pazarın etkisiz olduğu anlamına gelmez. Yüzlerce sözde “anormallik” var (akademisyenler böyle nitelendiriyor). Bunlar kârlı ticarete girmeyi sağlayan piyasa verimsizlikleri. Yani, var olmayan bir sihirli değnek yerine, size bir araç cephaneliği sunuyoruz. Hepsi pazarda başarılı olabilir, ancak hiçbiri bunu garantilemez.

Bizim yapay zekayı hizmet olarak sunmamızın sebebi bu. Benzer özelliklere sahip yüzlerce başka stratejiden daha iyi olmayan bir stratejiye odaklanmak yerine, ticaret tarzına uyarlanmış bir dizi öneri sunuyoruz. Bu aynı zamanda tüccarın stratejiye bağlı kalmasına da yardımcı olur, ki bu çok önemlidir.

Yol haritanızla ilgili detaylardan söz edebilir misiniz? İlk olarak başa çıkmak istediğiniz problemleri de duymak isteriz.

Amacımız 3 yılda 1 milyon kullanıcıya ulaşmak. Bunu başarmak için ürünümüzü 3 aşamada piyasaya süreceğiz. Birincisi bilgilendirme bölümü. Piyasayı dinleyeceğiz, verileri önceden analiz edip kullanıcılarımıza sunacağız. Bu aşamada, yapay sinir ağını hızla eğitmeye başlamak için yapay zeka ve toplum arasındaki işbirliği için etkili bir mekanizma kurmamız önemli.

İkinci aşama ise, müşterilerimize, herhangi bir pazardaki herhangi bir cihazı kullanarak, kullanıcı dostu ve hızlı bir arayüz aracılığıyla ticaret yapabilmelerini sağlayan bir “pencere ticareti”. Ticaretin minimum bilgi yüklemesi ile modern bir UX yaklaşımıyla gerçekleşebileceğini göstermek istiyoruz. Son aşama ise gelişmiş bir pazar yeri. Bu aşamaya gelindiğinde, kullanıcılarımız ekosistemin tüm bölümlerinin sinerjisini yaşayabilecekler.

Yapay zeka, ticarette insanların yerini sizce alabilir mi?

Dünyadaki en başarılı hedge fonlarından bazıları tamamen yapay zeka tarafından yönetiliyor. İnsanların durma düğmesine basmasına bile izin vermiyorlar. Yani bu, daha önce insanlar tarafından gerçekleştirilen daha fazla işlevin artık tamamen otomatikleştirildiği, tamamen normal bir senaryo. Ancak, bazı uzun vadeli kararlar için insanın hala rakipsiz olduğunu söyleyebiliriz. Merkez bankalarının politikalarının analizi, jeopolitik olayların etkileri ve çeşitli nadir senaryoların olasılığı, henüz makineler tarafından ulaşılmayan genel zekayı gerektiriyor.

Detaylı bilgi için platformun web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

AITrading

Whitepaper  – One pager

Telegram Grubu (Sohbet)Telegram Kanalı (Haberler)

Web SitesiTwitterFacebookInstagramMediumRedditLinkedin

 

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin