ABCC
ABCC

Yeni nesil kripto borsası ABCC için dev rehber: İşleyişi, farkları, avantajları ve çok daha fazlası!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABCC, kullanıcı odaklı ve sürtünmesiz bir deneyim sunan kripto para birimleri için birinci sınıf bir borsa sunma misyonuyla yola çıkan, yepyeni bir borsa platformu. Daha önce sayfalarımıza taşıdığımız bu yenilikçi platformu tüm detaylarıyla ele aldık.

ABCC‘nin odak noktası, yatırımcıların Blockchain varlıklarını tanımlarken, güvenli çevrimiçi alım satımlar yapma ve profesyonel ticaret hizmetleri almalarına yardımcı olmak. Borsada, kullanıcılar sitenin kâr payı ile ödüllendiriliyor ve aynı zamanda borsalar ile daha popüler hale gelen yeni Trade-to-mine modelini de kullanan AT token var.

Bir medya ve teknoloji uzmanı olan ve ABCC borsasının kuruculuğunu üstlenen Calvin Cheng, finansal hizmetler, yönetim danışmanlığı ve internet şirketlerinde bir dizi deneyime ve başarılı takip kayıtlarına sahip kurucu ortaklarıyla çalıştı.

ABCC ile çalışan kilit danışmanlardan ve yatırımcılardan bazıları, Malta’nın eski Dışişleri Bakanı Dr. Michael Frendo ve bulut tabanlı Blockchain ile çalışan bir sosyal ekosistem yaratmak amacıyla faaliyet gösteren YeeCall and Yee’nin CEO’su Zhang Lei’dir.

Bir seri girişimci olan Forrest Chen, ayrıca strateji ve ürün liderliği ile derin öğrenim konularında uzmandır. Weixing Chen, Kuaidi Dache’nin kurucusu ve Funcity Capital ve Funcity Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan bir Blockchain yatırımcısıdır. Kurumsal yatırımcılar arasında Funcity Capital, Dream Seeker Capital ve BlockOrigin bulunmaktadır.

ABCC hangi kripto paraları sunuyor?

ABCC’deki temel para birimleri arasında BTC, ETH, USDT ve gelecekte AT var. ABCC üzerinden alıp satabileceğiniz kripto paraların tam listesini bulmak için ücretler sayfasına bakabilirsiniz.

Yazım sırasında, borsa 50’den fazla kripto para için destek sunuyor. Baz kripto para olan BTC ile birlikte 39 kripto çifti sunuluyor. Bu sayı ETH için 38, USDT için ise 18.

ABCC’ye nasıl kayıt olabilirim?

ABCC’de bir hesap oluşturmak son derece basit. Ana sayfadan, sağ üst köşeye giderek Register (Kayıt Ol) butonuna basın. E-posta adresinizi girip bir şifre oluşturun. Bu şifreyi onaylamak ve müşteri anlaşmasını kabul etmek için bir komut göreceksiniz. Şifreniz en az sekiz karakter olmalı ve sayıların yanı sıra hem küçük hem de büyük harf içermelidir. Güvenlik için diğer platformlarda kullandığınız şifreyi kullanmamalısınız.

Kayıt Sayfası
Kayıt Sayfası

Bilgileri girdikten ve Register Now (Şimdi Kayıt Ol) butonuna tıkladıktan sonra, işleminizi doğrulamak için bir kaydırıcıyı sürüklemeniz istenecek. Bu noktada, ABCC size bir doğrulama e-postası gönderecek. E-posta hesabınıza gidin, mesajı bulun ve hesabı etkinleştirmek için talimatları izleyin. Tek yapmanız gereken Verify Email (Email’i Onayla) tuşuna basmak.

Artık hesabınız tamamen etkinleştirildi ve istediğiniz zaman giriş yapabilirsiniz.

ABCC hesap onayı

Hesabınızı etkinleştirdikten sonra, doğrulamanız gerekiyor.

Bunun için sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz:

  • Giriş yapın.
  • Ekranın sağ üst köşesine gidin ve kişisel bilgi için bir kişinin resmini tıklayın.
  • Bir açılır menü görünecek. Verification butonuna tıklayın.
  • Hesap doğrulama sayfasına geldiniz. Öncelikle listeyi kaydırmanız ya da birkaç harf yazmak ve eşleşen seçimleri izlemek seçeneği ile konumunuzu girmeniz istenecek.
Hesap Onayı Sayfası
Hesap Onayı Sayfası
  • Açılan sayfada adınızı ve kimlik numaranızı girin.
  • Kimlik kartınızın veya pasaportunuzun bir resmini yükleyin.

İşte bu kadar. Bu andan sonra yapmanız gereken tek şey, ortalama 1 gün beklemek. Eğer kimliklerini doğrulamaya çalışan çok sayıda kullanıcı varsa bu süre biraz daha uzun sürebilir. Bu işlem gerçekleşirken, hesabınızın doğrulama sayfası da işlemin devam ettiğini bildirir.

ABCC’ye para yatırmak

ABCC hesabınıza para yatırmak için aşağıdaki yönergeleri izleyebilirsiniz:

  • Giriş yapın, ardından sayfanın sağ üst köşesindeki My Funds (Fonlarım) bölümüne gidin.
  • Deposits (Yatırımlar) seçeneğine tıklayın.
  • Parayı yatırmak istediğiniz para birimini seçin ve bu para biriminde bakiyenizin sağındaki Deposit (Yatır) butonuna tıklayın. Coin seçeneklerinde gezinebileceğinizi veya seçtiğiniz kriptoyu arayabileceğinizi unutmayın.
  • Deposit seçeneğine tıklamak, söz konusu coin’in cüzdan adresini gösterir. Buradan, adresi kopyalayıp kripto cüzdanınıza yapıştırabilir veya QR kodunu taramak için mobil bir kripto cüzdanı kullanabilirsiniz.
  • İşlemi My Funds sayfasının History (Geçmiş) sekmesine giderek onaylayabilirsiniz.
Para Yatırma Sayfası
Para Yatırma Sayfası

Kripto para transferlerinizin dönüşünün hiçbir şekilde mümkün olmayacağını unutmayın. Yanlışlıkla bir coin’i gönderirseniz, ABCC size yardım edemez ve bu paralar kaybolur. Ek olarak, kripto paralarını yalnızca belirlenmiş cüzdanlarına gönderebilirsiniz, böylece ETH yatırım adresi BTC’ninkinden farklı olacak.

ABCC’den para çekmek

Çekim işlemlerini temsil eden Withdraw seçimi de Deposits ile aynı yerden, My Funds bölümünden açılır.

Çekim işlemini şu şekilde yapabilirsiniz:

  • My Funds menüsüne girip Withdrawals seçeneğine tıklayın. Hangi paraların çekileceğini seçebileceğiniz bir sayfaya yönlendirileceksiniz.
  • Para çekmek istediğiniz adresi ve çekilecek tutarı girin. Submit Order butonuna tıklayın ve ardından doğrulama e-postası için e-postanızı kontrol edin.
  • E-postada Confirm Withdrawal (Çek) butonuna tıklayın.

Para yatırma işlemlerinde olduğu gibi, para çekme işlemlerinizi de History sekmesinden görebilirsiniz. Kripto paraların aktarılmasının kalıcı niteliğine ilişkin uyarı, para çekme işlemleri için geçerlidir. Bu yüzden paraları doğru cüzdan adresine gönderdiğinden emin olun.

Çekim limitleri

ABCC borsasından para çekmek isteyen kullanıcılar, bazı limitlerle güvence altına alınıyor.

  • Hesaplarını doğrulamayanlar: 24 saat içinde 2 BTC veya eşdeğeri.
  • Doğrulamayı tamamlamış olanlar: 24 saat içinde 200 BTC’ye veya eşdeğerine kadar çekebilir.

Daha yüksek bir para çekme sınırına ihtiyacınız varsa, ABCC ile iletişim kurabilir ve durumunuzu ifade edebilirsiniz.

ABCC üzerinden nasıl ticaret yapılır?

ABCC, piyasa siparişleri (market orders) veya limit emirleri (limit orders) ile işlem yapmanıza izin verir. Piyasa emirleri, geçerli piyasa fiyatından otomatik olarak satar veya satın alır.

Satın almak veya satmak istediğiniz miktarı girmeniz yeterlidir. Limit emirleri, satış veya satın alma fiyatını belirlemenizi ve ardından piyasa fiyatının bu değere gelmesini beklemenizi sağlar. Bu siparişler için satın almak veya satmak için gereken miktarı ve de yapmak istediğiniz fiyatı belirtebilirsiniz.

Piyasa fiyatı limit sırasına ulaşana kadar sipariş gerçekleşmez.

Ticarete başlamak için şu adımları kullanabilirsiniz:

  • Web sitesinin üst bölümündeki Exchange butonuna tıklayın. BTC, ETH ve USDT’li işlem çiftlerinin bir listesini göreceksiniz.
  • Aramak veya ticaret yapmak istediğiniz çifte tıklayın.
  • Sayfanın en üstünde son fiyat, 24 saatlik değişim, 24 saatin en yükseği, 24 saatin en düşüğü, 24 saatlik hacim gibi bazı bilgileri görebileceksiniz.
Ticaret Sayfası
Ticaret Sayfası

Bunun altında, sayfanın sol tarafı son işlemleri gösterir. Sayfanın ortası, karar vermenize yardımcı olacak bir mum grafiği gösterir ve sağ taraf diğer ticaret çiftlerini gösterir. Doğrudan mum grafiğinin altında, her biri kendi sekmelerinde limit ve market siparişleri için formlar bulacaksınız.

ABCC Token (AT)

ABCC Tokeni (AT), ABCC Digital Asset Exchange’in ERC-20 tokenidir. Toplamda 210 milyona sabitlenen token ile AT sahipleri benzersiz avantajlar elde ediyor.

AT tedariki, Trade Contribution + Simultaneous Release üzerinden yapılıyor. Bu, tokenlerin yüzde 50’sinin, diğer yüzde 50’si ile aynı anda piyasaya sürüldüğü ticaret katkısı nedeniyle serbest bırakıldığı anlamına gelir.

Ticaret katkılarının yüzde 50’si ekibe gidiyor AT’den önce işlem görenler için yüzde 10’luk bir oranla Trade-to-Mine (TOM) üyelerine gidiyor. Simultaneous release’in yüzde 50’si yatırımcılar için, yüzde 10 takım için, yüzde 20’si ise platform için ayrıldı.

ABCC Token nedir?
ABCC Token nedir?

Ödüllerin 27 Haziran 2018 itibarıyla kümülatif ticaret hacmine dayandığını ve AT lansmanını takiben 180 gün boyunca donduklarını belirtmek önemli.

Aynı anda piyasaya sürülen tokenler için kilitleme süreleri de söz konusu. Bunlar arasında ABCC ekibine tahsis edilen tokenlerin yüzde 20’si ve yatırımcılara tahsis edilen yüzde 10’luk bölüm için üç yıllık bir kilitlenme süresi bulunuyor. Kilit açma aşamalı olarak gerçekleşecek ve kilitli tokenler işlemden geçirilemeyecek.

AT token sahiplerini ne gibi avantajlar bekliyor?

AT sahipleri, işlem ücretlerini ödeme veya diğer dijital varlıkları satın alma yeteneği dahil olmak üzere ABCC’deki çeşitli hizmetler ve ürünler için AT kullanabilirler. TOken sahipleri ayrıca platformun premium hizmetlerine tercihli erişim elde ederler. AT’ye sahip olanlar, belirli kriterlere uyan üyeler için ödülleri ABCC’de çeşitli kampanyalara ve etkinliklere katılabilirler. Bunun bir örneği, AT tokeni olan üyelerin ABCC’nin topladığı ticaret komisyonlarının yüzde 80’ini paylaşacak olması.

Token sahipleri, ABCC ile etkileşim, topluluk oluşturma ve ABCC’ye önerilerde bulunma gibi etkinliklere de erişebilir.

Trade-to-Mine

Belirtildiği gibi, toplam AT tokenlerinin yüzde 40’ı Trade-to-Mine ödülleri için tahsis edilmiş durumda. Bu, serbest bırakma ve dağıtımı içeren bir enflasyon modeli oluşturmak için tasarlanan ve Bitcoin’den ilham alan bir madencilik modelidir.

AT’in çıkış bölümünün, her biri 120 gün süren altı yarı ömür süresine sahip yarı ömürlü bir bozulma modeli var. Trade-to-Mine’a tahsis edilen toplam AT arzının yarısı (toplamın %20’si veya 42 milyon token) ilk 120 gün içinde piyasaya sürülecek.

Her yarı ömür periyodu bu rakamı yarı yarıya düşürerek toplam 210 milyon veya 21 milyon, 10,5 milyon, 5,25 milyon, 2,625 milyon ve 1,3125 milyon olan toplam AT arzının 10, 5, 2.5, 1.25 ve yüzde 0.625 seviyelerine geriletecek.

Trade-to-Mine (ToM)
Trade-to-Mine (ToM)

Trade-to-Mine modelinin dağıtım süresi, bir blokta piyasaya sürülen AT tokenlerinin, üyeye o bloktaki işlem ücretinin yüzdesi temelinde dağıtılmasını içerir. Hiçbir üyenin bir blokta ödüller için uygun olmadığı durumlarda, AT aşağıdaki bir sonraki blokla dağıtılır.

ABCC komisyon ücretleri

ABCC, her işlem için alım-satım ücretlerinde %0,1’lik basit bir ücret alır. Ticaret ücreti her zaman baz döviz cinsinden tahsil edilir.

Para yatırma ücreti yoktur ve Fees (Ücretler) sayfasındaki her bir desteklenen para birimi için para çekme başına minimum para çekme tutarını ve ücretlerini özetleyen güncel bir harita bulabilirsiniz. Bunlar, ABCC tarafından ödenen ücretler değil, belirli kripto para biriminin Blockchain ücretlerine dayanmaktadır.

Çekim komisyonları

Çekim komisyon ücretleri
Çekim komisyon ücretleri

ABCC güvenli mi?

ABCC, müşteri güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olacak çeşitli öneriler ve özellikler sunuyor. Her zaman uygun web sitesinde olmanızı ve şifrenizi asla paylaşmamanızı öneriyorlar.

Buna ek olarak, ABCC personelinin üyesi olduğunu iddia eden biriyle hassas bilgilerinizi paylaşmamanız veya bu şekilde sizinle iletişim kurmayacakları için para göndermemeniz konusunda da kullanıcılarını uyarıyorlar. ABCC ayrıca, müşterilerin rastgele e-postalardan, şüpheli eklerden ve güvenli olmayan bağlantılardan kaçınmak ve bilinmeyen genel ağları kullanmamak gibi, takip etmeleri gereken birkaç kimlik avı önleme tedbirini de özetliyor.

ABCC ayrıca cep telefonu veya e-posta yoluyla ikincil yetkilendirmeyi öneriyor.

İkincil yetkilendirmeyi kurmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Web sitesinin sağ üst köşesindeki Personal Information (Kişisel Bilgi) sayfasından Account Page (Hesap Sayfası) bölümüne gidin.
  • Bakiyenizin ve günlük çekim sınırınızın altında, şifre, telefon ve e-posta için satırları göreceksiniz.
  • Telefon kimlik doğrulaması için Phone (Telefon) bölümünün sağında bulunan Enable (Etkinleştir) butonuna tıklayın. Ülke kodunuzu seçin, e-posta adresinizi girin. Metin mesajı aracılığı ile bir kimlik doğrulama kodu alacaksınız. Bu kodu web sitesine girin ve Submit’i (Gönder) tıklayın.

E-mail doğrulaması da benzer bir süreçten geçiyor.

Kayıt için kullandığınız ve hesabınıza giriş yapmak için kullandığınız e-posta adresini girmeniz gerekecek. E-posta adresini girin, doğrulama kodunun gelmesini bekleyin ve sayfaya girin. E-posta veya telefon kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra, giriş yaparken, API oluştururken veya hesap güvenliği ile ilgili diğer işlemleri yaparken işlemlerinizi bir kod aracılığıyla doğrulamanız gerekecek.

Özetle

ABCC, kullanıcı odaklı ve sezgisel bir platform sunmaktan gurur duyan bir kripto para birimi borsasıdır. Borsa, kripto para ticaretini kolaylaştırır ve bir hesap oluşturmadan ticaret yapmaya kadar her şey için adım adım talimatlar içerir.

Gerçekten kullanıcı dostu olan platform, satın alma ve satma kararlarını yönlendirmek için detaylı grafikler ile birlikte güzel ticaret çiftleri sunar.

ABCC tokeninin dahil edilmesi, kullanıcıların platformun kârlarından pay alması için teşvik edilmesini sağlayacak.

İş dünyasında kanıtlanmış bir geçmişi olan Calvin Cheng tarafından kurulan ABCC, parlak bir geleceğe sahip ve arkasında şirketin saydamlığını görmek hayli umut verici.

 

ABCC

Web SitesiFacebookTwitterTelegram

 

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin