Wikipedia kurucusu Jimmy Wales:
Wikipedia kurucusu Jimmy Wales: "Bir (Initial Coin Offering) ICO başlatmak ile ya da kripto para birimlerine dönmek gündemimizde değil."

Wikipedia: ICO başlatmak ya da kripto para yaratmak gündemimizde yok

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kâr amacı gütmeyen Wikipedia kurucusu Jimmy Wales, bir (Initial Coin Offering) ICO başlatmak ile ya da genel olarak kripto para birimlerine dönmek ile kesinlikle hiçbir şekilde ilgilenmediklerini söyledi.

Wikipedia ICO başlatmayacak

Popüler ücretsiz çevrimiçi ansiklopedinin kurucusu Jimmy Wales, kripto para birimleri konusundaki düşüncelerini dile getirdi. Wikipedia’nın kripto para birimi oluşturmak veya potansiyel bir ICO başlatmak düşüncesinin gündeminde olup olmadığı sorulduğunda, “kesinlikle bunu yapmayacakları” cevabını verdi.

Wales: “Blockchain hakkında tereddütlerim var.”

Wales’in ICO ve kripto paralara karşı şüpheciliği bilinmesine rağmen kısa süre önce Berlin’de gerçekleşen BlockShow Europe 2018’de bir konuşma yapmaya davet edildi. Davet edilmesiyle ilgili olarak ilgili olarak, Wales şunları söyledi:

“Blockchain hakkında tereddütlerim var. Oldukça ilgi çekici bir teknoloji ancak, etrafında çok fazla delilik ve aldatmaca bulunan bir balon olduğu çok açık. İnsanlar bana konuşmam için para verdiler, ben de Berlin’e uçtum. Gerçekten şehri sevdim, bence harika.”

Ayrıca Wales’in ICO’lara yönelik eleştirilerini ilk kez ifade etmediğini de belirtmek gerekiyor. 2017’de CNBC’ye verdiği demeç esnasında da bu eleştirilerini dile getirmişti:

“Blockchain’in süper ilginç bir teknoloji olduğunu düşünüyorum ama şu anda üzerinde bir sürü geçici ilgi var […] Ayrıca çok fazla ICO var ancak bunların da tamamen aldatmaca olduğunu düşünüyorum. İnsanlar bu alanda gerçekleşen bir çok konuda çok dikkatli olmalılar.”

Çin’in Wikipedia’sı Baidu blockchain teknolojisini kabul etmişti

Wikipedia’nın Çin muadili olan Baidu, platformundaki şeffaflığı ve izlenebilirliği artırmak, sayfalardaki güncellemeleri ve değişiklikleri takip etmek için Blockchain teknolojisine geçeceğini duyurmuştu. Blockchain teknolojisinin Wikipedia benzeri bir hizmette kullanılması, insanlarda Wales’in potansiyeli fark edeceği ve blockchain sistemine geçeceği beklentilerini yaratmıştı.

Şüphelerine rağmen Wikipedia Vakfı Bitcoin bağışlarını kabul ediyor

Wales’in tereddütleri göz önünde bulundurulduğunda oluşan beklentinin aksine, Wikipedia Vakfı Bitcoin ile yapılan bağışları kabul ediyor.

Wikipedia Vakfı 2014 yılından beri dünyanın ilk ve en önemli kripto para birimi ile bağış kabul ediyor. Bitcoin bağışlarından topladığı miktar belirsiz olsa da, Wales’in bariz şüpheciliğine rağmen, uzun zaman önce kripto paraların yarattığı potansiyeli fark ettiği görülüyor. Bu da Wales’in ikiyüzlü yaklaşımını gözler önüne seriyor.

bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin