2022 yılında piyasalar ilk iş gününe nasıl başladı?

2022 yılında piyasalar ilk iş gününe nasıl başladı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2019 yılında Çin’de başlayan Covid-19 salgını günümüze kadar geldi. Pandemi sürecinde 2 seneyi geride bıraktık. Ancak etkisi henüz bitmiş değil. Pandeminin en çok etkisi ise ekonomi alanında yaşandı. Hem piyasalar hem de insanların alım gücü bu süreçte ciddi oranda azaldı. Dünya genelinde enflasyon oranları zirve yaptı. Ülkemizde de enflasyon son 19 yılın en üst seviyesine çıktı. 2022 yılına piyasalar yine gergin bir giriş yapmış oldu.

2021 yılının sonlarında Afrika’da ortaya çıkan Omicron varyantı, ülkeleri yeniden bir kapanma sürecine götürüyor. Başta Avrupa olmak üzere pek çok kıtada ülkeler önlem alıyor. Bu süreç ise en çok hisse senetleri, emtia, döviz gibi alanları etkiliyor. 2020 yılının Mart ayında pandeminin zirve yapmasıyla birlikte kripto varlıklar en dip seviyelerini görmüştü. Aynı endişe Omicron varyantıyla yeniden gündemde.

İç piyasada enflasyonun beklenenden yüksek çıkması endişeyi daha fazla artırdı. Açıklanan her ne kadar yüzde 36,08 olsa da insanlar daha çok hissediyor. Bunun neticesinde asgari ücret üzerinden yapılan iyileştirmeler eriyip gidiyor.

Piyasalar enflasyona bağlı olarak değişkenlik gösteriyor

Sabah saatlerinde açıklanan enflasyon verilerine göre piyasalar oldukça oynak şekilde ilerliyor. Geçtiğimiz haftayı USD/TRY kuru 13 liranın üzerinde kapatmıştı. Yeni haftaya başlangıç ise yüzde 3,78 artışla 18,80 ile yaptı. Enflasyon verileriyle parite 14 liraya kadar çıkış yaşadı.

USD/TRY paritesinin artışı EUR/TRY paritesine de aynı şekilde yansıdı. Yüzde 3’lük artışla 15,70 seviyesinden güne başlangıç yaptı. Haberi yaptığımız şu anda ise döviz kurlarında %2 geri çekilme var.

BIST100 tarafında yaşanılan zamlarla nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Ulaşım, enerji ve gıda alanında faaliyet gösteren şirketler pozitif ya da negatif şekilde etkilenecektir. BIST100 %2.5 artışla 1.905 puandan işlem görüyor.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin