Türkiye, yeni yılın ilk haftasına enflasyon gerçeğiyle başladı!

Türkiye, yeni yılın ilk haftasına enflasyon gerçeğiyle başladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Türkiye’nin merakla beklediği enflasyon rakamları bugün sabah açıklandı. Beklentinin aksine veriler daha yüksek çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılının Aralık ayına ilişkin enflasyon verilerini kamuoyu ile paylaştı. Paylaşılan verilere göre yıllık enflasyon yüzde 36,08 oldu.

Vatandaşın en çok merak ettiği konulardan biri de enflasyon. Her ne kadar Türkiye İstatistik Kurumu, değerleri açıklasa da piyasa içinde hissedilen oran daha fazla. Halk arasında ürün bazlı fiyatlanmalarda % 100 artışlar göze çarpıyor. TÜİK tarafından açıklanan rakamların insanlar için bir değeri olmuyor. Otomotiv, gıda ve temel ihtiyaçların artışı enflasyondan daha çok gerçekleşiyor.

2022 yılına henüz yeni girmiş olmamıza rağmen elektrik, doğalgaz ve daha birçok kaleme zam yapıldı. Bu zamların ardından enflasyonunda beklenti üstünde gerçekleşmesi insanları yeniden karamsarlığa götürdü.

Son 19 yılın en yüksek enflasyon rakamı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlar son 19 yılın en yüksek seviyesi. Yıllık tüketici enflasyonu yüzde 36,08 seviyesini görerek 2002 rekorunu kırmış oldu. Son olarak ülke Eylül 2002 yılında bu kadar yüksek bir enflasyonla karşı karşı kalmıştı. Üretim tarafında ise yüzde 79,89’luk bir rakam açıklandı. Bu da Şubat 2002’den sonra en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti.

Enflasyon, çarşı ve pazarda ise daha çok hissediliyor. Ürünlerdeki fahiş artışlar cep yakıyor. Halk ise bu duruma karşı farklı yatırım enstrümanlarını kullanıyor. Türk yatırımcıları, dolar, euro, altın gibi varlıkları değerlendirerek kendilerini enflasyona karşı korumaya çalışıyor. Diğer bir alternatif ise kripto varlıklar. 2021 yılında sisteme rekor katılım gerçekleşti. 2022 yılında da ülkemizde kripto dünyasına yeni girişlerin olacağı düşünülüyor.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin