2022'de kripto para piyasalarına yön verebilecek faktörler
2022'de kripto para piyasalarına yön verebilecek faktörler

2022’de kripto para piyasalarına yön verebilecek faktörler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021’deki kripto para piyasasının istikrarlı performansı, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi büyük kripto varlıklarla, altcoin’lerin değer kazanımı için ihtiyaç duyulan en önemli tetikleyici unsurdu.

Kasım ayında kısa bir süre için, altcoinler piyasa değerini ve oynaklığı artırırken, önde gelen yatırımcılar genel performansta önemli bir etkiye sahiptiler. Böyle kripto toplam piyasa değeri 3 trilyon doları aştı.

Küresel pazarlar kasırga ekonomilerinde performans göstermek için mücadele ettiğinden, kripto pazarındaki genel eğilimler çoğu bölüm için tahmin edilemezdi. Yine de, pandemi çoğu finansal göstergelere olumsuzluk olarak yansırken, kripto para birimlerinin performansı sabit kalmayı başardı.

Ancak, değiştirilemez tokenler (NFT’ler) ve blok zinciri tabanlı uygulamaların kripto varlıkları 2021’de rekorlar kırarken uzmanlar önümüzdeki yılın nabzını tutmaya çalışıyorlar. Önümüzdeki aylarda kripto pazarında öne çıkabilecek sektörlere bir göz atalım.

NFT’ler 2022’de de başrolde olabilir

2021’in başlarında değiştirilemez tokenlerin veya dijital varlıkların piyasaya sürülmesiyle, Sotheby’s ve Christie’s gibi büyük müzayede evleri, dijital varlık portföylerini çeşitlendirmek isteyen alıcılara değerli NFT’leri satarak şimdiden büyük bir başarı elde etti.

Değer ve talep arttıkça, önümüzdeki yılın alıcılardan ve tüccarlardan büyük bir ilgi görmesini bekleyebiliriz. NFT’lerin alınıp satıldığı dijital platformlar, kripto topluluğu dijital mülkün ticaretini çok daha kolay bulduğu için 2021’de zaten 15 milyar doları aştı.

Dijital kimlik doğrulama sertifikaları bunların genel değerini ve gerçekliğini artırabildiğinden, bu “türünün tek örneği” varlıklar, birçokları için bir kale olduğunu kanıtlıyor.

Peki, popülerlikteki ani artış neden?

Harvard Business Review tarafından yayınlanan bir makalede, analistler bunu kritik bir faktöre indirgediler. NFT’ler, sahiplerinin dijital veya sanal bir kulübün parçası olmalarına ve kârlı bir hareketin hissedarı olmalarına olanak tanır. Dahası, onlara merkezi olmayan bir platform aracılığıyla dijital bir mülkün herhangi bir parçasını takas etme konusunda daha fazla özgürlük ve hoşgörü sağlar.

NFT programlanabilirliğinin ilerlemesi ve geliştirilmesi, onların organizasyon kâr modüllerinin bir parçasını oluşturmalarına izin verdi. NFT yeniden satıldığında veya piyasada tekrar alınıp satıldığında yine de kârın bir kısmını almak, içerik oluşturuculara ilerleme sağlıyor.

Merkezsiz Finans (DeFi)

Teknoloji hem kripto para birimlerini hem de NFT’leri desteklediğinden, 2021 boyunca merkezi olmayan finans (DeFi) platformlarına ilgi giderek artıyor.

DeFi, küresel tüketicilere özgürce ticaret ve işlem yapmalarını sağlayan güçlü bir mesaj verdi. Halihazırda bazı e-ticaret sitelerinin ve perakende devlerinin bir DeFi alanına geçmek istediğini görüyoruz, bu durum birçoklarını hükümet müdahalesinin nihai ölümünü görmeden önce balonun ne kadar süre genişlemeye devam edeceğini merak ediyor.

Son gelişmeler, sıradan bireylerin ticaretin geleceğinin bir parçasını oluşturmasını şimdiden kolaylaştırdı.

Sonuç olarak, kripto piyasası küresel ekonomideki istikrarını ve etkisini bir kez daha kanıtlayacağından, bu ortam önümüzdeki aylarda büyümeye devam edecek gibi bir izlenim bırakıyor.

Ethereum ve Solana

Ethereum, piyasadaki en değerli ikinci kripto para olduğu için, Ethereum ve Bitcoin arasında devam eden bir mücadele var. Bu, ETH’yi diğer altcoin’lere ve BTC’ye karşı güçlü bir rakip olmaya itti, ancak uzmanlar şimdi üçüncü bir rakip olan Solana’yı yakından takip ediyor.

Birçoğu, 2022’de Solana’nın (SOL) geleceğinden hâlâ emin değil, ancak 2021’de, token değerinin Ocak’ta 1,59 dolardan Kasım’da 250 doların üzerine çıktığını gördük. Yıl boyunca, SOL değerini %11.000’den fazla artırarak 2021’de ilk beş kripto para biriminden biri oldu.

Şu anda, SOL’nin saniyede 700.000’den fazla işlemi barındırabileceği, ETH’nin ise yalnızca 14 işlem yapabileceği söyleniyor. Ancak tek kriter yüksek sayıda işlem sayısı mı? Güvenlik kısmı da önemli bir kriter olarak değerlendirilmeli.

Bu yüzden Solana için hâlâ uzun bir yol var, ancak diğer dijital paralar için güçlü bir rakip olabileceğini görebiliriz.

İddialı tahminler devam ediyor

Abra CEO’su Bill Barhydt, BTC’nin 100.000 $ seviyesine ulaşacağını tahmin ederken, boğa tüccarları masaya kripto piyasası için bazı iddialı tahminler koydu. Yeni düzenlemeler ve hükümet müdahalesi kripto balonunu sabitlediği için BTC, Kasım ve Aralık 2021 arasında zaten %30’dan fazla düştü.

Her yerde, kripto topluluğu, BTC’nin anlaşmaya öncülük ettiği bazı cesur tahminler yapıyor. Dünyanın çoğu, önümüzdeki aylarda ne yapacağını yakından takip ediyor ve bazıları fiyatta ciddi bir sıçrama görmeyi umuyor.

Çoğunlukla, çeşitli devlet kurumlarının dijital para birimleri ve varlıkları üzerindeki sıkılaştırma düzenlemeleri nedeniyle, kripto piyasasının 2022’de nasıl performans göstereceğinden henüz tam olarak belli değil.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin