USDC’nin yaşadığı sıkıntıdan faydalanan Tether, piyasa hakimiyetini artırdı

USDC’nin yaşadığı sıkıntıdan faydalanan Tether, piyasa hakimiyetini artırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Temsilciler Meclisi’nin eski üyesi Barney Frank, Signature Bank’ın kripto piyasasıyla bağlantıları nedeniyle hedef alındığını söyledi. En büyük stablecoin’lerden biri olan USDC, banka iflasında yara alanlar arasında oldu. Bu da Tether’in önünü biraz daha açtı.

Pazartesi günü Frank, bankanın ele geçirilmesinin ardındaki nedenin bir kısmının düzenleyiciler tarafından çok güçlü bir kripto karşıtı mesaj olarak kastedildiğini söyledi. Banka, Amerika Birleşik Devletleri tarihindeki en büyük üçüncü banka başarısızlığında kapatıldı.

Diğer yandan Amerika Birleşik Devletleri Federal Rezervi (Fed), 8,3 trilyon dolarlık tahvil portföyünde 1,2 trilyon dolarlık bir kayıp yaşıyor. Birleşik Devletler merkez bankası, halk arasında ters repo veya RRP olarak bilinen ters repo anlaşmaları yoluyla ticari bankalara ödeme yaparak tahvil portföylerinden para kaybediyor.

Tether’in hakimiyeti artıyor

Veriler, sabit kripto paranın hakimiyetinin şu anda %57,8’e ulaştığı Tether USD’nin (USDT), USD Coin (USDC) çıpasıyla yaşanan son kaostan fayda sağladığını gösteriyor.

Yukarıdaki grafikte gösterildiği gibi, Tether’in hakimiyeti, 2020’nin ortasından trendin değişmeye başladığı son birkaç aya kadar sürekli bir düşüş yörüngesinde ilerliyordu.

Halihazırda ihraç edilmiş olan BUSD arzı hala dolaşımda. Ancak yatırımcılar istikrarlı parayı hızla kullandıkları için hızla kullanım dışı kalıyor. Grafikten, Binance USD’nin hakimiyetinin Kasım 2022’de %16’dan fazla olduğu, ancak bugün tokenin payının sadece %6,75’e düştüğü görülüyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin