Terra topluluğu bakın kasım ayında ne kadar yakım gerçekleştirdi?

Dikkat: Terra (LUNA) ve UST stabil coin kurtarabilecek 3 acil durum eylem açıklandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – LUNA ve UST’de yaşanan üşüşün önüne geçmek içinTerraform Labs, üç acil eylemle tüm adımları geri çekmeye hazırlanıyor. Bugün yaşanan Terra ekosisteminin arkasındaki ekip olan Terra geliştiricileri LUNA’yı ve yerel stabil coin’i UST’yi çöküşten kurtarmayı amaçlayan üç acil durum önleminin ana hatlarını belirledi.

Terra geliştiricilerinin 3 acil durum eylemi:

Üç önlem, topluluk havuzunda kalan UST’yi yakmayı, Ethereum’da hâlâ var olan herhangi bir UST’yi yakmayı ve projeyi bir yönetişim saldırısından korumak için 240 milyon $ LUNA’yı stake etmeyi içeriyor.

Yaklaşık 143 milyon dolarlık mevcut piyasa değeri ile, LUNA’da Terra’nın yakma mekanizmasını destekleyecek ve UST’nin 7,2 milyar dolarlık piyasa değerini pariteye (veya altına) geri getirecek kadar neredeyse yeterli likidite bulunmuyor.

Bu nedenle Terraform ekibi, UST’yi LUNA ile değiştirmeden yok etmeyi öneriyor. LUNA, UST’nin dolar sabitini korumasına yardımcı olması için bir arbitraj yastığı görevi görüyor. Yatırımcılar her zaman bir UST’yi 1 $ LUNA ile değiştirebilir ve bunun tersi de geçerlidir. UST 1 doların altına düşerse, yatırımcılar daha düşük fiyattan token satın alabilir, LUNA’da 1 dolar ile değiştirebilir ve ardından yeni basılan LUNA’yı kâr için piyasada satabilir. Bu takas her yapıldığında, satılan token yakılır.

İlk olarak, Terraform Labs, projenin topluluk havuzunda kabaca 1 milyar UST yakılmasını öneriyor. Topluluk havuzu, Terra blockhain üzerine inşa edilmiş farklı projeleri finanse etmek için tasarlanmış özel bir fondur. Herhangi bir topluluk üyesi, tokenleri topluluk havuzunda harcamak için bir yönetim teklifi oluşturabilir.

CoinMarketCap verilerine göre UST’nin mevcut dolaşımdaki arzı 12.12 milyar. Bu havuzdaki tokenleri yakarak, hareket arzı yaklaşık %8,05 oranında azaltacak.

İkinci önlem, Ethereum’dan Terra’ya 371 milyon UST’yi geri bağlamayı ve onu da yakmayı hedefliyor. Bu, UST arzının %3 daha azalması anlamına geliyor.

Toplamda, ilk iki acil durum önlemi, UST’nin dolaşımdaki arzını %11’in biraz üzerinde azaltacaktır.

Terraform Labs şu açıklamayı yaptı:

“TFL (Terraform Labs) şu anda UST varlıklarının geri kalanını yakmak için en iyi yolu araştırıyor. Bunların çoğu, çeşitli açık pazarlarda UST satışlarının olumsuz etkilerini aaltmak için son günlerde gerçekleştirildi.”

decrypt

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin