Uzman görüşleri: Bitcoin yükselmeyi sürdürecek mi?
Uzman görüşleri: Bitcoin yükselmeyi sürdürecek mi?

Tahminleri tutan analist: “Eğer bu seviye görülürse Bitcoin 10 bin doları aşacak!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin geçen ay etkileyici bir performans gösterdi ve 6.400 dolardan 9.200 dolara yükselmeyi başardı. Altcoinler, alıcılar nihayet devreye girdikçe daha da etkileyici kazançlar sağladı.

Ancak fiyatlar o zamandan beri durağan bir seyir izliyor. Son %8’lik düşüşe rağmen, önde gelen bir trader’a göre Bitcoin belli bir fiyat düzeyini koruduğu sürece, fiyatı beş basamaklı seviyelere çıkabilir.

Son birkaç ay içinde, Bitcoin’in fiyat eylemini Dave isimli analist kadar doğru tahmin eden sadece birkaç analist vardı. Ünlü analist, 2019 yılının ortasında BTC‘nin 6.400 dolara düşeceğini ve kararlı bir şekilde geri döneceğini söylemişti.

Bitcoin yüzde 40 artışla 11 bin 500 doları bulabilir

Dave aşağıdaki analizi pazartesi günü yayımladı ve BTC’nin kısa vadeli parabolik yükseliş trendinde dikey seviyeye yaklaşmanın ortasında olduğunu gösterdi. Tasvir ettiği parabolik yükseliş eğilimi devam ediyor ancak beş haneli fiyatların görülebilmesi için BTC’nin 8.600 dolarda tutunması gerekli.

Analiste göre fiyat önümüzdeki gün veya iki gün boyunca bu seviyeyi koruyabilirse, Bitcoin’in parabolik yükselişi 10 bin doları aşarak kripto parayı 8.500 ila 11.500 dolar arasında bir yere konumlandıracak.

BTC parabolik yükseliş trend çizgisini kaybetmenin eşiğinde olmasına rağmen, boğaları destekleyen teknik göstergelerin ve grafikle ilgili faktörlerin bir birleşimi söz konusu.

İlk olarak Bitcoin, altı aydan fazla bir süre boyunca fiyat hareketini kısıtlayan bir düşüş kanalının üzerine kırıldı.

İkincisi, önemli bir fiyat sinyali makro bazda yanıp sönmek üzere. Bu sinyal, bir haftalık MACD göstergesinde yükseliş eğilimi gösteriyor. Bu teknik sinyalin son kez görüldüğü Şubat 2019’dan birkaç ay sonra, BTC’yi 3.000 doların derinliklerinden birkaç ay içinde 14.000 dolara çıkaran büyük bir fiyat patlaması gerçekleşmişti.

Ayrıca Bitcoin’in şu anki trendi, efsanevi 20 bin dolarlık ralli ile kusursuz benzerlikler gösteriyor.

newsbtc


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin