Sri Lanka Merkez Bankası’na göre, Bitcoin ekonomik krizi çözemez!

Sri Lanka Merkez Bankası’na göre, Bitcoin ekonomik krizi çözemez!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in enflasyonla mücadele etmek için ortaya çıkması ülkeleri rahatsız ediyor. Sınırlı arzının oluşu ve insanların güvence altında alışveriş yapabilmesini sağlayan bir sistem olması devlet görevlilerini düşündürüyor.

Bitcoin ve türevleri hakkında her geçen gün açıklamalar bitmiyor. Bunun nedeni ise ekosistemin büyümesi olarak gösteriliyor. Ancak dünyada yaşanan ekonomik krize alternatif olabilecek bir potansiyele sahip olan kripto para brimilerini göz ardı etmek yanlış olur.

Buna rağmen Sri Lanka Merkez Bankası, Bitcoin hakkında iyi bir açıklama yapmadı. Hatta, ekonomik krizi Bitcoin’in çözeceğine inanılmadığı açıklandı. Bu ve buna benzer açıklamaların daha öncesinde de yapıldığını biliyoruz.

Bitcoin ekonomik krizi çözebilir mi?

Milyarder yatırımcı Tim Draper, iflas etmiş bir ülke olan Sri Lanka’ya Bitcoin’e geçiş teklifi sundu. Girişimci, konuyla ilgili olarak o gün ülkenin Cumhurbaşkanı Ranil Wickremesinghe ile bir araya geldi.

Draper, toplantıda Sri Lanka’yı yozlaşmış bir ulus olarak nitelendirdi ve çözüm olarak kripto para birimini ön plana çıkardı. Maden kaynaklarıyla tanınan bir ülke olan Sri Lanka’nın, Bitcoin’i benimseme yoluyla mükemmel kayıtlar tutarak yolsuzluğunu çözebileceğini savundu.

Tim Draper, yaptığı görüşmeler neticesinde bunu önerse de ülkenin Merkez Bankası olaya çok sıcak bakmadı. Ülke içinde yaşanan yolsuzluk ve ekonomik krizin çözümü Bitcoin olmadığına inanılıyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin