Bu rapor çok konuşulur: Luna Terra balinaları çöküş sırasında satış mı yaptı?

Son yılların en büyük vurgunu: Kripto piyasasından LUNA geçti! İşte Terra’nın hikayesi ve son gelişmeler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasında son yılların en büyük olayı yaşandı. Güven piyasa içinde büyük bir yara almış oldu. Terra Vakfı’nın piyasada yaşattığı korku, yatırımcılarda büyük bir güven kaybına yol açtı. Yaklaşık 3-4 gündür LUNA ve UST’nin yaşattıklarından sonra borsalardan delist edildiğini gördük. Son dönemlere bakıldığında eşine az rastlanır bir durum ortaya çıktı. Şimdi LUNA ve UST ile ilgili son gelişmelere göz atalım…

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, kısa süre önce Terra’nın yerel kripto LUNA’sını ve UST sabit parasını delist etti. Binance, LUNA ve UST stabilcoin için tüm çapraz marjlardan ve izole marj ticaret çiftlerinden men etti. Ayrıca, LUNA ve UST’nin spot çiftleri için alım satımı da durdurdu. Marjin ve spor işlemler dün gece itibarıyla sonlanmış oldu.

Terra ekosisteminin geçen haftaki çöküşü, birçok oyuncu ve yatırımcıyı tasfiye etmeye zorladı. İlk on kripto para biriminden Terra’nın LUNA’sı toz oldu. İlk 10 içinde gösterilen varlığın hazin sonu oldu. Şimdi ise listenin oldukça uzağında yer alıyor.

UST sabit parası USD karşıında sabit değerini kaybetmeye devam ederken, Terra ekosistem algoritmasına göre daha fazla LUNA üretmeye devam ediyor. Son 24 saatte piyasaya 15 milyardan fazla LUNA madeni parası eklendi. Bu, LUNA token’ları için daha fazla fiyat düşüşüne neden oluyor. Yabancı kaynaklardan gelen haberlere göre Terra’nın kurucusu Do Kwon’a saldırı girişimi oldu. Bu yüzden Kwon, polis korumasına başvurdu.

Diğer yandan Terra ekosistemi blok zincirini bir kez daha durdurdu. Pek çok yatırımcının parası ise sıfırlanma seviyesine geldi. 2022 yılında rekor kıran varlık, ponzi şeklinde anılıyor. Kimine göre, ciddi bir operasyon yapıldığı düşüncesi hakim.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin