Binance

Son dakika: ABD Adalet Bakanlığı Binance’i yanlış beyanlar nedeniyle soruşturmak istiyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’li senatörler Adalet Bakanlığı’ndan Binance’in küresel ve ABD’deki işletmelerinin bağımsız olduğu konusunda Kongre’ye yalan söyleyip söylemediğinin incelemesini istedi. Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren ve Maryland Senatörü Chris Van Hollen, ABD Adalet Bakanlığı’nı, ticari faaliyetleriyle ilgili olarak milletvekillerine yapılan olası yanlış beyanlar nedeniyle kuşatılmış kripto borsasını soruşturmaya çağırdı.

ABD Başsavcısı Merrick Garland’a hitaben yazılan bir mektupta senatörler, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance’in Amerikan iştiraki Binance.US’nin iddia edildiği gibi gerçekten ayrı bir varlık olmadığını iddia eden 136 sayfalık son şikayetinin ortaya çıkardığı endişeleri vurguladılar.

Senatörler Binance’in iş uygulamalarını araştırmak istiyor

Mektup, Senatörler Warren, Van Hollen ve Kansas’tan Cumhuriyetçi Senatör Roger Marshall tarafından mart ayında başlatılan bir önceki soruşturmanın ardından geldi. Senatörler, kripto para borsası ile ABD’deki bağlı kuruluşu arasındaki ilişki hakkında bilgi istemiş ve çeşitli mali veriler talep etmişti.

O dönemde kripto para borsası iki kuruluşun ayrı olduğunu belirtmiş ve uyumluluğa olan bağlılığını vurgulamıştı. Bununla birlikte, SEC’in şikâyeti aksini öne sürerek borsanın iddiaları hakkında daha fazla şüphe uyandırıyor.

Binance

Özellikle, Binance’in ABD kolunun bağımsızlığına ilişkin endişeler ilk kez gün ışığına çıkmıyor. Teksas’taki eyalet düzenleyicileri daha önce iki kuruluş arasındaki ilişki hakkında benzer endişeleri dile getirmişti.

SEC davası Binance’in uyumluluğuna ilişkin endişeleri artırıyor

ABD Senatörleri Başsavcı Garland’a gönderdikleri mektupta yasama sürecinde doğru bilginin önemini vurgulayarak kripto para borsasını ve Binance.US’nin Kongre’ye yanıltıcı bilgi vererek soruşturmayı baltalamış olabileceklerine inandıklarını ifade ettiler. “Bu ciddi bir mesele” diyen senatörler, Adalet Bakanlığı’nı gerekli adımları atmaya çağırdı.

binance
 

SEC tarafından açılan dava, kripto para borsasında kayıt dışı menkul kıymet teklifi ve satışı yapmakla suçluyor. Buna ek olarak, borsanın eski Uyum Direktörü’nün, yetkili makam tarafından elde edilen özel sohbetlerle kanıtlandığı üzere, ABD düzenlemelerini kasıtlı olarak ihlal ettiği iddia ediliyor. CEO Changpeng Zhao da yatırımcı fonlarını şirketin kendi fonlarıyla karıştırdığı iddialarıyla karşı karşıya.

Bu haberden sonra borsanın yerel kripto para birimi olan BNB’nin fiyatı, duyurunun ardından birkaç dakika içinde yüzde 0,94 oranında düştü ve şu anda yaklaşık 265 dolardan işlem görüyor.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin