Binance.US

Binance.US SEC davası ortasında 10 işlem çiftini listeden çıkardı! İşte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Borsa, kripto alım satım çiftlerini listelerinden çıkarmaya başladığında asıl darbe Binance.US’ye indi. 7 Haziran’da Binance.US, 8 Haziran 2023 tarihinde belirli BTC ve BUSD gelişmiş işlem çiftlerini kaldıracağını belirtti. Hareket, firmanın menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini iddia eden Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun yaptırım eylemini takip ediyor.

Binance.US baskı altında ticaret yapıyor

Orijinal listeden çıkarma bülteni çok sayıda USDT işlem çiftini içeriyordu. Ancak, duyuru birkaç saat önce şu şekilde güncellendi:

“Topluluktan gelen geri bildirimlerin ardından Binance.US artık hiçbir USDT Gelişmiş Alım Satım çiftini kaldırmayacaktır. Tüm kripto para birimleri ve USDT çiftleri alım satım için kullanılabilir durumda kalacaktır. Yalnızca aşağıdaki belirli BTC ve BUSD Gelişmiş İşlem çiftleri kaldırılacaktır.”

Listeden çıkarılacak Bitcoin alım satım çiftleri arasında ATOM/BTC, BCH/BTC, DOT/BTC, LRC/BTC, MANA/BTC, UNI/BTC, VET/BTC ve XTZ/BTC yer alıyor. Ayrıca, iki Binance USD listelemesinin de kaldırılacağı belirtildi: HBAR/BUSD ve ONE/BUSD. Binance.US, ‘Al, Sat ve Dönüştür’ teklifini düzenlediğini de ekledi. Firma ayrıca OTC Ticaret Portalını da durdurdu.

“Varlıklarınız Binance.US ile güvende ve emniyette olmaya devam ediyor ve para yatırma ve çekme işlemleri normal şekilde işlemeye devam ediyor” diye ekledi.

Binance.US

SEC, dosyalamasında çok sayıda kripto varlığını menkul kıymet olarak etiketledi. Bunlar arasında BNB, BUSD, ATOM, COTI, SOL, ADA, MATIC, FIL, SAND, MANA, ALGO ve AXS yer alıyor.

Binance.US ve SEC davasındaki tüm gelişmeler

Ancak Kongre varlık sınıfına ilişkin herhangi bir mevzuat çıkarmadığı için bu varlıklar resmi olarak menkul kıymet olarak sınıflandırılmamıştır. 7 Haziran’da Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya bir ABD mahkemesi tarafından celp gönderildi. Cevap vermek için 21 günü var ancak ABD vatandaşı olmadığı için şahsen görünmesi gerekmiyor.

SEC, Binance ve CZ’yi bir dizi ihlalle suçladı. Bunlar arasında yatırımcıları yanıltmak, alım satım kontrolleri hakkında yalan söylemek, müşteri varlıklarını karıştırmak ve manipülatif alım satım yer alıyor. Ayrıca bu hafta başında Binance.US varlıklarının dondurulması için acil bir talepte bulundu. Ancak, düzenleyicinin bir ABD şirketi olmadığı için Binance Global üzerinde yargı yetkisi yoktur.

BNB fiyatı acı çekiyor

Uygulama, Binance’in kendi BNB coin’i üzerinde en büyük etkiye sahip oldu. Borsa tokenı gün içinde yüzde 7,4 daha düşerek yazı yazıldığı sırada 257 dolara geriledi. Davanın bu hafta başında açılmasından bu yana BNB değerinin yüzde 16’sını kaybetti.

Binance.US
Kaynak: BeInCrypto

Bununla birlikte, varlık şu anda Mayıs 2021’deki zirvesi olan 686 dolardan yüzde 62,5 düşüşte. ABD’li düzenleyicilerin şirketi durdurma çabalarına rağmen, kripto kardeşlerinden çok daha iyi durumda. Zincir üzerindeki verilere göre küresel borsadan çıkışlar da o kadar sert olmadı.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin