Kritik açıklama: Solana krizinde Buterin desteği geldi

Kritik açıklama: Solana krizinde Buterin desteği geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın en değerli varlıklarından biri olan Solana son 1 aydır zor günler geçiriyor. Ayı dönemine ek olarak yaşanan iflas haberinde büyük bir çöküş gören SOL, durulamıyor. Neredeyse piyasaya çıktığı ilk değere gelecek.

Düşüşü sonlandıramayan kripto para birimi, her gün nerdeyse çift haneli düşüşler görmeye başladı. Haftalık olarak baktığımızda da kayıp yüzde 25 seviyesine dayandı. Dün gece saatlerinde 8 dolara kadar düştükten sonra bir tepki geldi ve yeniden çift haneyi kısa süreli gördü.

Bir çıkış yakalamasının ardında da ise Buterin vardı. Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Solana’ya olan inancını açıkladı. Bu da varlığın bir anda pozitif değer görmesini sağladı. Fakat bu durum yine de kısa sürdü.

Vitalik Buterin, Solana’ya sahip çıktı

Solana’nın yerel tokeni SOL, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin’in FTX’in patlamasıyla en çok hırpalanan blok zincirine destek tweet atmasının ardından Perşembe günkü %15’lik düşüşün çoğunu sildi.

Buterin, SOL’un Perşembe günü toparlanmasının başlamasından kısa bir süre önce tweet atarak şunları söyledi:

“Bazı akıllı insanlar bana Solana’da ciddi bir akıllı geliştirici topluluğu olduğunu ve insanların korkunç fırsatçı paraları yıkandığına göre, zincirin parlak bir geleceği olduğunu söylüyor. Dışarıdan bir şey söylemek benim için zor ama umarım topluluk gelişmek için adil bir şans yakalar.”

Bununla birlikte, Bankman-Fried’in SOL üzerindeki etkisi, kötü PR çalışmasının göstergesi oldu. FTX’e bağlı şirketler toplamda 58 milyondan fazla SOL tokeni satın almıştı. Mevcut dolaşımdaki arzın %15’i. Şu anda iflas etmiş şirketlerin hala ne kadar SOL’u kontrol ettiği net olmasa da, bu varlıkların tasfiyesi SOL piyasasını daha da kötüleştirebilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin