featured

Bu 5 metaverse kripto projesi, 2023 yılının başlarında satın almak için iyi bir tercih olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Metaverse kripto projeleri, kullanıcıların dijital ortamlarda sürükleyici deneyimlerin keyfini çıkarmasına izin verdiği için son birkaç yılda popülaritesini artırdı.

Özellikle, merkezi olmayan dijital dünyalardan tokenize varlıklara kadar uzanan kripto metaverse projeleri, sanal dünyadaki programcılar ve kullanıcılar arasındaki dinamiği değiştiriyor.

Ocak ayı yaklaşırken bu metaverse coin’leri satın almak yatırımcılar için kârlı olabilir.

metaverse

ApeCoin (APE)

ApeCoin (APE), 1,296 milyar dolarlık pazar değeri ile kripto para piyasasındaki genel sıralamada 30. sırada yer alıyor. APE, bu yazının yazıldığı sırada 3,59 dolar civarında işlem görüyor ve son yedi gün içinde %2 oranında bir artış kaydetti. ApeCoin, 22 Aralık itibarıyla en büyük Ethereum balinaları arasında en çok satın alınan varlıklar arasında ilk 10’a girmeyi başardı.

Özellikle Aralık ayının başlarında, ApeCoin merakla beklenen staking programını başlattı. İçinde 247 milyon dolar değerinde 57,5 ​​milyondan fazla APE hissesi var.

Mart ayında, Web3 kolektifinin iki büyük NFT koleksiyonunun sahipleri – Bored Ape Yacht Club ve Mutant Ape Yacht Club – Yuga Labs ortamının yerel para birimi olarak hizmet veren token’ın airdropunu aldılar.

APE, Nisan ayında Yuga Labs’ın Otherside metaverse’deki arazi müzayedesine giden günlerde alım satım sırasında token başına yaklaşık 22 dolara ulaşmıştı.

Internet Computer (ICP)

Internet Computer (ICP), piyasa değerine göre ilk 40’ta yer alan başka bir metaverse token’ıdır. ICP, piyasa değerine göre metaverse projeleri listesinde ikinci sırada yer alıyor. Birçok uzun vadeli performans girişimi halen aktif olarak gelişmektedir. Aynı şey ICP için de geçerli. Bu araştırmanın tamamı olmasa da çoğunluğu Web3 kullanarak interneti yeniden yaratmayı amaçlıyordu.

ICP, web uygulamaları ve merkezi olmayan uygulamalar oluşturabileceğiniz bir blockchain’dir. ICP, lansman sırasında çok fazla ilgi gördükten sonra, birçok geliştirici bunun üzerine dApp’ler oluşturmaya hazırlandı. Şu anda 3,88 dolar civarında işlem gören ICP token’ı, IC blockchain’inde bir dizi kullanım durumu içeren Internet Computer blockchain’inin önde gelen yardımcı programı ve yönetişim token’ıdır.

Theta Network (THETA)

Theta Network (THETA), şu anda metaverse tarafından sunulan sorunları araştıran en iyi bilinen kripto para birimi projelerinden biridir. Video akışı için özel olarak geliştirilmiş bir blockchain ağıdır.

Theta Network, eğitim, e-spor ve filmler gibi müşteri odaklı hizmetleri daha düşük maliyetle, daha iyi içerikle ve video akış endüstrisini dönüştürmek amacıyla daha adil bir iş yapısıyla sunmayı amaçlıyor.

Son olarak Theta Network, VR dünyalarını, video API’lerini ve video-metaverse’i destekleyerek onu metaverse’de kullanım için ideal hale getirir. Mevcut durumda, THETA şu anda 0,7622 dolar civarında işlem görüyor ve toplam piyasa değeri ise 762 milyon dolar.

Axie Infinity (AXS)

Axie Infinity, en tanınmış NFT metaverse oyunlarından biridir. 2021’deki popülaritesinin zirvesinde bir milyondan fazla aktif oyuncuyu kendine çekmiştir. Vietnamlı teknoloji odaklı oyun şirketi Sky Mavis tarafından 2018 yılında üretilmiş bir PvP oyunudur.

Oyundaki token’lara Axie Infinity Shards (AXS) adı verilir. Öncelikle yönetim ve staking için kullanılır. AXS sahipleri, varlığı satın alabilir, satabilir ve ticaretini yapabilir. Ayrıca sahibinin toplam kârına katkıda bulunacak haftalık ödüller için stake edebilir.

Şu anda, AXS 6,80 dolar civarında işlem görüyor ve 680 milyon dolarlık piyasa değeri ile 50. sırada yer alıyor.

Sandbox (SAND)

Son olarak, The Sandbox (SAND) blockchain’i, bir metaverse tarzında tasarlanmış başka bir kazan-oyna kripto oyunudur.

Bir metaverse olarak The Sandbox, akıllı sözleşmeler için lider platform olan Ethereum blockchain’inin üzerine inşa edilmiştir. Oyuncular, daha sonra oyun deneyimleri oluşturmak, yönetmek veya bunlardan para kazanmak için kullanılabilecek sanal mülk edinebilirler. Sandbox, esas olarak kullanıcılara kendi oyunlarını oluşturma, diğer kullanıcıların yaptığı oyunlarla etkileşim kurma ve token şeklinde ödüller kazanma olanağı veren bir platformdur.

Ayrıca Sandbox, kullanıcıların kendi oyunlarını oluşturmak için araçlar, NFT’ler ve hatta LAND satın alabilecekleri hareketli bir NFT pazarına sahiptir. Bu projenin tanıtım belgesi, şu anda NFT olarak tutulan yalnızca 166,464 ayrı LAND parçasından oluşmaktadır.

SAND, bu yazının yazıldığı sırada 0,44 dolar civarında işlem görüyor ve 661 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip.

FinanceInBold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin