Müjde! Solana Mobile Saga önümüzdeki hafta başlayacak…

Solana FTX ile bağlarını koparamaması hasarlara neden oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX’in patlamasının sonuçları, kripto endüstrisinde hissediliyor. Borsa tarafından kurtarılan şirketler, eski ‘kurtarıcıları’ Sam Bankman-Fried ile birlikte batıyor. 

En çok etkilenenlerin çoğu, saklama borsaları ve borç verme platformları gibi merkezileştirilmiş varlıklar olsa da, FTX ve Alameda ile yakın bağları nedeniyle tüm bir blok zinciri ekosistemi de kötü durumda görünüyor. Solana FTX birlikteliği de buna benzer bir durum olarak öne çıkıyor.

FTX krizi, bu yılın başlarında bazı kripto şirketlerinin mali sıkıntılarından kurtulmasına yardımcı olan Sam Bankman-Fried için ani olaylara yol açtı. Bu arada Cumartesi günü FTX, iflas başvurusundan birkaç saat sonra hesaplarına yetkisiz bir erişim olduğunu da ayrıca geçen günlerde doğrulamıştı.

Solana FTX’in kancasına takıldı

FTX ve Alameda’nın mücadele ettiği netleştiğinden beri, SOL’un fiyatı son birkaç gündür kaldığı yerden %50’nin üzerine düştü. Alameda, SOL’un en büyük destekçilerinden biriydi. Bankman-Fried, onu Ethereum’a rakip olarak yoğun bir şekilde tanıtmıştı. Solana FYX arasındaki bağ bu kadar kuvvetliyken çöküşün gelmesi kaçınılmaz oldu.

Düşüş, aynı dönemde düşen ETH, MATIC, AVAX veya BNB gibi diğer ağ belirteçlerinden çok daha büyük şekilde gerçekleşti.

Alameda 292 milyon dolarlık kilitlenmemiş SOL, 863 milyon dolarlık kilitli SOL ve 41 milyon dolarlık SOL teminatına sahipti. Bu da Solana FTX arasında yaşanan sıkıntıyı daha iyi özetliyor.

Solana’nın kayıbı sadece mali değil

Hasar sadece mali değil, aynı zamanda yapısal da oldu. FTX’in çöküşü, kripto pazarlarında büyük dalgalanmayı tetiklediğinden, altta yatan Solana blok zincirinin, DeFi borç verme protokolü Solend’deki tasfiyelere müdahale ederek düşük performans yaşadığı bildirildi. Konuya ilişkin ise şu açıklama yapıldı:

“Daha geniş Solana ekosisteminde FTX ve Alameda, bir zamanlar potansiyel bir ETH öldürücü olarak kabul edilen şeyi geliştiren ekiplere yakın destek sağladı. Projenin belirteçlerinin çoğuna ‘Sam paraları’ deniyordu.”

FTX Ventures ve Alameda’nın şaşırtıcı sayıda kripto finansman turuna yatırım yaptığı doğru olsa da, Solana’nın amiral gemisi projelerinden bazıları başka yerlerden çok SBF imparatorluğuna bağımlıydı.

protos


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin