featured

Merkezi borsanın yaşadığı sıkıntı sonrası DeFi borsaları hareketlendi: İşte haftalık rakamlar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kasım ayının ikinci haftası borsaların çalkantılarıyla geçti. Merkezi kripto para borsalarının yaşadığı çekişme sonrasında DeFi borsaları yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz haftadan bu yana hem hacim hem de Defi varlıklarında yükselme görüldü.

DeFi borsaları haftalık hacimde öne çıktı. Merkezi olmayan borsaların hacmi son 7 güne bakıldığında 32 milyar dolara ulaştı. Binance, FTX’i kurtaracağını duyurduğunda, Uniswap gibi merkezi olmayan borsalarda günlük işlem hacimleri arttı.

FTX’in tarihi çöküşünden kaynaklanan şok dalgaları bugün endüstri genelinde hala hissediliyor. Ancak DeFi borsalar bundan pek nasibini almamış gibi duruyor. Bazı endüstri segmentleri aslında bu nedenle daha iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz.

DeFi borsaları, yatırımcılara daha fazla şeffaflık mı sunuyor?

Herhangi bir merkeze bağlı olmayan DeFi borsaları, geçmişte olduğu gibi şimdi de yatırımcıların en güvenilir alternatifi oluyor. Merkeziyetsiz yapısı kimi kesim tarafından tartışılsa da yine de geleneksel anlayışa göre olumlu tarafları baskın oluyor.

Dune Analytics verilerine göre, merkezi olmayan borsalardaki (DEX’ler) işlem hacimleri son yedi gün içinde 30 milyar doları aştı.

Hacmin aslan payı, aynı dönemde yapılan işlemlerin 20.9 milyar dolarını oluşturan Uniswap. 8 Kasım’da, Uniswap’taki hacimler bir önceki güne göre üç kattan fazla arttı. Aynı gün Binance, FTX’i açıklanmayan bir miktar için kurtarmak için bağlayıcı olmayan bir anlaşma imzaladığını duyurmuştu.

Sadece bir gün önce, işlem hacmi yaklaşık 1,3 milyar dolar olan bu rakam geçen ay Uniswap’ta aşağı yukarı ortalama bir güne denk geliyor. Ancak, kurtarma haberlerinin ardından, hacimler 4,2 milyar doların biraz üzerine çıktı.

700 milyon dolardan 1,3 milyar dolara çıkan Curve dahil olmak üzere birçok borsa, o gün ticaretini bir gecede ikiye katladı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin