Shiba Inu yangın yerine döndü! Yakım işlemleri devam ediyor

Shiba Inu yangın yerine döndü! Yakım işlemleri devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto dünyasında bir varlığı değerli yapan kalemlerden biri de toplam arzıdır. Bir varlığın arzı ne kadar az ise o kadar değerlenme ihtimali olur. Fiyatlanması sadece arza bağlı olmasa da büyük bir etkendir. En çok yakım ise meme coin tarafında görüyoruz. Arzının fazla olmasından dolayı daha çok yakım işlemi yapılıyor. Bu konuda son günlerin gündeminde ise Shiba Inu var.

SHIB son beş günde 125 milyondan fazla SHIB yaktı. Başka bir deyişle, önceki beş gün içinde 125 milyondan fazla Shib tokenı yok edildi. Toplamda ise SHIB arzının yaklaşık %41’ini temsil eden 410 trilyon madeni para imha edildi. Ekip bu zamana kadar ciddi bir yakma işlemi gerçekleştirdi. 

Meme coin her ne kadar yakım işlemlerine devam etse de Dogecoin’e yetişmesi için epey bir zaman var. Ancak projenin özverili şekilde çalıştığını görebiliyoruz. Dolaşımdaki sayıyı azaltmak için günlük yakım sayılarında bile ciddi iyileşme var. 

Son 24 saate 5,5 milyonun üzerinde yakım gerçekleşmişti. Bir varlığın fiyatını yükseltmek için yakma işlemi en iyi yollardan biridir. Ekip başlangıçta, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’e 500 trilyon token göndermişti, diğer 500 trilyon ise UniSwap’ta kilitli olarak duruyor.

Shib Inu için yakım işlemi yeterli mi?

Shib Inu için yakım işlemi yeterli mi?

Yahoo Finance raporu, meme coin yakımı hakkında önemli detaylar paylaştı. Shiba Inu’nun ciddi miktarda token yakmanın 2021 Aralık ortasında başlaması planlanmıştı. 26 Aralık’ta Bigger Entertainment’tan Steven Cooper 239 milyon SHIB tokenı yakmıştı. Sonuçta, meme coin fiyatında kısa sürede yükselme gerçekleşmişti. 

Tek tek token yakmaya göre daha az gaz ücreti gerektirdiğinden, tokenların birlikte yakılması faydalıdır. Etherscan, son beş gün içinde 125 milyon SHIB jetonunun yakıldığını bildirdi.

Yakımın bu denli fazla olmasına rağmen fiyat istenilen düzeyde yükseliş emaresi göstermedi. Coingecko’ya göre token fiyatları çok fazla artmadı. 8 Aralık 2021’den beri fiyatlar düşüyor. Toplam Shiba Inu arzının %41’ini temsil eden 410 trilyon madeni paranın yok edilmesinden sonra bile değerler artış göstermedi. 

Meme coin, 8 Aralık 2021’den başlayarak yaklaşık 0.00003898 dolardan düşüş eğiliminde. SHIB, Ekim 2021’de fiyatta büyük bir artış yaşadı. 28 Ekim 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0.00008616 dolara ulaşmıştı.

Shiba Inu, Dogecoin’in hala gerisinde

Meme coin piyasasının önemli varlıklarından biri haline gelen Shiba Inu, yakım işlemlerine rağmen Dogecoin’in gerisinde. Dogecoin, geçmişten başlayan yakım işlemleriyle birlikte 2021 yılında önemli sıçramaya imza atmıştı. Elbette Elon Musk’ında etkisi olmuştu. SHIB şu an 132 milyar token miktarıyla DOGE’nin gerisinde duruyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin