Amerika’da sular durulmuyor: SEC’in cephe alması büyük yankı uyandırdı!

SEC rahat durmuyor: Bu sefer hedefte NBA yıldızı var…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD düzenleyicileri gözlerini kripto şirketlerine dikti. Kripto piyasasını sıkıştıran SEC, bu hafta fazlasıyla ön plana çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), katı politikalarıyla Web3 şirketlerinin peşine düşüyor. Son zamanlarda Kraken’e 30 milyon dolar para cezası vermişti. Komisyon, staking ödül tesislerinin kapatılması emrini verdi.

SEC hemen peşinden, Paxos’u menkul kıymetler yasasını ihlal ettiği için olası yasal işlem konusunda uyardı. Tam haftanın son iş günü bittiğini düşünürken yeniden SEC devreye girdi. Bu sefer bir NBA yıldızını ihlalle suçladı.

SEC, NBA yıldızını kripto ihlali nedeniyle suçluyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Cuma günü eski NBA oyuncusu Paul Pierce’a kripto ihlalleri nedeniyle suçlamada bulundu. Komisyon, sosyal medyada EthereumMax (EMAX) belirteçlerini desteklemekle suçladı. 

SEC, eski oyuncunun EMAX hakkında yanlış ve yanıltıcı tanıtım beyanları yaptığını söyledi. Buna göre Pierce, suçlamaları 1.409 milyon $ ceza aldı.

Birincil suçlama, Paul Pierce’ın 244.000 $ değerinde EMAX tokeni aldıktan sonra Twitter’dan tanıtım yapması oldu. tanıtmasıdır. SEC’in yaptığı açıklamada, tokenleri tanıtması karşılığında aldığını kamuoyuna açıklamadı.

Suçlamaları ünlülere hatırlatma olarak nitelendiren SEC Başkanı Gary Gensler, etkileyicilerin kripto varlık ‘menkul kıymetlerini’ tanıtırken aldıkları ödüllerin ayrıntılarını açıklamaları gerektiğini söyledi. Ayrıca ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan şu açıklama geldi:

“Yasa, menkul kıymetlere yatırımı teşvik etmek için kimden ve ne kadar ödeme aldığınızı halka açıklamanızı gerektiriyor ve bir menkul kıymetin reklamını yaparken yatırımcılara yalan söyleyemezsiniz.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin