SEC, Terra kurucusu Do Kwon hakkında şok bir karara imza attı!

SEC, Terra kurucusu Do Kwon hakkında şok bir karara imza attı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Şubat ayının ikinci haftası Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından gelen haberlerle sarsıldı. Amerika hem SEC hem de düzenleyicilerle beraber piyasada söz sahibi olmaya çalışıyor. Bu hafta attığı adımlar bunun net olarak bir göstergesi oldu.

Dün gece ise paylaşılan bir haber iyi giden piyasayı adeta baltaladı. Her şeyin pozitif gittiği bir anda SEC, hiç beklenmedik bir karara imza attı. Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, uzun süredir konuşulmayan Do Kwon için yeni bir karar aldı.

SEC, Terra iflasının baş mimarı olarak gördüğü ve tüm olaylardan sorumlu tuttuğu Do Kwon’a dava açtı. Özellikle Avrupa bölgesinde yaşayan yatırımcılar için haberin gece gelmesi sıkıntı oluşturdu. Kimsenin beklemediği bir anda gelen kararla beraber piyasada dalgalanmalar yaşandı.

Do Kwon’a bir kötü haberde SEC’ten geldi

Menkul kıymetler düzenleyicisi için en son kurban Terra LUNA’nın yaratıcısı Do Kwon oldu. Geçen Mayıs 2022’de Terra ekosistemi, 40 milyar dolardan fazla yatırımcının servetini aşındıran büyük bir çöküşe tanık oldu.

SEC, Manhattan’daki bir ABD federal mahkemesine yaptığı şikayette, Do Kwon’u LUNA ve Terra’nın algoritmik stablecoin’i TerraUSD’yi (UST) içeren 40 milyar dolarlık bir menkul kıymet dolandırıcılığı düzenlemekle suçladı. Gelişme hakkında konuşan SEC Başkanı Gary Gensler şunları açıkladı:

“Terraform ve Do Kwon’un, en başta LUNA ve Terra USD olmak üzere bir dizi kripto varlık menkul kıymeti için gerektiği gibi halka tam, adil ve gerçeğe uygun açıklama sağlamadığını iddia ediyoruz. Ayrıca yatırımcılar için yıkıcı kayıplara yol açmadan önce güven oluşturmak için yanlış ve yanıltıcı beyanları tekrarlayarak dolandırıcılık yaptıklarını da iddia ediyoruz.”

forkast


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin