GRE
GRE

Risk platformu GRE, küresel risk piyasasında oldukça iddialı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Global Risk Exchange (GRE) bireylere, şirketlere ve kuruluşlara risklerini serbestçe koruma, aktarma ve ticaret yapmalarına yardımcı olmak amacıyla kurulmuş blockchain tabanlı, merkezi olmayan ve açık bir küresel risk sözleşmesi piyasasıdır. Platform, günümüzün risk yönetimi piyasasında birden fazla içsel problemi ele alarak, risk alışverişini ön plana taşıyacak.

GRE
GRE

Gelecek belirsizliklerle doludur. Önümüzdeki günlerde, aylarda ve yıllarda neler olacağını tahmin edemeyiz. Bu problemin bariz çözümü, kamuoyuna ve kurumlar için öngörülemeyen durumların etkilerini hafifletmek için sigorta yaptırmak ve riskin aktif bir şekilde yönetmektir. 2017 yılında 4,8 trilyon dolarlık global brüt işlem hacmi ile risk yönetimi sektörü gün geçtikçe artıyor. GRE, merkezi olmamanın verdiği gücü bankalara taşıyan ve bir düğmeye dokunarak, anlık risk transferi ile bu sektörü geleceğe taşıyan bir blockchain tabanlı platformdur.

Sektördeki güncel sorunlar

Risk yönetimi piyasası şu anda, aşağıdakileri nedenlerden dolayı sorunlar yaşamaktadır:

Yüksek Kanal Maliyetleri: Sigorta ve türev piyasadaki mevcut değer zincirleri, hizmetler için önemli miktarda ücret alan aracılar tarafından istismara uğruyor. Bundan dolayı, prim veya risk maliyetleri çok pahalı olmaktadır.

Merkezi Ürün Tasarımı: Sigortalar ve türev ürünler benzer şekilde tasarlanır; bu da kitle dağıtımını kolaylaştırır, ancak farklı risk profillerine sahip kişilerin kişisel ihtiyaçları karşılanmasını ise zorlaştırır. Homojen risk yönetimi ürünleri, tam potansiyellerini bu şekilde sunmazlar.

Kullanıcı Verileri Gizliliği: Geleneksel sigorta pazarında, sigortalıların, merkezi sunucuda saklanan ve yanlış kullanım ve hırsızlığa maruz kaldıklarında çeşitli kişisel belgeleri ve bilgileri sunmaları gerekmektedir.

Opaque OTC Türev Piyasası: OTC türev piyasasının risk fiyatlaması, finansal kurumların iç hesaplamasına dayanır ve bu da çarpık risk ölçümlerine ve daha sonra tüketiciler için düşük değerli fiyatlandırmaya yol açar.

Tedbirli Alım İşlemi: Bir tüketici tarafından yapılan bir sigorta talebi, sigortacının geleneksel, zaman alıcı bir doğrulama sürecine ve daha sonra bankalar aracılığıyla yavaş bir para transferine dayanmasından dolayı çok zaman alır.

GRE’nin risk piyasası için çözümleri

Blockchain tabanlı bir platform olan GRE, risk yönetimi piyasasının şu anki çalışma sistemini baştan aşağı değiştiriyor. Verimli, daha kişiselleştirilmiş ve hızlı bir işlem süreci olan hizmetler sunarken, mevcut merkezi olmayan risk piyasası tüketicilere, ne gibi yararlar sağlar?

● Risk sözleşmesi alıcısı ve satıcısı doğrudan GRE yoluyla bağlanır ve işlem yapılır. Aracıları ortadan kaldırarak, borsaya benzer, ancak merkezi olmayan bir şekilde doğrudan sipariş eşleştirme işlemini kullanarak düşük riskli işlem maliyeti ortaya çıkar.

● Her bir risk özelleştirilmiş ürün hatları kendi dinamiklerine göre tasarlandır ve benzersizdir. Bu, çeşitli alıcı gruplarına maksimum risk teminatı sağlar.

● Blockchain’in merkezi olmayışı ve güvenliği sayesinde veri koruması, tüm verilerin şifrelenmesini ve neredeyse hacklenmesinin imkansız hale getirilmesini sağlar.

● Tüm risk sözleşmelerine entegre olan akıllı sözleşmelerden olan “Anlık Talepler”, bir talep otomatik olarak kontrol edilir ve onaylanırsa, akıllı sözleşme doğrudan talep sahibine anlık ödeme yapar.

GRE Aktüerya Temsilcisi Paul Qi şöyle diyor:

Sistem, sigortalıların primlerini ve sigorta şirketinin kapasitesini sigorta şirketinin cebine prim girmesinden ziyade blok zincirinde kalmasını gerekliliğine göre çalışıyor. Bu sayede tüm alacaklar akıllı sözleşmeler sayesinde hemen ödenir.

GRE: Roller ve Paydaşlar

GRE ekosisteminde, sözleşme tasarımcısı, sigortalı, sigortacı, GRE platformu ve blok üreticileri olmak üzere 5 rol vardır:

● Sözleşme Tasarımcısı – Sözleşme tasarımcısının rolü, aktüeryal kabiliyete sahip herhangi bir kişi veya kurum üzerinden GRE’ye sigorta uzmanlığı sağlamasıdır. Sözleşme tasarımcısı, işlem hacmine bağlı olarak kendi risk yönetim sözleşmelerinden kaynaklanan işlem ücretlerinin bir kısmı ile ödüllendirilecektir.

● Sigortalı – GRE ekosistemindeki bu kullanıcı grubu, risklerden korumak isteyen gerçek dünyadaki bireyler ve kurumlardır. Risk almak onları kaygılandırır ve bu risk gerçekleştiğinde tazminatlarını alırlar.

● Sigortacı – GRE ekosistemindeki sigortacı gerçek dünyadaki sigorta şirketleri, reasürörler ve ILS (Sigorta Bağlantılı Menkul Kıymetler) yatırımcıları olabilir. Sigortalı tarafından aktarılan riskleri kabul ederler, sigortalıların geçirdiği riskleri üstlenirler ve riskler ortaya çıktığında karşılık gelen talepleri karşılarlar. Sigorta kapasitelerini GRE platformuna sunarlar ve sisteme sigorta kapasitesi ve likidite sağlamak için işlem ücretlerinin bir kısmı ile ödüllendirilirler.

● GRE Platform – GRE Vakfı bağımsız bir kuruluş olup, aşağıdaki sorumluluklarını yerine getirecektir: GRE blockchain platformunun teknik gelişimini desteklemek, büyük ortakları seçmek, tanıtmak ve GRE topluluğunu aktif olarak geliştirmek. GRE Vakfı, topluluk geliştirme, teşvikler tasarımı, hukuk ve uyumdan sorumlu olacak, akıllı sözleşmenin tasarımından sorumlu olacak, topluluk geliştiricilerin kod değişikliklerini ve hatalarını ve adil ve makul bir değerlendirme mekanizması için sunmalarına izin verecektir.

● Blok Yapımcıları / Şahitler – GRE platformunda, blok yapımcısı / şahitin görevi, tüm risk işlemlerini bir süre içinde toplamak, işlemi bloğa paketlemek, bloğu özel anahtarla imzalamak ve tüm ağa yayınlamaktır. Ayrıca, bir blok bu süre içinde meydana gelen tüm risk olaylarının sonucunu, yöneticilere göre rapor edecekler ve bu sonuçları bloğa gönderecek, imzalayacak ve tüm ağa yayınlayacaklardır.

Ticaret için RISK tokeni

GRE platformu, RISK adı verilen tüm işlemler için bir yardımcı token kullanır. GRE, toplamda 10 milyar RISK tokeni üretmeyi planlamaktadır; %40 (4 milyar) token, kullanıcılara gelecekte özel ve halka açık, token satışı yoluyla dağıtılacaktır.

Token ile platformdaki herhangi bir kullanıcı, bir risk veya ikincil bir risk piyasasına girebilir, satabilir, geliştirebilir veya ticaret yapabilir. Akıllı sözleşmelerle, alıcıların ve satıcıların RISK tokenleri dijital olarak kilitlenir ve riskin sonucuna bağlı olarak platform tokenleri belirlenen alıcıya otomatik olarak gönderilir.

Daha fazla bilgi için platformun web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Whitepaper için tıklayınız.

GRE

GithubBitcointalkTelegramMediumTwitterFacebook

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin