featured

Rekabet kızıştı: Bu stablecoin piyasanın yeni hakimi mi olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra topluluğunun yeni “4pool” teklifi, UST sabit parası ve MakerDAO’nun DAI’si arasındaki ateşli rekabete daha fazla yakıt katıyor. Terra, piyasadaki rekabeti stablecoin tarafına da sonunda taşıdı. Terra, UST’yi ve FRAX olarak adlandırılan başka bir hızlı büyüyen algoritmik stablecoin’i bu nişin önde gelen oyuncuları yapmak için net bir hareket olarak görünen “4pool” sistemini tanıttı.

Curve Finance, ilgili havuzuna en derin likiditeyi sağlayabilecek herhangi bir proje için bir savaş alanı haline geldi. En derin likiditenin ödülü elbette token ödülleridir.

Bu kazançlı ödüller, Curve yerel yönetim belirteci CRV biçiminde sunuluyor. Yeterli token topladığınızda, belirli havuzunuza dağıtılan daha fazla token ödülü için oy verebilirsiniz.

Bu, likidite eklemek, token toplamak, durulamak ve tekrarlamak için büyük bir teşvik yarattı. Bu basit mekanizmayı oynamak için tüm projeler bile ortaya çıktı.

Stablecoin tarafında rekabet kızışıyor

Stabilcoin’ler için Curve son derece önemlidir. Çünkü aynı zamanda bir tokenın dolar sabitini korumak için gerekli olan derin likiditeyi sağlar. Düşük likiditeye sahip stabilcoinler, bir balina büyük miktarda token almaya veya satmaya karar verirse kolayca bozulabilir.

Bu nedenle, stabilcoin sağlayıcıları, Curve savaşlarına katılmak için başka bir benzersiz teşvike sahiptir.

Şu anda en büyük stablecoin havuzuna “3pool” deniyor. USDC , USDT ve DAI için süper derin likidite sağlanıyor. Bu durumda derin likidite, 3,2 milyar dolar anlamına geliyor.

Terra’nın yakında piyasaya sürülecek olan 4pool’u çok benzer ve UST, FRAX, USDT ve USDC’yi içeriyor. Ayrıca insanları katılmaya çekmek için Curve’deki token ödüllerini en üst düzeye çıkarmaya çalışacaklar.

DAI’yi ortadan kaldırarak ve yeni havuza likidite sağlayanlara verilen toplam ödülleri en üst düzeye çıkarmaya çalışarak, 3pool’un derinliğine eklenebilecek fonlar ulaşmayacak ve potansiyel olarak DAI’yi bozacaktır.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin