Polkadot ağı gücüne güç katacak atılımın ilk aşamasını tamamladı
Polkadot ağı gücüne güç katacak atılımın ilk aşamasını tamamladı

Polkadot ağı gücüne güç katacak atılımın ilk aşamasını tamamladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Polkadot ağı, birleşik bir birlikte çalışabilir ekosistem sağlamak için ilk beş set parachain ağının lansmanını başarıyla tamamladıklarını duyurdu.

Bunlar arasında, Acala, Moonbeam, Parallel Finance, Astar ve Clover, Polkadot’un yeni yayına giren beş çığır açan parachain’i oldu. Polkadot’un başarısı ve dönüm noktası, beş yıllık sürekli gelişimini ve parachain’leri piyasaya sürme planını takip ediyor.

Parachain’ler, kripto alanında çok çeşitli hizmetler sağlayacak. Bunu, Kurucu Ortak Gavin Wood’un blok zincirler arasındaki birlikte çalışabilirliği çözme hedefini gerçekleştirmek için yapacak. Ek olarak, parachain’ler DeFi’den yatırımlara ve kredilere kadar çeşitli konularda faaliyet gösterecek.

Wood’un konuyla ilgili görüşleri şu şekildeydi:

“Her kullanım durumu için tek bir blok zinciri tasarımı optimum şekilde çalışmaz. Parachain modeli, Web 3’ün geleceğinin birlikte çalışan birçok farklı blok zinciri türünü içereceği inancıyla oluşturuldu.”

Polkadot ağı, parachain slot’larını artırmayı hedefliyor

Aslında, dijital finans alanına tutarlılık getirmek için birlikte çalışabilir hizmetleri ortaya çıkarmak, Polkadot’un uzun zamandır umduğu bir şeydi. Bu geliştirme ile parachain’ler, kullanıcıların Polkadot’un ana Relay Chain’inde bir slot kiralamasına izin verecek. Ayrıca bunun dışında Polkadot ağı, 100 adet parachain slotu sağlamayı hedefliyor.

Polkadot, önümüzdeki ay partiler halinde slot dağıtma sözü verdi. Bir PR’a göre, şirket tüm slotları blok zincir aracılığıyla tahsis etmeyecek, aynı zamanda bazı slotlar esas olarak yönetişim amaçları için kullanılacak.

Acala Kurucu Ortağı Bette Chen şunları söyledi:

“İki yıldan uzun bir süre önce inşa etmeye başladığımızda Polkadot ve Substrate çerçevesi üzerine yatırım yaptıktan sonra, Polkadot ekosistemine ve ötesine bir DeFi platformu ve yerel, merkezi olmayan stabilcoin (aUSD) sağlamak için Acala’nın parachain’ini piyasaya sürme konusunda çok fazla heyecanlıyız.”

coinquora


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin