Polkadot, merakla beklenen parachain müzayedelerini başlattı!
Polkadot, merakla beklenen parachain müzayedelerini başlattı!

Polkadot, merakla beklenen parachain müzayedelerini başlattı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Polkadot (DOT), Perşembe günü ağında parachain müzayedelerini başlattı. Parachain müzayedesi ağ için önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor. Polkadot ekosisteminde bir yer için yarışan projeler artık ağın yerel tokeni DOT’u kullanarak kitle fonlaması çabalarını başlatma fırsatına sahip.

Haziran ayından bu yana, parachain slot müzayedeleri Polkadot içintest ağı olan Kusama ağında yürütülüyor. Açık artırmalar, ekosistem gelişimi için 1 milyar dolarlık DOT tokeni tahsis eden Polkadot’a taşınmış oldu.

Ethereum uyumlu bir akıllı sözleşme parachain olan Moonbeam, bir yer için teklif vermesi çok beklenen projelerden biri oldu. Bir diğeri, insanların aracı olmadan Polkadot Ağı üzerinde gerçek dünya varlıklarını finanse etmelerini sağlayan Santrifüj. Üçüncüsü, merkezi olmayan finans (DeFi) için optimize edilmiş Ethereum uyumlu bir akıllı sözleşme platformu olan Acala ağıdır. Bu üç proje 11 Kasım tarihinde başlayacak olan Polkadot desteklifon arayacak 10 proje arasında yer alıyor.

Polkadot, Parachain müzayedelerini başlattı

Ethereum kurucu ortağı Gavin Wood tarafından 2016 yılında oluşturulan Polkadot blockchaini, Relay Chain olarak bilinen tek bir temel platform aracılığıyla 100 parachain’i bir araya getiriyor. Parachain, Polkadot Relay Chain aracılığıyla birbirine bağlanan uygulamaya özel alt zincirler olan paralel zincirlerin kısaltmasına deniliyor.

Röle Zinciri, parachain ağı için güvenlik sağlıyor. Buna karşılık, Ethereum ve Solana gibi birinci katman ağları, temel katmanlarında merkezi olmayan uygulamaların (dApp’ler) işlevselliğini destekliyor. Parachainler, Ethereum’un ETH 2.0 ile piyasaya sürmeyi planladığı parçalama mekanizmasına benzer bir güncelleme getirecek. Parçalama,  veritabanını yatay olarak yeni zincirlere (parçalara) bölerek ağ tıkanıklığını azaltma ve işlem hızını artırmaya katkı sağlayacak.

Diğer taraftan parachainler, Ethereum’un Arbitrum, Optimism ve Starkware gibi ikinci katman (L2) çözümleriyle de karşılaştırılabilir. L2 çözümleri, Mainnet’in güvenlik modelinden yararlanırken işlemleri Ethereum Mainnet’ten yöneterek ölçeklenebilirlik sağlıyor.

DOT fiyat hareketi

DOT tokeni, bir yönetim ve ücret ödeme aracı olarak hizmet ediyor. Ayrıca, yeni parachainler için parachain birlikte çalışabilirliğini ve tokenlerin kilitlenmesini sağlar. İkincisinde, DOT sahipleri belirli bir projeye destek sinyali vermek için varlıklarını Polkadot ağına bağlar. Kraken borsasından bir kullanıcı bir proje bir müzayedeyi kazanırsa, parachain müzayedesie erişim sona erdiğinde katılımcının tokenleri iade edildiğini belirtiyor. Yani bir proje kaybederse, bağlı tokenler iade edilecek

İlk kripto para tekliflerinden (ICO’lar) farklı olarak, yatırımcıların parachain müzayedeleri sırasında tokenlerinin sahipliğini teklif sahiplerine devretmeleri gerekmiyor.

Şu anda 55.6 milyar dolarlık piyasa değeriyle 8. en büyük kripto para birimi olan DOT, elde edilen verilere göre yazım sırasında 52,90 dolardan işlem görüyor. Bu, gün içinde %1,1’lik düşüş ve haftalık %25,7’lik bir kazancı temsil ediyor. Dün erken saatlerde, token, DOT topluluğundan gelen parachain müzayedelerinin heyecanıyla 54,96 dolara yükselere tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin