pepe

PEPE coin çılgınlığı sona ererken izlenmesi gereken 4 meme coin

service service
Share

Share This Post

or copy the link

PEPE coinin fiyatı düşüyor ve hype şimdilik ortadan kalkmış gibi görünüyor. İşte izlenmesi gereken diğer dört meme coin. Meme coinler, kripto kültürüne yerleşip sektörün ayrılmaz bir parçası hâline geldiklerinden kripto para piyasası üzerinde uzun süreli bir etkiye sahip oldular.

Her şey 2013 yılında öncü Dogecoin (DOGE) ile Jackson Palmer ve Billy Marcus’un protokolü başlatmasıyla başladı ve en patlayıcı olanlar arasında yer alacak bir kripto alt bölümü doğurdu. PEPE coin, meme coin trendinin en son kayda değer yinelemesi gibi görünüyor ve piyasayı da kasıp kavurdu. Kripto para birimi, birkaç haftadan kısa bir süre içinde neredeyse sıfırdan 2 milyar dolarlık bir piyasa değerine yaklaştı ve çok sayıda milyoner bastı. Ama şimdi, Pepe coin çılgınlığı sona eriyor gibi görünüyor.

Pepe coin, 30 gün önce ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 70 düştü ve yalnızca geçtiğimiz hafta yüzde 26 değer kaybetti.

Pepe
Kaynak: CoingeGecko

Birkaç hafta önce piyasayı kasıp kavuran bu PEPE coin coşkusu artık yok olmuş gibi görünüyor. Ancak bu, meme coinlerin öldüğü anlamına gelmiyor. İşte PEPE madeni para çılgınlığı sona ererken izlenecek dört meme madeni para.

İzlenecek dört meme coin

Aşağıdaki meme coinler, toplam piyasa değeri açısından en büyükler arasındadır ve hem merkezi hem de merkezi olmayan borsalarda likidite sağlamıştır.

1.Dogecoin (DOGE)

DOGE, meme coin piyasasının baskın kralı olduğu için çok az tanıtıma ihtiyaç duyuyor. Toplam piyasa değeri açısından en büyük meme coin’dir ve PEPE gibi en köklü piyasaya sahip olanıdır. Tüm büyük kripto para borsalarında işlem görmektedir ve yeterli likiditeden fazlasına sahiptir.

DOGE’nin fiyatı geçtiğimiz hafta boyunca hareketsiz kaldı, ancak takip edilecek bir meme coin varsa kesinlikle sohbete dahil edilmelidir. Dogecoin 2013 yılında bir şaka olarak yaratıldı, ancak Elon Musk ve diğer birçok ünlünün desteğini alarak kripto para piyasasında itici bir güç hâline geldi. Dogecoin, meme coinlerin vaftiz babasıdır ve herkesin meme coin izleme listesinde bir yeri hak etmektedir.

2. Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu (SHIB) belki de en iyi bilinen ikinci meme coindir ve aynı zamanda toplam piyasa değeri açısından en büyük ikinci coindir. 2021’de 70 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine ulaştığında popülerlik kazandı. O zamandan bu yana yüzde 90 değer kaybeden kripto para, hafife alınacak bir kripto para olmadığını birçok kez gösterdi. SHIB, yatırımcıları çoğu zaman hazırlıksız yakalayarak fiyatında birçok kez patlama yaşadı.

pepe

Arkasındaki ekip, metaverse dünyasına girerek ve hatta her ikisi de başlangıçtan bu yana nispeten iyi performans gösteren iki token daha çıkararak bütün bir ekosistem geliştirdi. SHIB şu anda haftalık bazda yatay işlem görüyor ancak geçtiğimiz ay yaklaşık yüzde 12 düşüş yaşadı. Bu meme coin’in performansını izlemek önemlidir, çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi çoğu zaman yatırımcıları geniş bir hareketle bir kenara bırakır.

Ne yazık ki geçtiğimiz birkaç hafta boyunca topluluk, protokolün yaklaşan yinelemelerinde önemli sayıda gecikmeyle karşılaştı ve bu da SHIB’nin ivmesini görünüşte bastırdı. Bu durum, geliştiriciler vaatlerini yerine getirdiğinde oynaklığın artabileceği şeklinde de yorumlanabilir.

3. Floki Inu (FLOKI)

Floki Inu (FLOKI) köpeklerden esinlenen meme coinlerden bir diğeridir, ancak farklı bir başlangıç hikayesi vardır. Arkasındaki ekip, Elon Musk köpeğine Floki adını verme kararını açıkladıktan sonra bunu yapmaya karar verdi. Meme coin dünyasında sıkça karşılaşacağınız gibi Elon Musk pek çok projede hayati bir rol oynuyor. FLOKI de bir istisna değildir.

pepe

Floki Inu’yu diğer meme coin’lerden ayıran bir başka şey de ekibin 2022 yılında başlattığı yaygın reklam kampanyasıydı. Londra otobüsleri bu türden ilk reklam meme coin kampanyası gibi görünen bir şekilde projenin markasıyla boyandı ve süslendi.

Mem coin furyasını arkasına alan FLOKI, çoğu zaman SHIB ve DOGE gibi emsallerinin hareketlerinden etkileniyor. Bu nedenle, piyasa sakin olduğunda genellikle önemli bir hareketin habercisi olur.

4. Dogelon Mars (ELON)

Dogelon Mars (ELON), Elon Musk’ın adından ve Mars’ı doldurma arayışından açıkça uzaklaşan uzay temalı bir meme parasıdır. Kripto para, Dogelon Mars adı verilen ve evrenin gizemlerini keşfetmek isteyen bir Shiba Inu köpeği etrafında temalandırılmıştır.

Bununla birlikte ELON bu yazının yazıldığı sırada 110 milyon dolardan fazla bir piyasa değeri elde etmeyi başardı ve bu metriğe göre en büyük meme paralarının ilk 5’ine etkili bir şekilde yerleştirdi. Geçtiğimiz ay yaklaşık yüzde 17 düşüş yaşadı, ancak fiyatı genellikle Elon Musk’ın tweetlerinden etkileniyor (hiç kimseyi şaşırtmayacak şekilde), bu nedenle izlemek iyi bir fikir olabilir.

Sonuç

Sonuç olarak PEPE coin fiyat çılgınlığı şimdilik sakinleşmiş görünüyor ve kripto para birimi ivme açısından azalıyor. Alıcılar ortada yok. Bu, meme coin piyasasının diğer bölümlerindeki bir hareketin habercisi olabilir ve bu alandaki en köklü isimlerden bazılarını izlemek iyi bir fikir olabilir.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin