Önemli gelişme: Kritik Bitcoin göstergesi rekor kırdı! 13 yılın zirvesi...
Önemli gelişme: Kritik Bitcoin göstergesi rekor kırdı! 13 yılın zirvesi...

Önemli gelişme: Kritik Bitcoin göstergesi rekor kırdı! 13 yılın zirvesi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’de ağı destekleyen bilgi işlem gücü miktarı şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaştığından, BTC yeni yıla bir patlama ile başladı. Alınan verilere göre, ağın hash oranı 2 Ocak’ta yeni bir rekoru kırdıktan sonra Bitcoin şimdi hiç olmadığı kadar güvenli.

Hashrate, madenciliği yapmak ve işlemleri işlemek için kullanılan toplam birleşik hesaplama gücünü ifade eder. Hash oranı yükseldikçe bilgi işlem gücü de arttığından ağ o kadar güvenli olur. Son 12 ayda, BTC’nin hash oranı 2 Ocak 2021’de kaydedilen 136.5 EH/s’den %49 arttı.

Büyüme, Çin’in madencilik endüstrisindeki büyük baskısını takiben hash hızının 68 EH/s’ye kadar düştüğü geçen yıl Temmuz’da görülen değerlerle karşılaştırıldığında etkileyici. Ağ, ABD ve Kazakistan da dahil olmak üzere birkaç büyük Bitcoin madenciliği operatörü ile o zamandan beri istikrarlı bir şekilde toparlandı.

Bu arada, yeni kripto paraları çıkarmanın ne kadar zor olduğunun bir ölçüsü olan Bitcoin madencilik zorluğunun bu hafta %2,57 daha artması bekleniyor. Bu artış Mayıs ayında kaydedilen önceki rekor seviyeden biraz uzak olacak.

Bitcoin kuruluş günü yaklaşıyor!

Ağın yeni önemli noktası, Bitcoin’in Genesis Blok Günü’nün 13. Yıldönümü ile aynı zamana denk geldi. Bitcoin’in takma adlı yaratıcısı Satoshi Nakamoto, 3 Ocak 2009’da İngiliz gazetesi The Times’ın ünlü manşetini içeren kripto para tabanı verileriyle ağın sıfır bloğunu oluşturdu. Nakamoto, mesajın anlamını asla açıklamazken, birçok BTC meraklısı bunu gerçeğe bir referans olarak görüyor.

Bitcoin altyapı şirketi Blockstream Pazartesi günü bir tweet’te:

“Milyonlarca hayatı değiştiren ve yakında milyarlarca hayatı değiştirecek olan barışçıl devrimin başlangıcıydı.”

Dikkat çekici bir şekilde, Bitcoin Genesis Bloğu sonraki BTC ile aynı şekilde çıkarılmadı. Bunun yerine, protokol yazılımına sabit kodlandı ve ilk blok altı gün sonra 9 Ocak 2009’da geldi. BTC o zamandan beri 893 milyar dolarlık bir ağ haline geldi ve dünyanın ilk blockchainin tam veya kısmi bir kopyasını elinde tutuyor. Bu rakamların 2022’ye kadar büyümeye devam edip etmeyeceği henüz belli değil.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin