Bitcoin hash oranı Mayıs zirvesine yaklaştı! Ne anlama geliyor?
Bitcoin hash oranı Mayıs zirvesine yaklaştı! Ne anlama geliyor?

Bitcoin hash oranı Mayıs zirvesine yaklaştı! Ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ağdaki bilgi işlem gücünün bir ölçüsü olan Bitcoin hash oranı, Çinli yetkililerin BTC üzerinde bir baskıya başladığı Mayıs ayında neredeyse tamamen düzeldi. Cambridge Üniversitesi Alternatif Finans Merkezi tarafından derlenen Bitcoin Madencilik Elektrik Endeksi’ne göre, o zamanlar Çin, küresel hash oranının %71’ini oluşturan dünyanın en büyük Bitcoin madencisiydi.

Madencilik havuzundan alınan verilere göre, Çinli madencilerin hükümet emirlerine uymak için topluca kararmasıyla, Mayıs’tan Haziran’a kadar küresel hash oranı neredeyse yarıya indi. Bitcoin Çin baskısının ardından Kuzey Amerikalı madenciler faaliyet göstermeye başladı.

Elde edilen verilere göre, son üç gün içinde Bitcoin hash oranı saniyede ortalama 182.83 exahash ile Mayıs zirvesi olan 190.55 EH/s’ye yaklaştı.

Hashrate

Hash oranı arttıkça, bir blok madenciliği yapmak için gereken süreyi oldukça sabit tutmak için bir Bitcoin bloğu madenciliğinin zorluğu da artar.

OKLink kıdemli araştırmacısı Eddie Wang, arka arkaya gelen dokuz artıştan sonra 28 Kasım tarihinde zorluğun %1,49 azaldığını söyledi. Wang, düşüşün Çin madencilik havuzlarına yönelik yaygın alan adı hizmeti saldırılarıyla aynı zamana denk geldiğini söyledi.

Wang, bu hafta sonu zorluğun %4 artmasını bekliyor. Arcane Research’ten Jaran Mellerud, %7’lik bir artış bekliyor.

Jaran Mellerud şu açıklamalarda bulundu:

“Bu ayarlamadan sonra bile madencilik hala o kadar kârlı ki, herkes makinelerini mümkün olduğunca hızlı takmak isteyecek. Bir sonraki zorluk ayarlamasından kısa bir süre sonra başka bir acımasız Bitcoin satışı yapmazsak, hash oranı kesinlikle yeni yıldan önce tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacak gibi görünüyor.”

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin