Bitcoin boğası Michael Saylor, mevcut Bitcoin ile ilgili açıklamalarda bulundu
Bitcoin boğası Michael Saylor, mevcut Bitcoin ile ilgili açıklamalarda bulundu

Bitcoin boğası Michael Saylor, mevcut Bitcoin ile ilgili açıklamalarda bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin boğası Michael Saylor MicroStrategy’nin BTC fiyatı düşse dahi satış yapmayacağını açıkladı. Saylor, Bitcoin’deki düşüşün kendisini endişelendirmediğini ve enflasyon oranının çok yüksek olduğunu göz önüne alarak “büyük rahatlık” sağladığını açıkladı.için zulasının “büyük rahatlık” getirdiğini söyledi.

Michael Saylor, kripto para biriminin fiyatındaki %40’lık büyük düşüşüne rağmenacılı bir düşüşe rağmen MicroStrategy’nin milyarlarca dolarlık Bitcoin satın alma planını asla değiştirme niyetinde değil.

Michael Saylor şunları söyledi:

“Asla. Hayır. Biz satıcı değiliz. Sadece Bitcoin alıyoruz ve tutuyoruz, değil mi? Stratejimiz bu.”

2020’nin sonlarında MicroStrategy, ABD’de bilançosunun bir parçası olarak Btcoin satın alan ve elinde tutan ilk halka açık şirket oldu. Bitcoin Hazinelerine göre, o zamandan beri, yaklaşık 5.2 milyar dolar değerinde 124.391 bitcoin biriktirdi.

MicroStrategy, önde gelen dijital para biriminden daha fazlasını satın almaya devam etme sözüne bağlı kalarak, Ağustos 2020’den bu yana sürekli olarak Bitcoin eklemeye devam ediyor.

Milyarlarca dolarlık Bitcoin alımını açıklamasının ardından şirketin fiyatı %900 arttı. Ancak, büyük ölçüde kredilerle desteklenen sürekli kripto alımları yapmak için girişimci hareketi, son zamanlarda azalan getiriler gösterdi.

Şirketin hissesi, aynı dönemde Bitcoin’in %35’lik kazancına kıyasla son 12 ayda %16 düştü . Bu durum Saylor’un riskli bir strateji seçmiş olabileceğini düşündürüyor. Bunun da ötesinde, MicroStrategy’nin Şubat ayının sonundan bu yana yaptığı Bitcoin alımlarının ortalama fiyatı, tokenin yazım sırasındanki fiyatının üstünde yer alıyor.

Michael Saylor: “Nakit para tutak eriyen buz küpüne benziyor.”

Öyle olsa bile, CEO’su Bitcoin’in önce 600.000 dolara ulaşacağını ve sonunda 6 milyon dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Elde edilen verilerine göre Bitcoin en son Perşembe günü 41.942 dolar civarında işlem görüyordu ve geçen aya kıyasala %11 düştü.

Saylor, Bloomberg’e, kripto paranın Kasım ayındaki rekor yüksek seviyesi olan 69.000 dolardan bu ay 40.000 doların altına düşmesinden endişe etmediğini söyledi ve enflasyonun çok yüksek olduğu göz önüne alındığında, firmanın varlıklarının aslında bir “büyük rahatlık” kaynağı olduğunu ifade etti.

“Enflasyona karşı en iyi savunma, Bitcoin standardı. Yani, şirketimizi enflasyonist bir ortamda konumlandırmak için bilançomuzu Bitcoine dönüştürmekten daha iyi bir şey yapabileceğimizi gerçekten düşünmüyorum.”

IMF, kripto para birimlerinin artan benimsenmesiyle birlikte, Bitcoin’in hisse senetleriyle daha fazla korelasyon gösterme eğiliminde olduğunu ve finansal piyasalarda bulaşma riskini artırdığını söyledi.

Yine de Michael Saylor, merkez bankalarının pandemi sırasında ekonomileri ucuz parayla desteklemesinden duyduğu rahatsızlık nedeniyle token üzerinde yükselişini sürdürüyor. Daha önce nakit parayı “eriyen buz küpü” olarak adlandıran Saylor, Wall Street’te daha fazla ismin mevcut fiyatlarla Bitcoin satın almasını beklediğini açıkladı.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin