featured
Loci

Loci: Patentlerinizi, Blockchain ile Güvence Altına Alıyor. ICO Fırsatı Devam Ediyor.

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Patentlerinizi, Blockchain ile Güvence Altına alan Loci’nin ICO süreci başladı. Patent endüstrisinin durumu bazıları için suyunu çekmiş gibi görünse de patentin hukuki ihtilafı, küçük işletmelerden dev şirketlere kadar bir baş ağrısı olarak kendini gösteriliyor. Fikri mülkiyet ücretleri yükselirken, mega şirketler cihazların şekil ve işlevleri üzerinde yoğunlaştıkça, patent stokçuları sektör de tek söz sahibi olmaya devam ediyor. Mevcut durum ve bu temel problemler, yeni girişimcilere zarar verebiliyor. Neyse ki eski bir otomobil yarış mühendisi olan John Wise ve Blockchain geliştiricileri, bu problemleri çözmek için aktif olarak çalışıyor.

Loci, mucit ve girişimcilere ürün ve fikirlerini korumalarında devrim niteliğinde yeni yollar sağlamayı görev edinmiş bir teknoloji şirketidir. Kendi kripto para birimini yaratan şirket, patent araştırması yapan kullanıcılarının yaptıklarını doğrulayacak ve geleneksel prosedür maliyetinin bir kısmını yasal danışmanlık ve lisansla destekleyebileceklerdir.

Loci’nin CEO’su John Wise, bunu sağlayacak yazılım üzerinde 10 yılı aşkın bir süredir çalışıyor. Otomotiv mühendisliğinin “yüksek oktan dünyasından” geldiğinde mucit ve yaratıcı mühendislerin patent süreciyle haklarından mahrum olduğunu gören Wise, en iyi fikirlerin çoğunun kaybolduğunu ve hayata geçirilemediğini fark etti. Yaptığı açıklamada “Zira genellikle pahalı ve zahmetli olan bu işler, bazen yüz binlerce dolara mal oluyor. Ve bir kere para harcandığında, fikir haklarının garantisi de yok. Eski patent endüstrisi, yüz yılda neredeyse hiçbir ilerleme gösteremedi. Belgeleme işlemi yedi yıla kadar sürebiliyor; neden çok fazla üründe patent bekleyen ifadesinin yer aldığı aşikardır”.

 

Örneğin, Facebook’un tüm işleyişini bozabilecek bir kod satırı bulmuş bir yazılım mühendisi olduğunuzu hayal edin. Şu anda, fikrin gerçekten yeni ve patentlene bilir olup olmadığını araştıracak avukatlara büyük meblağlar ödemeniz gerekiyor. Tüm bunları kendiniz yaparak paradan tasarruf etmeye kalkarsanız da fahiş bir zaman kaybı söz konusu olacaktır. Loci’nin COO’su Brian Hwang “Amerika İcatlar Yasası”nın, patentini ilk belgeleyene öncelik verdiğine ve belgeler yayınlamadan ortalama 16 ay önce ortaya çıkan şeffaflık sorununa dikkat çekiyor. Sonuç olarak insanlar patentlerini alelacele belgelemeye çalışıyor. Bu sebeple patentler zayıflayabiliyor, geçersiz kılınabiliyor; ödenmesi gereken ciddi yasal ücretlerle karşı karşıya kalınabiliyor. Bazı durumlarda ise dosyalama ve patent süreci başarıyla sonlansa dahi, başka birinin bu fikri patentlemek için birkaç ay önce açtığı dosya ortaya çıkabiliyor“. Hwang ayrıca, mevcut sistemin sıradan insanları büyük fikirlerini patentleme fikrinden caydırdığını düşünüyor.

 

Loci’nin InnVenn platformu, fikir/ürün sahibinin anahtar kelimelerini bir Venn Diyagramında grafikleştirerek patent araştırmasını basitleştiriyor. InnVenn ayrıca 2.1 milyon Amerikan patentinin oluşturulmuş her grafikte yer alabilmesi için yapay zeka ile öğrenme yöntemini kullanıyor, yani kullanıcılar tarafından eğitilebiliyor.   Loci, halihazırda çalışan bir ürünle ve planlarını nasıl ölçekleyip uygulayacağı konusunda daha net bir vizyonla pazara girerek buna meydan okuyor. Hedeflerini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceklerini zaman gösterecek, ancak kesinlikle izlemeye değer bir şirket.

 

ICO Fırsatları Devam Ediyor

Loci’nin Aralık 2017’de dört tur üzerinden yapılacak token satışlarında ilk tur net fiyatı $0.33 olarak belirlenirken, dördüncü turda bu miktar $0.75’e kadar çıkacak. Temel oran ise her tur için $2.50 değerindedir.

Tokenler şu şekilde dağıtılacak: Toplam 100 milyon LOCI coin’in %50’si destekleyenlere, %34’ü Patent satın almak ve platform kullanıcılarına ödül vermek için, %11’i ise ekibe, danışmanlara ve ortaklara harcanacak. Geri kalan %5’lik kısımla ise kâr amacı gütmeyen bir fon oluşturacak.

Loci’nin token satışları 6-31 Aralık tarihleri arasında veya 19 milyon dolarlık hard cap’e erişilene kadar sürecek.

Daha Ayrıntılı Bilgi için :

Web: https://locipro.com/

White Paper: https://locipro.com/wp-content/uploads/2017/12/loci-full-whitepaper.pdf

Telegram: https://t.me/Loci_InnVenn

E-Mail: [email protected]


Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kar-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto para haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin