Kurucunun attığı tweet’lerin gölgesinde BTC ve ETH ilerlemeye çalışıyor

Kurucunun attığı tweet’lerin gölgesinde BTC ve ETH ilerlemeye çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Beklenmedik bir likidite krizi nedeniyle, FTX Cuma günü iflas başvurusunda bulundu. Raporlara göre, kripto para birimi borsası, müttefik bir ticaret şirketi olan Alameda Research tarafından yapılan ve borsanın patlamasına yol açan tehlikeli kullanıcı fonlarını kullandı.

ABD doları birkaç G7 para birimi karşısında birkaç ayın en düşük seviyelerine inerek zayıflamaya devam etti. 

Öte yandan BTC ve ETH, FTX’in gölgesinde fiyatlanmaya çalışıyor. Haberlerin henüz taze ve sıcak olması nedeniyle baskınlama göze çarpıyor. Bitcoin 15 Kasım’da marjinal olarak yüksek işlem görüyordu. Dolardaki düşüşün yanı sıra  Sam Bankman-Fried, 1 milyon takipçisine şifreli bir şekilde “Ne oldu” tweet’i atarak akıllarda şüphe bıraktı.

Bitcoin fiyatı

ABD doları, Federal Rezerv’in şahin politikasını döndürmeye ayarlanabileceğine dair raporlar üzerine zayıflıyor. Bu da Bitcoin (BTC) Salı günü tekrar 17.000 doların üzerine çıkmasını sağladı.

Piyasalar Sam Bankman-Fried’in şifreli tweet’lerini görmezden gelmiş gibi. Ancak yine de yatırımcıların temkinli davrandığı görülüyor. 

Grafiğe bakıldığında, BTC 15.800 $ ‘lık bir zemine yerleşmiş görünüyor. Bunu art arda daha yüksek seviyelere ulaşmak için bir sıçrama tahtası olarak kullanıyor. 14 günlük göreli güç endeksi (RSI) 39.00’lik önemli bir direnç seviyesine yaklaştı. Endeks yaklaşan bu engeli aşmadığı sürece boğalar bu son kazanımları genişletmekte zorluk yaşayabilir.

Ethereum fiyatı

Bitcoin’e ek olarak, Ethereum da yükseldi ve fiyatlar 1.300$ bölgesine yaklaştı. ETH/USD paritesi Salı günü 1.285$’a yükseldi. 

Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi, son düşüş eğilimine rağmen art arda ikinci bir seans için yükseldi. Genel olarak, 10 günlük (kırmızı) ve 25 günlük (mavi) hareketli ortalamalar hala daha düşük seyrederken, piyasa hissiyatı düşüş eğilimini sürdürüyor.

BTC ve ETH, RSI çizelgesinde de aynı duruyor. Buradaki RSI 43.00’de kendi tavanına yakın ve sonuç olarak tacirler pozisyonlarını boşaltmaya başlıyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin