Küresel ekonomi Bitcoin’i fiyatlıyor 44K barajı da geçildi!

Küresel ekonomi Bitcoin’i fiyatlıyor: 44K barajı da geçildi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünya ekonomisi Koronavirüs sonrası bir türlü toparlanamadı. Dünya genelinde yaşanılan sıkıntı insanlara adeta birer darbe vurdu. Hükümetler her ne kadar etkilense de asıl krizi ülkenin vatandaşları hissetti. Küresel ekonomi dar boğaza giderken sahneyi bu sefer Bitcoin alıyor.

Enflasyon, üretim, yeni Koronavirüs varyantı ve faizler… İşte tüm dünyanın gündemi bundan ibaret. Hepsinin çıktığı yol ise ekonomi. Son yılların en büyük krizini yaşayan ülkeler, bir bir kayıp bilançoları açıklıyor. Amerika son yılların en yüksek enflasyonu, Avrupa ve Asya her kıta adeta çıkmaza girdi. Bu durumda küresel ekonomi ile mücadele Bitcoin’e kaldı.

İnsanlar ve hükümetler çıkış yolu arıyor. Bu çıkış yolunun ise kripto varlıklar olabileceği en güçlü aday. Her ne kadar bazı ülkeler kabul etmese de doğru gerçek bu. Faiz artırımı ve enflasyon verileri Bitcoin’i fiyatlıyor. Çünkü Bitcoin ve türevleri tüm bu sisteme karşı.

Küresel ekonomi çökerken, Bitcoin baş kaldırıyor

Hisse senetleri de biraz yükseldi, ancak Nasdaq şimdi kırmızıya döndü, Londra saatiyle 17:00 itibarıyla %0,49 düştü. Bir ayrışma görüp göremeyeceğimiz çok net değil. Çünkü bunun tersinden ziyade Nasdaq’ı etkileyen daha fazla Bitcoin olabilir. Ethereum, oranı 0,075’ten 0,071 BTC’ye düşerek geride kalıyor. Bu aslında iyiye işaret.

Bitcoin’in yükselişine katkıda bulunabilecek bir başka gelişme ise, Avrupa Merkez Bankası (ECB) başkanı Christine Lagarde’ın faiz artırımlarının gelebileceğini ima etmesi. Bununla beraber yükselen euro tahvilleri.

Küresel ekonomi tarafında yaşananlar Bitcoin’i 44.000 doların üzerine taşıyabildi. On yıllardır ilk kez yüksek enflasyon gören ekonomi için yapısal bir değişiklikte Avrupa Birliği’nde artık negatif getirili tahvil kalmadı.

Bitcoin ne yapmak istiyor?

Bitcoin ne yapmak istiyor?

Lider kripto para biriminde üç aylık bir çöküş yaşandı. Ancak bunun ardından, bir noktada Bitcoin fiyatında bir toparlanma bekleniyordu. Bu şu anlık gerçekleşmiş olabilir.

Büyük soru bunun sadece bir toparlanma değil, uygun bir boğa koşusu mu, yoksa 2018 baharında sonsuz düşüşle belki 50.000 dolara sıçraması mı? 

Türkiye’de yükselen enflasyon, ABD ve Avrupa’da çok yüksek enflasyon, Venezuela ve Arjantin’deki sıkıntılara rağmen daha önce enflasyondan korunan Brezilya’daki ani artış ve Rusya’daki enflasyondaki artış, hepsi Bitcoin’in oldukça mükemmel bir makro ortama sahip olduğunu gösteriyor. Küresel ekonomi için sıkışma yaşanırken, Bitcoin tarafında kurtuluş gözükebilir.

trustnodes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin