Bitcoin 5 yıl sonra nerede olacak? Uzmanlar BTC yükselişi için en çok neye güveniyor?
Bitcoin 5 yıl sonra nerede olacak? Uzmanlar BTC yükselişi için en çok neye güveniyor?

Kripto geçmiş dönemlerde görülen tanıdık bir modeli mi izliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İnternete nasıl bağımlı hale geldik ve hangi süreçlerden geçildi? Amara Yasası ile ilgili daha önce meydana gelen bir model yeniden ortaya çıkıyor olabilir.

Bitcoin dünya üzerinde gerçek, dönüştürücü bir etkiye sahip olsaydı, bu nasıl sonuçlanabilirdi? Bunu düşünmek amacıyla, kripto para birimleri ve blok zinciri teknolojisinin tüm arenasını, yani bitcoin tarafından başlatılan ekosistemi, endüstriyi ve hareketleri ele alalım.

1991: İlk web sitesi başlatıldı

Dünyanın ilk web sitesi 6 Ağustos 1991’de yayına girdi. Ünlü İngiliz bilgisayar bilimcisi Tim Berners-Lee tarafından oluşturuldu ve hiper metin ve web sayfalarının nasıl oluşturulacağı hakkında uygun şekilde yeterli bilgiyi içeriyordu.

1995-2001: Dot Com Balonu ve Patlaması

Dot com balonu 1995’te genişlemeye başladı, ancak ABD teknoloji hisse senedi değerlemelerinin tavan yapmasıyla birlikte 1998’e kadar gerçekten kontrolden çıkmadı. 2001 yılının sonunda, halka açık çoğu dot com şirketi battı ve trilyonlarca dolar kaybedildi.

Balon patladı, ama bu sadece bir aralıktı. 2006’da Facebook 13 yaşından büyük herkesin katılmasına izin verdi ve bundan sonra sosyal medya ve e-ticaret çağı gezegeni ele geçirdi. Küresel jeopolitik sonuçları olan ulusal seçimlerin açılmasına kadar hayatımızın ve iletişimimizin çoğu alanında aksama var.

Şu sıraya bakın ve sürecin başlangıcından on beş yıl olduğunu görebilirsiniz, bu durumda, ilk web sitesi, söz konusu teknolojinin hayatımızı yaşama biçimlerimizi ve iş yapma tarzımızı değiştirdiği üçüncü çalkantılı aşamanın başlangıcıydı.

Peki ya kripto?

2009: Bitcoin Genesis bloğu çıkarıldı

3 Ocak 2009’da Bitcoin blok zinciri, Genesis bloğunun madenciliği ile başladı. Bu eylem, Satoshi Nakamoto tarafından gerçekleştirildi ve o ilk bloğun verilerine bir mesaj kodlandı:

“The Times 03/Jan/2009 Şansölye, bankalar için ikinci kurtarma paketinin eşiğinde.”

Hem ek zaman damgası hem de Bitcoin’in sahte olduğu finansal koşulların tanımlayıcısı olarak işlev gören bir İngiliz gazetesi manşeti referans olarak gösterildi.

2016-2019: ICO Balonu ve Kripto Hype’ı ve çöküşü

İlk kripto para teklifleri 2013’te Mastercoin’e geri döndü ve 2014’te Ethereum vardı, ancak 2017’de kripto projelerinin sermaye artırma aracı olarak patlaması oldu. Ancak ardından, çok yıllı bir kripto kışı yaşandı: 2017 sonundaki Bitcoin ve kripto dalgalanmasının ardından uzun ve vahşice şiddetli bir ayı piyasası görüldü.

2023 sonrası dönem nasıl olacak?

Kripto, web’de gördüğümüz kabaca on beş yıllık modeli takip ediyor olsaydı, bundan sonra ne olurdu?

Bitcoin, Ethereum ve diğer altcoinler, 2017 sonrası ayı piyasasının ardından, kurumsal yatırım ve benimseme gerçekleştikten sonra şimdiden büyük kazançlar elde etti, DeFi ve NFT’lerimiz var, ancak hakim duygu hala bir şeyin zirvesinde olduğumuza dair beklentilerden biri.

Şimdi bekleyebileceğimiz şey, 2023 ila 2025 civarında bir yerde, dönüştürücü bir kripto genişlemesinin başlangıcını yaşayacağımız ve bu noktada bu yeni teknolojinin yaşam tarzları ve toplumlar üzerinde derin bir etkisi olmaya başlayacağı.

Bu muhtemel mi? Bitcoin ve kriptonun şu anki durumu, büyük değişikliklerin gelebileceği kadar mı? Herhangi bir gösterge görüyor musunuz? Durduğum yerden, bu değişimlerin ve sarsıntıların tam olarak ne hale geleceği daha spekülatif bir oyun olsa da, cevap kocaman bir evet olmalı.

Kripto paranın geniş olmayan tarafında, NFT’ler ve akıllı sözleşmeler anahtar role sahip. Dijital varlık sahipliği mümkün ve kalıcı sanal ortamlar (isterseniz metaverse ortamları) oluşturulacaktır. Bazı insanlar şirketler için çalışmaktan kaçınacak ve bunun yerine DAO üyeliği yoluyla geçimini sağlayacak. Artan sayıda insan DeFi yapmayı öğrendiğinden, bankalar ve TradFi kurumlarının önemi azalacak.

Mallar ve hizmetler, ortama bağlı olarak çeşitli tokenler ve para birimleri aracılığıyla merkezi olmayan bir şekilde işlem görebilir ve ayrıca bunların çoğu oyunlaştırılacaktır. Çevrimiçi finansal ortamınıza girmek (muhtemelen) bir banka gezisinden çok bir Zelda oyunu gibi görünebilir.

Ve işin Bitcoin tarafında, Fidelity Digital Assets tarafından hazırlanan bir rapordan alınan şu alıntı dikkat çekiyor:

“Tarih, sermayenin en iyi muamele gördüğü yere aktığını ve yeniliği benimsemenin daha fazla zenginlik ve refaha yol açtığını göstermiştir. Ayrıca çok yüksek bahisli bir oyun olduğunu düşünüyoruz.

Burada teori oyunda, eğer bitcoin benimsenmesi artarsa, bugün bir miktar Bitcoin’i güvence altına alan ülkeler rekabet açısından emsallerinden daha iyi durumda olacak. Bu nedenle, diğer ülkeler Bitcoin’in yatırım tezine veya benimsenmesine inanmasalar bile, bazılarını bir tür sigorta olarak almak zorunda kalacaklar. Başka bir deyişle, gelecekte potansiyel olarak çok daha büyük bir maliyetle karşılaştırıldığında, bugün küçük bir maliyet bir riskten korunma olarak ödenebilir. Bu nedenle, diğer egemen ulus devletlerin 2022’de bitcoin satın aldığını ve hatta belki bir merkez bankasının satın aldığını görmek bizi şaşırtmaz.”

Ve böylece, memnuniyet verici bir şekilde, blok zincir teknolojisi toplumlarımızın ve kurumlarımızın kritik katmanlarını genişletip yeniden yapılandırdıkça, hem oyunlaştırma hem de oyun teorisi iş başında.

Oyun teorisi, belki de, potansiyel olarak daha önce oynanan bir modelin en maddi aşamasına geçerken Bitcoin ve blok zincirleri ile ilgili akılda tutulması gereken kavramdır.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin