featured

Fidelity sonunda Bitcoin ETF işlemine start verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın önemli ve en büyük yöneticilerinden Fidelity Bitcoin ETF işlemlerine sonunda başladı. 2 Aralık Perşembe günü Kanada’da şirket Bitcoin’i vadeli işlemlere açtı. Ancak Amerika’da listelenebilmek için halen SEC tarafından onay bekliyor.

Fidelity öncelikle Bitcoin ETF için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na başvuru yapmıştı. Mart ayında yapılan başvuru henüz sonuçlanmadı. Yaşanılan gelişmelerin ardından dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi tercihini farklı yönde kullandı.

Şirket, SEC tarafına yaptığı başvurudan aylar sonra Kanada’da işleme çıktı. Geçtiğimiz hafta başlatılan işlem kısa sürede yatırımcılardan ilgi görebildi. Ekim ayından bu yana ETF’lerin varlığı dünya piyasasında fazlasıyla hissedildi. Başta Amerika olmak üzere Avrupa ve Asya ülkelerinde sayısı arttı. Yatırımcılarında tercih etmesiyle birlikte şirketler bu alanda faaliyet göstermeye başladı.

Bitcoin ETF, Kanada’da Fidelity şirketiyle başlamış oldu

Varlık yönetimi dediğimizde aklımıza ilk gelen şirket olan Fidelity, müşterilerine kripto alanında da hizmet vermek için Bitcoin ETF işlemine başladı. Diğer şirketlerle rekabet içinde olabilmek adına firma bu adımı attı. Müşteriler, doğrudan Bitcoin veya kayıtlı yatırım danışmanları ile Kanada veya ABD dolar ile fon alışveriş yapabiliyor. Futures ve opsiyon gibi türev araçlarla yatırım imkanı bulunuyor. 

Gerçek Bitcoin fiyatlarını takip eden ETF, Perşembe günü 24,87 ABD dolarından işlem görmeye başladı. Hisse senetlerini ve kripto piyasalarını etkileyen geniş bir küresel gerileme de vadeli işlemlerde etkilendi. Pazartesi sonuna kadar %14 düşüşle 21,38 ABD dolara kadar geriledi. Coingecko’ya göre, Bitcoin fiyatı aynı üç gün içinde %10 düştü. Ancak S&P500 Pazartesi günü toparlanarak üç günü %1 artışla tamamlamış oldu.

forkast.news


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin