Satoshi Nakamoto döneminden kalma 11 milyon dolarlık Bitcoin hareket etti!
Satoshi Nakamoto döneminden kalma 11 milyon dolarlık Bitcoin hareket etti!

Satoshi Nakamoto döneminden kalma 11 milyon dolarlık Bitcoin hareket etti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Satoshi Nakamoto tarafından çıkarıldığı düşünülen ve 10 yıldır hareketsiz duran 1000 BTC’nin hareket ettiği öğrenildi. Bilinmeyen cüzdanlara aktarılan paraların bugünkü değeri 11 milyon doların üzerinde.

10 yıldır hareketsizdi

Değeri 11 milyon doları aşan Bitcoin’ler, 11 Ekim günü tek bir işlemle taşındı. Zincir analiz sağlayıcılarından gelen veriler, bu devasa miktarın son 10 yıldır boşta kaldığını ortaya koyuyor.

Ağın isimsiz yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun aktif olduğu günlerde çıkarılan Bitcoin işlemlerinin bugünlerde  arttığı görülüyor.

Dünkü işlem Eylül 2010’da çıkarılan ve bilinmeyen bir adres kümesine giden 1.000 Bitcoin içeriyordu. Taşınan Bitcoin’lerin toplam değeri şu an yaklaşık 11,3 milyon dolar. Bu noktada, madencinin kim olduğu veya bu muazzam miktarı kimin alacağı belirsiz.

Ancak bu kişi veya kişiler kim olursa olsun, 10 yıldır bu BTC’leri taşımadıklarını belirtmek önemli. Çünkü bu, 2010’dan beri bu adresten yapılan ilk işlem olarak kayıtlara geçti. Ayrıca Satoshi Nakamoto’nun bu Bitcoin’lerin çıkarıldığı dönemde hâlâ aktif olduğunu belirtmekte fayda var. Bitcointalk’tan gelen veriler, Satoshi’nin son faaliyetinin Aralık 2010’da olduğunu ortaya koyuyor.

Satoshi bağlantılı Bitcoin transferleri dikkat çekiyor

Bu yılın Mayıs ayında, kimliği belirlenemeyen biri 2009’da çıkarılan 50 BTC’yi bilinmeyen bir adrese gönderdi. Kripto para topluluğu bu kişinin gerçekten de Satoshi Nakamoto olduğunu speküle etmeye başlamıştı. Daha fazla devasa işlemin geleceği korkusu nedeniyle fiyat o günlerde aniden düştü.

Yine de bu her zaman aynı şekilde sonuçlanmıyor. Bu ayın başlarında, Mayıs 2010’da çıkarılan 50 BTC’lik başka bir işlem vardı ve piyasalar hiç tepki vermedi. O zamanlar konuyla ilgili yorum yapan Binance CEO’su Changpeng Zhao, önceki düzeltmenin ana hatlarını çizerken aynı zamanda “korelasyonun nedenselliği kanıtlamadığını” hatırlattı.

Her halükarda, piyasanın son işleme tepki verip vermeyeceğini veya son seferde olduğu gibi tarafsız kalıp kalmayacağını henüz görmediğimizi belirtmekte fayda var.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin