EOS
EOS/USD fiyatı fırladı. Peki EOS nedir?

EOS nedir ve nasıl çalışır? EOS coin geleceği ve fiyat tahmini

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para sektöründeki en büyük ön satışlardan (ICO) biri ile piyasaya giriş yapan EOS coin, Ethereum ağının taşıdığı tüm özellikleri taşıyan bir kripto paradır. Ethereum ağındaki gibi merkezi olmama özelliği ile birçok uygulamanın geliştirilmesine ve tanıtılmasına imkân veren EOS.IO, Ethereum katılı olarak lanse edilir. Piyasaya ilk çıktığında hızlı bir yükseliş yapan EOS coin, aynı zamanda kullanıcı dostu bir deneyime sahiptir. Bu yazımızda EOS coin nedir, özellikleri nelerdir gibi konuların yanında EOS coin ne kadar gibi soruları da ele alacağız.

EOS coin nedir?

EOS, Temmuz 2017’de piyasaya çıkan bir kripto paradır. EOS blockchain ağı, Dan Larimer’ın önderliğini yaptığı ekip tarafından tasarlanan bir ağdır. Ve en hızlı dapps platformunu geliştirme fikri ile yola çıkmıştır. Kripto paranın blockchaini, onaylamaların tamamlanması için gereken saniyede 50k’dan daha fazlasını işleyebilir ve tamamlayabilir. Buna göre coin, çok gelişmiş blockchain destekli uygulamalar geliştirmek için iş ve girişimlere açıktır. ICO ve token dağılımı seviyesi yaklaşık bir yıl sürmüştür. Blockchain tarafından sunulan hizmetler ve özellikler, EOS’taki ve Block.one’daki mevcut geliştirme kripto paranın yerini daha güçlü hale getirirken dApps’i destekleyen herhangi bir platformu güçlü bir rakip haline getiriyor.

Kripto parayı benzersiz kılan özellik ise EOS’un herhangi bir madencilik çiftliğine ihtiyaç duymamasıdır. Tüm bunlar blok üreticilerinin belirli bir sayıda blok oluşturduğunda oluşturulan yeni EOS tokeninin bir sonucudur. Bu durumda ödül yukarıda belirtilen yeni tokenler olmaktadır.

Kripto para blockchaini, blok üreticilerinin beklenen ücreti için istenen rakamı vermelerini sağlar. Üreticilerin genel olarak istedikleri ücrete -genel medyan değerine- bağlı olarak tokenlerin sayısı değişir. Her şeyden önce özelliğin kötüye kullanılmadığını kontrol etmek için yedekleme ekibi tarafından bir mekanizma kurulmuştur. Bu mekanizmaya göre yıllık olarak token arzının seviyesi yüzde 5’i geçmeyecektir.

Temsilci protokolü delegesi alınırken platform geliştirme ve merkezsiz uygulamaların oluşturulması için akıllı bir ortam sunulur. Ekip tarafından yayınlanan bilgilere ve verilere dayanarak EOS Blockchain ağının Protokolünün dpos – Delegated Proof Proxy’si, saniyede 100k’a kadar daha yüksek işlem hacmine ulaşır.

EOS coinin benzersiz yönleri

Kullanıcı güvenliğini ve deneyimini ön planda tutan EOS coin, açık kaynaklı bir platform olmanın yanında düşük ücretli ve ücretsiz işlem desteği ile öne çıkar. Bu sayede EOS coin, kullanıcı için birçok benzersiz özellik taşır.

  • Ölçeklenebilirlik: Geniş bir işlem kapasitesine sahip olan EOS coin, (DPoS) mutabakat mekanizması sayesinde saniyede ortalama 1 milyon işlem gerçekleştirebilir.
  • Merkezi olmama: Ethereum’a benzer şekilde merkezi olmayan bir yapıya sahiptir ve tek bir otoriteye bağlı değildir.
  • Güvenlik: Ethereum ağından farklı olarak DAO saldırılarına karşı güvenli bir altyapıya sahiptir. 

EOS coin geleceği ve fiyat tahmini

Piyasa ilk çıktığında EOS coin fiyatı yaklaşık 1 dolar civarındaydı. Hızlı bir yükselişin ardından aynı yıl 11 dolara ulaşan ve ardından tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan EOS coin grafiklerde görüldüğü gibi varlık 2022 yılına kadar oldukça dalgalı bir seyir izlemiştir. 2024 yılında fiyat açısından EOS coin yorumlarının ise piyasa hissiyatına bağlı olarak 0,78 dolarlık bölgede hareket etmesi bekleniyor. Potansiyel yüksek EOS coin 2024 tahminleri ise 0,84 dolara çıkıyor.

EOS
CoinMarketCap / 2017-2024

2025 EOS coin fiyat tahminlerinin 0,76 dolar ile 1,55 dolar arasında olacağı tahmin ediliyor. Analistlerin uzun vadeli 2030 EOS fiyat tahminleri en düşük 0,31 en yüksek 1,67 dolar arasındadır. EOS coin analizlerin yanında teknolojik altyapısı ile geleceği güçlü bir kripto para olarak değerlendiriliyor. Çünkü akıllı sözleşmeler ile dApp oluşturan bir platform olarak öne çıkan EOS, blockchain alanında kullanıcı dostu özellikleri ile büyüme potansiyeli taşıyor.

Son olarak EOS coin Binance’de listelenen kripto paralardan biridir ve bunun yanında OKEx, Bitfinex gibi kripto para borsalarından da satın alınabilir. Bu platformlar üzerinden güncel EOS coin kaç dolar olduğu görülebilir. BtcTurk, Paribu gibi yerli borsalarda da listelenen EOS coin kaç tl olduğunu öğrenmek mümkündür. Ayrıca EOS coin haberlerini takip ederek EOS coin ne kadar gibi konularda bilgi edinebilirsiniz. 

Sık Sorulan Sorular

CoinMarketCap verilerine göre EOS coin 2018 yılında hızlı bir yükselişle 22,89 dolara çıkarak en yüksek seviyeyi gördü. EOS coin bu fiyattan yüzde 96 düşüş kaydetti.

Piyasaya ilk çıktığında sınırlı arza sahip olan EOS coin, toplam arzı 1.126.429.809 milyar dolardır.

Hızlı ve masrafsız işlem özelliği sayesinde hem bir yatırım aracı olarak hem de ödeme aracı olarak kullanılan EOS coin, akıllı sözleşmeler oluşturmak ve kullanmak amacıyla tercih edilir. Ayrıca EOS ağındaki hizmetlerden yararlanmak, platformdaki işlemleri kolayca gerçekleştirmek için de EOS coin tercih edilir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin