ABD Hazinesi yaptırımlar listesinde kripto para cüzdanları da yer alabilir.
ABD Hazinesi yaptırımlar listesinde kripto para cüzdanları da yer alabilir.

Kripto para cüzdanları, ABD Hazinesi’nin yaptırımlar listesine dahil oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Hazinesi’nin yaptırımlar listesine kripto para cüzdanları da giriyor. ABD Hazine Bakanlığı, giderek artan yaptırımlar listesine son olarak dijital cüzdan adresleri eklemeyi düşündüğünü açıkladı. Ancak sadece cüzdan adresini bloke olmuş birine bağlayabilirlerse…

Ajans, 19 Mart’ta Başkan Trump’ın Venezuela devleti tarafından yayınlanan kripto para birimi Petro’ya getirdiği yasakla ilgili belgeyi güncelledi.

Kripto para birimi adresleri listesi kapsamlı değil

Belgelere göre, Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi, engellenen bir kişiyle ilişkili belirli dijital para birimi tanımlayıcılarının kamuoyunu uyarmak için dijital cüzdan adreslerini listeye ekleyecek. Ayrıca kripto para birimi adreslerinin listesinin kapsamlı olmadığı belirtiliyor.

Belgede şu ifadeler yer alıyor:

Özel olarak belirlenmiş bir ülke tarafından sahip olunan ya da başka bir şekilde bu tür mülkiyet sahiplerine ait olduğuna inanılan dijital para birimi tanımlayıcılarını veya cüzdanlarını tanımlayan taraflar, ilgili dijital para birimini engellemek ve OFAC ile ilgili bilgileri içeren bir raporu dosyalamak için gerekli adımları atmalıdır.

Engellenen kişilere yönelik yaptırımlar, kurumun, kripto paralarla yasadışı işlemler de dahil olmak üzere, suçla mücadeleye dayanan diğer araçlarla birlikte kullanılacak.

Peki neden kripto para cüzdanları?

Dijital adres, bir ödeme platformuna/bankaya ihtiyaç duymadan kripto para birimlerinin nerede sonuçlandığını belirten bir dijital cüzdan ile ilişkili bir dizi harf ve sayıdır.

Eski bir hükümet danışmanı Wall Street Journal’a cüzdan adreslerinin dolandırıcılığı ortaya çıkarmak için en iyi araç düzenleyicileri olduğunu söylemişti. Kötü bir oyuncu, cüzdan adresinin yaptırım listesine girdiğini bildikten sonra, bir diğeri için engelleyebilir. Ancak bu noktada, finansal varlıklar, kara listeye alınmış olan adresi bir sonraki nesneyi tanımlamak için kullanabilirler.

Kripto para cüzdan adresleri üzerindeki yaptırımların mekaniği, örneğin nakliye endüstrisinde kullanılanlara benzer şekilde çalışır. Bu durumda, gemiler veya diğer özellikler kara listeye alınmıştır.

Paul Hastings temsilcisi Scott Flicker, WSJ’ye şunları söyledi:

Hazine, gemilerde olduğu gibi, belirli bir dijital para türünün yasaklanmış bir aktör tarafından düzenlendiğini belirleyecektir.

Ancak yaptırımlar yasadışı fonlara yol açarken, dolandırıcılığın faillerini açığa çıkarmak için yetersiz kalabilirler.

Başka bir temsilci ise şunları söylüyor: “Bir dijital para birimi kullanıcısı her para istediğinde yeni bir adres üretilir, bu yüzden bu adresler bir kez kullanılmış ve bir daha asla kullanılmayacaktır.”

ABD hükümeti, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı tarafından Bitcoin işlemlerine başvurmak için üstlenilen gizli operasyonları açıklayan son yayımlanan ihbar belgeleriyle ilgili kripto para cüzdan adresleri üzerinde yaptırım uygulanması üzerinde düşünüyor.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin