Kanadalı fintech firması söz verdi!
Kanadalı fintech firması söz verdi! "1,2 milyon dolarlık Bitcoin alıyoruz."

Kanadalı fintech firması söz verdi! “1,2 milyon dolarlık Bitcoin alıyoruz.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fintech firması Mogo, 1,2 milyon dolar değerinde Bitcoin satın almayı planladıklarını duyurdu.

Mogo, 1,2 milyon dolarlık Bitcoin alıyor

Kanada merkezli finansal teknoloji şirketi Mogo, Bitcoin’e 1 milyon doların üzerinde
urumsal yatırım yapmayı ve gelecek yıl miktarı artırmayı planlıyor. Kripto dostu fintech firması, BTC’de fon tahsis eden büyük şirketlerin son trendine katılmış oldu.

Vancouver merkezli fintech şirketi, BTC ile ilgili planlarını bugün erken saatlerde açıkladı. Açıklamada, firmanın 2020 sonu itibarıyla toplam varlıklarının %1,5’ini birincil kripto para birimine tahsis etmeyi planladığı belirtiliyor. Bunun 1,2 milyon dolarlık bir ilk yatırım ve 2021 boyunca potansiyel ek alımlar şeklinde olması planlanıyor.

Kripto varlıklarını ikiye katlayacaklar

Böylece Mogo, kripto para birimleri ile ilgili çabalarını ikiye katlayacak. Şirketin dijital varlık şubesi olan MogoCrypto, 2018’de faaliyete geçti. Firma, müşterilerin “Mogo Uygulaması aracılığıyla anında gerçek zamanlı fiyatlarla” BTC ticareti yapmalarını sağladığı için bunu
“Kanada’da Bitcoin alıp satmanın en kolay yolu” olarak tanımlıyor.

Şirket kısa süre önce, üyelerine Mogo’nun ürünleriyle etkileşim kurarak BTC kazanmalarını sağlayan bir Bitcoin ödül programı duyurdu. Sonuç olarak kullanıcılar daha fazla varlık satın almadan BTC birikimlerini artırma şansına sahip olabiliyor.

Mogo Başkanı ve CFO’su Greg Feller şunları söyledi:

Bir varlık sınıfı olarak BTC’ye inanıyoruz ve bu yatırımın, Bitcoin yatırımını tüm Kanadalılar için kullanılabilir kılma hedefimizle tutarlı olduğuna inanıyoruz. Ayrıca küresel olarak benimsenmesi artmaya devam ederken, BTC’nin önemli uzun vadeli potansiyele sahip hissedarlarımız için çekici bir yatırım olduğunu düşünüyoruz.

Hisseler yükseldi

Mogo’nun hisselerinin bu satırları yazarken duyuruyu takiben yaklaşık %12 artarak 3,8 dolara yükseldiğini belirtelim. BTC’ye planlanan yatırımıyla Mogo, bu yılın ikinci yarısında varlığın önemli kısımlarını biriktirmeye başlayan diğer büyük şirketlere ve kurumlara katılacak.

NASDAQ listesindeki iş zekası devi MicroStrategy, birkaç satın alma ile ilkler arasındaydı. Nihayetinde, Michael Saylor’un şirketi 1 milyar dolardan fazla Bitcoin satın aldı.

Jack Dorsey’in Square şirketi, bunu 50 milyon dolarlık bir satın alma ile takip etti. BTC’yi satın alan kurumlar arasında Wall Street’ten Guggenheim, riskten korunma fonları One River Asset Management ve Ruffer Investment ve sigorta şirketi MassMutual bulunuyor.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin