Edward Snowden’den etkileyici Bitcoin açıklaması
Edward Snowden’den etkileyici Bitcoin açıklaması

Edward Snowden’den etkileyici Bitcoin açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Eski Merkezi İstihbarat Ajansı çalışanı Edward Snowden, dijital para birimlerinin geleceğini ve Bitcoin altyapısında yapılmasını istediği iyileştirmeleri tartışıyor.

Bitcoin için rakip yaratmak

Televizyon yapımcısı ve gazeteci Naomi Brockwell ile yaptığı röportajda Snowden, dijital para birimlerinin burada kalacağını, ancak merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) geleneksel fiat paraya göre neredeyse sıfır avantaj sunduğunu söylüyor.

“Bunun [kripto para biriminin] kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Sanırım devletlerin dijital para birimlerinin paranın bir sonraki aşaması olacağını fark ettiklerini görmüştük. Şimdi Bitcoin için etkili bir şekilde rakipler yaratmaya çalışıyorlar.”

“Merkez bankası dijital para birimleri, hükümetin teşvik ödemelerini daha etkin bir şekilde dağıtabilmesinin ötesinde, genel olarak halk için gerçekten arzu edilen özelliklere sahip olmayan fiat para birimlerinin sadece yeniden markalanmış bir versiyonu.”

“Ben CBDC’lerin pek çok insanın farkına varacak finansal gelişmişliklere sahip olmadığını düşünüyorum. Bu aslında sizi yeni bir şekilde vergilendirdikleri anlamına geliyor çünkü bu teşvik ödemesi, para biriminin değerini büyük ölçüde düşürüyor. Genel anlamda dijital para, genel anlamda kripto para, enflasyon ve gizli vergiler sorununu bu şekilde çözmez.”

Ağ bazı sorunları hala aşamadı

Snowden, Bitcoin’in enflasyonist para basımı uygulamaları için bir çare olabilse de, ağın Bitcoin’in mahremiyet ve işlem hacmi sorunlarını hala aşamadığını belirtiyor.

“Dediğiniz gibi, dijital para birimlerine geçiş yapan herkesin sorunu olarak, Bitcoin ağının iş hacmini desteklemediğini biliyoruz. Ne yazık ki, mevcut haliyle Bitcoin ağı, bu tür işlemler için gerçekten gerekli olan gizlilik korumalarını büyük ölçekte sağlamıyor.”

Snowden, Bitcoin’in kusurlarına rağmen kripto para birimini kullandığını ve hala geleneksel kredi kartlarına tercih ettiğini kabul ediyor.

“Bitcoin, harika ve muhteşem. Bitcoin almaya devam etmeden önce Bitcoin kullandım. Ama Bitcoin kullanmak benim için çok zor ve yine de bu durum, kredi kartlarına göre çok büyük bir gelişme.

Zincir dışı işlemlerden bahsediyorsak, zincirler arası işlemlerden bahsediyorsak, bu problemlerin üzerinde çalışan birçok grup olduğunu biliyorsunuzdur. Benim sorum, neden bu kadar uzun sürdüğü.”

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin