MediChain ve ICOBox işbirliği anlaşması imzaladı.
MediChain ve ICOBox işbirliği anlaşması imzaladı.

ICOBox ile ortaklık kuran MediChain tıbbi kayıt endüstrisinde devrim yapmaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum Blockchain’i tabanlı merkezsizleştirilmiş dijital tıbbi veri platformu MediChain, dünyanın önde gelen SaaS çözümleri sağlayıcısı ICOBox ile bir ortaklık anlaşması imzaladı.

15 milyar dolarlık global veri pazarı söz konusu

Şeffaf Pazar Araştırması’nın (Transparent Market Research) yakın tarihli bir raporuna göre MediChain’in projesi, elektronik tıbbi kayıtlar için tek başına 15.16 milyar dolarlık global veri pazarıyla önemli bir finansal üstünlüğe sahip. ICOBox, MediChain ICO’ya hazırlanırken teknik, hukuki ve pazarlama hizmetlerinden oluşan eksiksiz bir paket sağlayacak.

Tıbbi veri kayıtlarındaki karmaşa ortadan kalkacak

Günümüzde tıbbi bilgiler genellikle yalnızca uzmanların veritabanlarında kayıtlı konumda. Araştırmacılar, yeni ilaç şirketleri, doktorlar ve hatta hastaların kendileri bu bilgilere ulaşamayabiliyorlar. Kağıt bazlı tıbbi notlar ve kayıtlar dünyanın bazı yerlerinde hala yaygın. Tek bir şehirdeki sağlık kuruluşları bile farklı programlama dillerinde çalışan, veri paylaşımını zorlaştıran hatta imkansız hale getiren farklı elektronik tıbbi kayıt sistemleri kullanabiliyorlar. ABD’deki ölüm sebeplerine bakıldığında, tıbbi hataların üçüncü sırada olduğu görülüyor ve bunun ülkeye zararı yaklaşık 1 trilyon dolar.

Güvenlik problemi Blockchain kullanımıyla tarih oluyor

Başka bir sorun ise güvenlik. 2017’de İngiltere’nin Ulusal Sağlık Hizmeti’ne yönelik düzenlenen bir siber saldırı, hastanelerde yarattığı büyük aksaklık itibarıyla hasta verilerinin güvenliği konusunda kaygı uyandırdı.

Platformun çekirdeğindeki Blockchain teknolojisi; hastalara kişisel veriler üzerinde daha fazla kontrol imkânı sağlayacak, tıbbi kayıtların güvenli bir şekilde değişimini kolaylaştıracak ve hassas verilerin kötü amaçlı saldırılardan korunmasını sağlayacak.

MediChain’in ilk jenerasyonu kimlik doğrulama, gizlilik, mesuliyet ve veri paylaşımını yönetmek için Blockchain teknolojisini kullanan MedRec merkezsiz kayıt yönetimi sistemine dayanılarak inşa edilecek.

Hastaya kişisel verileri üzerinde özgürlük tanınıyor

Bu sistem aracılığıyla hastalar tıbbi bilgilerine farklı sağlık kuruluşlarında ulaşabilecek, verileri MediChain ekosisteminin bir parçası haline getiren bir bulutta depolayabilecek ve doktorlara dünya genelinde sağladıkları veri erişim izni seviyesine karar verebilecek. Dahası, hastanın verileri bir cihaz veya sağlık görevlisi tarafından veritabanına eklendiğinde, hasta bu bilgilere referans ekleyebilecek.

Hastalar bunun yanı sıra, verilerini anonim şekilde paraya dönüştürme seçeneğine sahip olacak.

Hizmetler MediChain Utility Tokens (MCU) ile mümkün olacak

Tüm bunlar, hasta veri bloklarının değerini temsil eden MediChain Utility Tokens (MCU) kullanan bu platformda mümkün olacak. Değerler başlangıçta MCU’lardaki her bir veri parçasına, her bir hasta muayenesinin maliyetine eşit ABD doları cinsinden verilecek.

100 ve üstü MCU tokeni olan herkes kendi bilgilerine ulaşabilecekleri bir akıllı kart erişimine sahip olacak. Ayrıca dijital tıbbi hizmetler satın almak, muayene olmak veya ve reçete ile alınabilen cihazlarda indirim elde edebilmek için MCU tokenleri kullanabilecekler.

İlaç şirketleri ve araştırmacılar anonim hasta verilerine ait veritabanlarını tarama fırsatı bulurken, sigortacılar hasta verilerine erişerek erken bir aşamada önleyici yönde aksiyon alabilecek.

“Hastalar, doktorlar, sigortacılar… Bu proje herkese yarayacak.”

MediChain CEO’su Doktor Mark Baker, projenin ve ICO’nun ilk verileri hakkında şunları söyledi:

Büyük ilaç firmalarının ilgisini çekmek için İngiltere’den hayli fazla miktarda veri elde etmeyi umuyoruz. ICO aracılığıyla elde edeceğimiz kaynağı iş geliştirme, pazar genişlemesi, akademik araştırma ve eğitim konularında ve ayrıca MediChain ekosistemini kullanacak hastalar, sağlık hizmeti sunucuları, ilaç firmaları ve sigortacılar topluluğunu inşa etmek için kullanmayı planlıyoruz.

Baker ayrıca, ICOBox ile kuracakları işbirliği neticesinde erişmeyi planladıkları kitleyle çok daha hızlı etkileşime geçebileceklerini belirtti:

İhtiyaç duyduğumuz kitleye ulaşma ve bu toplulukla etkileşim kurma yolunda doğru desteği sağlayacağına inandığımız ICOBox ekibinin teknik, hukuki ve pazarlama uzmanlığına başvurarak hedeflerimize ulaşacağımız konusunda şüphemiz yok.

ICOBox proje için heyecanlı

ICOBox kurucu ortağı Nick Evdokimov ise şu sözleri sarf etti:

İnsan sağlığında lokasyon fark etmeksizin önemli bir rol oynayabilecek bu projeyle ilerlemek için sabırsızlanıyoruz. MediChain’in bireyleri güçlendirme ve aynı zamanda hayat kurtarıcı ilaçların geliştirilmesine yönelik araştırmaları artırma hedefine destek olmaktan memnunuz.

46.5 milyonu ön satışta olmak üzere toplam 100 milyon MCU tokeni satışa sunulacak ve ICO’da her bir token, 1 dolara karşılık gelecek. Kalan kısım araştırma ve ortak fonlara, MediChain ekibine ve danışmanlarına ve ödül programına ayrılacak.

ICOBox web sitesine gitmek için tıklayınız.

MediChain web sitesine gitmek için tıklayınız.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin