featured

Kripto paralar ayı piyasasında! Peki bu dönemde yatırımcıların yapması gereken 4 şey nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber –  Ayı piyasaları uzun süreli fiyat düşüşleridir. Bu dönemler yatırımcılar için oldukça stresli olabilir. Ancak ayı piyasası da yatırım döngüsünün bir parçasıdır. Bu dönemde en önemli olan şey panik yapmamak ve uzun vadeli yatırım hedeflerini odaklanmaktır.

Borsada, %20 oranından fazla bir düşüş, genellikle bir ayı piyasasının işareti olarak değerlendirilir. Ancak bu tanım, kripto para piyasası çok değişken olduğu için geçerli değildir. Çünkü kriptolarda fiyat yalnızca birkaç gün içinde %20 oranından fazla düşebilir veya yükselebilir. Uzun süreli ve tutarlı fiyat düşüşleri yaşandığı zaman kripto paralarda da ayı piyasasının başladığı söylenebilir. Bunun tam tersi ise boğa piyasasıdır. Bu da fiyatların tutarlı ve sürekli olarak arttığı aynı zamanda piyasaya dair güvenin yüksek olduğu zamanlardır.

kripto para ayı

Uzun süreli ve aşırı fiyat düşüşleri, herhangi bir yatırımcının karşılaşabileceği ve zorlanabileceği dönemlerdendir.  Özellikle kripto para fiyatları son on yılda birkaç sefer olduğu gibi, birkaç ay içinde %50 oranında düşüş yaşayabilir. Ne yazık ki birçok yatırımcı ayı piyasaları ile karşılaşır ve para kaybeder.

İşte piyasaya dair her şey olumsuz göründüğünde her yatırımcının yapması gereken 4 kritik hamle.

1.Panik satışları yapmayın

Büyük fiyat düşüşleriyle karşı karşıya kaldığınızda kayıplarınızı azaltmaya çalışmak son derece cezbedici ve normaldir. Ama bunu yaparsanız, fiyatlar tekrar yükselmeye başladığında fayda sağlayamazsınız. Üstelik büyük bir düşüşün ardından satış yapmak, yatırım yapmanın en eski kurallarına aykırıdır. Bu kural ise ‘düşükten al ve yüksekten sat’ kuralıdır. Tabii ki, piyasaya zaman ayırmak zor olabileceğinden bunu söylemek yapmaktan daha kolaydır. Ancak zararına satış yapmak, kayıplarınızı realize etmenize neden olacaktır.

Öncelikle derin bir nefes alın ve kripto para birimlerine neden yatırım yaptığınızı kendinize hatırlatın. Özellikle de blockchain teknolojisinin parayı yönetme şeklimizi değiştirebileceğine veya Web 3’ün internetin yeni nesli olacağına inanıyorsunuz. Fiyatların neden düştüğüne bakın ve kendinize asıl yatırım tezinizin hâlâ geçerli olup olmadığını sorun. Eğer geçerliyle, şimdi satmanın zamanı değil.

2.Yaşananlara uzun vadeli olarak bakın

Yaşanan son düşüş hareketlerini perspektifte tutmanın bir başka yolu da uzun vadeli hedeflerinize odaklanmaktır. Kripto paralar volatildir. Dolayısıyla daha önce buna benzer düşüşler görmüştük ve muhtemelen de tekrar tekrar göreceğiz. Ancak 5 ila 10 yıllık bir hedefle yatırım yapıyorsanız, çalkantılı zamanlarda yatırımlarınızı elde tutmak çok daha kolaydır.

Piyasa lideri olan Bitcoin’in (BTC) fiyat geçmişine bakmanız yatırımlarınızı şekillendirmenize yardımcı olacaktır. Bitcoin, en eski kripto para birimidir ve grafiğine bakıldığında birkaç önemli fiyat düşüşü yaşadığı görülebilir. Burada güven verici olan nokta şu ki, şimdiye kadar her zaman iyileşti ve yeni zirvelere ulaştı.

3.Bu zamanı araştırmak için kullanın

Piyasanın ne kadar düştüğüne odaklanmak yerine, bu zamanı araştırmak için kullanmaya çalışın. Genel olarak kripto para birimleri veya özel olarak kriptolar hakkında öğrenmek için harcanan zaman asla boşa değildir. Daha iyi anlamak istediğiniz bir kripto sektörü varsa, araştırmaya başlamak için iyi bir zaman. Ya da gelecekte riski farklı şekilde yönetebilmek için yatırım becerilerinizi geliştirmek isteyebilirsiniz.

Bazı yatırımcılara düşen fiyatlar karşısında, kripto varlıklarından yıllık %5 veya daha fazla getiri elde edebileceğini bilmek güven verebilir.

4.Dipten satın almayı düşünün

“Düşüşü satın al”, fiyatlar her düştüğünde sosyal medyada yükselen bir çığlıktır. Ve daha önce bahsettiğimiz düşükten alıp yüksekten satma mantığına dönersek, bu iyi bir hamle olabilir

Ama bu her yatırımcı için doğru seçenek olmayabilir. Yeni başlayanlar için fiyatlar daha da düşebilir. Bu nedenle bazı yatırımcılar düşüşleri daha küçük aşamalarda satın alırlar. Bugün 100 dolarlık bir yatırım yapıp ardından fiyatlar düşünce 100 dolarlık bir yatırım daha yapabilirler. Buradaki amaç uzun süreli fiyat düşüşlerinin etkisini yumuşatmaktır

En büyük tehlike, insanların kripto para birimlerine yatırım yapıyor olmaktan heyecan duymalarıdır. Çünkü bu heyecan ile birlikte başka işler için ihtiyaç duydukları parayı da yatırım için harcayıp kaybedebilirler. Ayrıca, uzun vadede cüzdanlarına zarar verebilecek hamleler de yapabilirler.

Eğer birikim yapmaya ayıracak bir paranız yoksa, portföyünüzde zaten yüksek oranlarda bir kripto riskine sahipseniz veya hangi kripto para birimlerini satın alacağınızı araştırmak için zamanınız yoksa, fiyatlar düşük diye satın almaya çalışmayın. Çünkü piyasada fırsatlar asla bitmez. Başka düşüşler de olacak ve belki bir dahaki sefere onlardan yararlanmak için daha iyi bir konumda olacaksınız.

TheMotleyFool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin