featured

Hackerların Yeni Gözdesi; CPU Madenciliği

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IBM X-Force’un yeni bir raporuna göre, CPU madenciliği kötü amaçlı yazılımları 2017 yılının ilk sekiz ayında altı kat arttı. CCN bildirdiğine göre, kripto para madenciliği malware ile enfekte bilgisayar sayısı giderek  arttı ve 2017’de yalnızca 2 milyona neredeyse erişmek üzere.




 

Bununla birlikte, CPU madenciliği malware (kötü, virus yazılımı) ile enfekte bilgisayar sayısı bu yıl altı kat arttı  ve bu da enfeksiyonlarda genel artış oranının çok ötesine geçti.

Genel anlamda CPU madenciliği, eski teknoloji olarak adlandırılırken yerini daha güçlü GPU ve ASIC madencilerine bıraktık. Bununla birlikte, IBM X-Force tehdit istihbarat servisleri 2017’de CPU madenciliği virüs bulaşan bilgisayarlarda belirgin bir artış tespit etti.

Rapor, siber saldırganların madencilik getirisinin fazla olmasından dolayı yöneldiğini ortaya koyuyor; çünkü CPU madenciliği, bireysel düzeyde, değerli olmasa da, bilgisayar korsanları binlerce virüslü bilgisayar içeren botnet’leri sık sık kontrol ediyor. (Bir elin nesi var, iki elin sesi var)

Herhangi bir elektrik ve donanım maliyetilerine sahip olmadıkları için ele geçirdikleri bilgisayarlar ne kadar çok olursa o kadar kazanç elde ediyorlar.  Yapılan araştırmaya göre X-Force ekibi, bir Ubuntu sunucusu çalıştıran standart bir Intel i5-6500 4 çekirdekli işlemci ile ayda yaklaşık 2.35 $ kazanılabileceğini buldu.

Bilgisayar korsanları, en çok botnet’leri Monero ve Bytecoin gibi isimsiz CryptoNote para birimlerini çıkarmak için kullandılar.

Saldırıların çoğu, resim dosyalarına veri gizleme uygulaması olan steganografi kullanılarak dağıtıldı. Kötü amaçlı yazılımı sahte bir görüntü dosyasında sakladıktan sonra, bilgisayar korsanları onları tehlikeye atan web sunucularına yerleştirdi.

IBM’den Grafik

Rapora göre, imalat sanayi ve finansal hizmetler sektörü, en yüksek CPU madenciliği saldırı hacmi için% 29 ile bağlandı. Güvenlik saldırılarının çoğunun, web uygulamalarında girdi alanlarını doğrulama başarısızlığı gibi, affedilmez koşullardan istifade ettiğini belirtti.

cryptocoinsnews.com

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin